Kiekko-Vantaa | Mestis

Levänen valmis toiseen kauteensa lohipaidassa

29.07.2018

Alex Levänen pelasi mainion debyyttikauden lohipaidassa. Nyt juonikas keskushyökkääjä janoaa isompaa roolia ja menestystä.

Juonikkaita ratkaisuja kiekon kanssa, erinomainen työmoraali ja fiksua kahden suunnan sentteripeliä. Näistä asioista 22-vuotias keskushyökkääjä Alex Levänen tunnetaan kaukalossa.

Espoolaislähtöinen taitava sentterilupaus pelasi Kiekko-Vantaassa vahvan debyyttikauden. Levänen nakutti 47 ottelussa tehot 5+11=16 ja oli roolissaan kerrassaan erinomainen.

– Ihan hyvä tulokaskausi minulla on tosiaan takana. Pääsin hyvin jengiin sisälle ja pelit lähti rullaamaan heti hyvin. Se jäi tietysti harmittamaan, ettei joukkueena päästy puolivälieriä pidemmälle, Alex Levänen kertoo.

Toissa kaudella SM-liigassa debytoinut Levänen odottaa tulevaa kautta jo vesi kielellä.

– Edellisestä kaudesta on hyvä lähteä parantamaan. Haluan ottaa vielä isompaa roolia ja kehittyä pelaajana mahdollisimman paljon eteenpäin, urallaan C-nuorten Suomen mestaruuden Bluesissa keväällä 2012 voittanut Levänen tuumii.

Tyylikäs keskushyökkääjä uskoo kilpailukykyisen Kiekko-Vantaan tulevan kauden menestysmahdollisuuksiin.

– Meillä on hyvä joukkue ensi kaudelle. Jonkin verran vaihtuvuutta, mutta hyviä pelaajia on liittynyt mukaan. Uskon, että tällä ryhmällä on hyvä mahdollisuudet mennä ihan päätyyn saakka, Levänen sanoo.

Kauniaiasten IFK:n kasvatti Levänen on valmistautunut tulevaan kauteen treenaamalla ja akkuja lataamalla. Isossa roolissa keskushyökkääjän kesässä on golf-harrastus. Palloa on lyöty ulkomailla asti.

– Golf on hauskaa ajanvietettä kaverien kanssa. 13 on tasoitus (haastatteluhetkellä kesäkuussa), mutta toivottavasti pääsisi alemmas, Levänen naureskelee.

Mestis