Kiekko-Vantaa | Mestis

Lohipaidat nälkäisenä IPK:n kimppuun – "Peli muuttuu intensiivisemmäksi"

16.11.2018

Lohipaidat päättävät kolmen vierasottelun viikkonsa Iisalmessa. Nälkäinen Kiekko-Vantaa matkustaa lauantaina IPK:n vieraaksi. 

Kiekko-Vantaa on tuhansien tarinoiden Mestiksessä yhdeksäntenä. Lohipaidat ovat keränneet 16 ottelusta kasaan 19 pistettä. Vuoristoratamaisen alkukauden pelanneella Vantaan kiekkoylpeydellä on matkaa neljän parhaan joukkoon nyt seitsemän pistettä. 

Kiekko-Vantaa koki perjantaina kolmannen perättäisen tappion, kun se taipui Jokipoikien vieraana hurjan taistelun jälkeen maalein 4–3. Lohipaitojen maaleista vastasivat vauhdikas voimalaituri Joel Sund, Mestiksen pistepörssiä johtava Miro-Pekka Saarelainen ja puolustajalupaus Eetu Torpström. Taikuri Joona Monto saalisti kaksi syöttöpistettä.

– Kovatasoinen kiekkopeli ja me parasimme keskiviikon LeKi-ottelusta paljon. Tulos ja pisteet karttoivat meitä vielä siksi, että päästimme liikaa maaleja omiin, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä niputti pelin jälkeen.

Lohipaidat ovat voittaneet viidestä edellisestä kamppailustaan ainoastaan yhden. Joukkueen peli on ollut ensimmäisen neljänneksen aikana parhaimmillaan erittäin hyvää, mutta taso on heilahdellut otteluiden sisälläkin. 

Kultakypärä Miro-Pekka Saarelaisen, taitavan ja juonikkaan pelintekijän Joona Monton ja työmyyrä Joel Sundin muodostama ykköskentällinen on sarjan tulikuumin koostumus. Hyökkäystrio on tehtaillut yhteensä 70 tehopistettä. Onnistumisia hyökkäyspäässä kaivataan laajemmalta rintamalta ja kovan työmäärän kautta niitä varmasti myös tuleekin. 

Iisalmen Peli-Karhut on tippunut sarjajumboksi. Karhupaidoilla on saalistettuna 16 ottelusta 13 pistettä ja matkaa pudotuspeliviivaan sillä on nyt yhdeksän pistettä. IPK on tehnyt toiseksi vähiten maaleja ja päästänyt toiseksi eniten osumia omiin. Iisalmelaiset eivät ole voittaneet tällä kaudella vielä kertaakaan kotikaukalossa. 

IPK lähtee myös otteluun kolmen ottelun mittaisessa tappioputkessa. Perjantaina Janne Sinkkosen luotsaama karhulauma koki rökäletappion puolustavan mestarin KeuPa HT:n vieraana maalein 6–0. 

IPK:ta ei sovi millään tavalla aliarvioida, sillä kasassa on kilpailukykyinen nippu. Viime kaudella pudotuspeleihin yltäneellä ryhmällä on edellytyksiä vantaalaisten tapaan paljon parempaan, kun se saa koneensa käyntiin. 

Karhupaitojen avainpelaajiin lukeutuvat maalivahti Aleksi Autio, venäläispuolustaja Damir Galin, Kärppä-paidasta tuttu Taneli Siikaluoma, kultakypärä Aatu Hämäläinen, näppäräkätinen Tuomas Vartiainen, KalPassakin taitojaan näyttämässä käynyt Janne Katosalmi, lohipaidasta tuttu Julius Rantaeskola ja KalPa-lainat Mikko Juusola sekä Topi Piipponen. 

Kiekko-Vantaa ja IPK eivät ole vielä tällä kaudella kohdanneet. Viime kaudella joukkueet ottivat yhteen neljä kertaa ja voitot menivät niistän tasan 2–2. Mestis-historiassa seurat ovat taistelleet pisteistä kahdeksan kertaa ja näistä Kiekko-Vantaa on voittanut viisi. 

– Erityylinen peli on tulossa kuin Joensuussa. Iisalmessa on pienempi kaukalo ja peli muuttuu varmasti intensiivisemmäksi, Kiekko-Vantaan apuvalmentaja ja kiekkolegenda Tony Virta pohtii.

Lohipaitojen täytyy olla valmiita heti alusta saakka kamppailemaan, puolustaa tiiviisti, päästä omista nopeasti ylöspäin, pitää kiekkoa rohkeasti hyökkäysalueella ja olla maalipaikoissa tehokas. 

IPK–Kiekko-Vantaa lauantaina klo 17 Iisalmen jäähallissa. Ottelua voit seurata Elisa Viihde Sportin kautta suorana lähetyksenä.

Seuraa heitä:

#52 Eetu Torpström, Kiekko-Vantaa

Taitava ja hyvin liikkuva kiekollinen puolustaja on päässyt hyvään vireeseen. Heiluttanut kahdessa perättäisessä ottelussa verkkoa ja kuudesta edellisestä kamppailusta viidessä tehopisteillä. Puolustaa liikkeellään ja laittaa kroppaa likoon. 

#67 Julius Rantaeskola, IPK

IPK:n riveihin siirtynyt maaliahne hyökkääjä kohtaa entisen seuransa. Etsinyt vielä paikkaansa uudessa seurassa, eikä ole vielä päässyt toissa kauden maalivireeseen. Laukaus lähtee kuin hevosen potku ja maalintekopotentiaalia riittää. 

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Miro-Pekka Saarelainen 15+11=26

2) Joona Monto 6+17=23

3) Joel Sund 7+14=21

4) Erik Embrich 3+6=9

5) Eetu Torpström 4+4=8

IPK:n sisäinen pistepörssi:

1) Aatu Hämäläinen 4+6=10

2) Mikko Juusola 8+1=9

3) Janne Katosalmi 5+4=9

4) Aleksi Hämäläinen 4+5=9

5) Tuomas Vartiainen 3+4=7

Mestis