Kiekko-Vantaa | Mestis

LeKi haki pisteet Muikkujen vieraana

09.09.2018

Kiekko-Vantaan A-nuoret kokivat sunnuntaina Trio Areenalla katkeran kotitappion Lempäälän Kisaa vastaan. LeKi haki täyden pistepotin viime kevään finalistien kohtaamisessa lukemin 1–2 (0–1, 1–0, 0–1).

– Ensimmäisellä minuutilla nukahdus, mutta sen jälkeen 19 minuuttia dominointia. Toisessa erässä LeKi paransi peliään, mutta meillä oli laadukkaita maalipaikkoja. Kolmannen erän viimeisellä kympillä saimme myös luotua hyviä paikkoja. Kyllä meillä oli paikat voittaa tämäkin ottelu, Kiekko-Vantaan A-nuorten päävalmentaja Jani Manninen kertoi.

Kiekko-Vantaan maalista vastasi toisessa erässä taitava ja röyhkeä hyökkääjä Oliver Kiljunen, joka pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa. Syöttöpisteet kirjauttivat Jesse Pietikäinen ja Niko Lottanen

LeKiltä maalinteossa kunnostautuivat 34 sekunnin pelin jälkeen onnistunut Juuso Papinsaari ja voittomaalin kolmannessa erässä iskenyt Henrik Närvänen.

Kiekko-Vantaan maalissa Mikko Holopainen pysäytti 18 kiekkoa. Vastaavasti LeKin tolppien välissä Eetu Haavisto joutui melkoiseen kiekkosateeseen ehtien pikkumustan tielle 35 kertaa.

Muikut oli molemmissa viikonlopun otteluissaan pelillisesti parempi joukkue, mutta se tuskaili maalinteon kanssa. Valmentajavelho Manninen ei ole liian huolissaan, vaikka pistesarake ei karttunutkaan.

– Tietenkin pitää olla huolissaan, sillä muuten tämä olisi välinpitämätöntä läpsyttelyä. Me luomme riittävästi maalipaikkoja ja pelaamme ajoittain todella hyvin. Ei me haluta kuitenkaan maalinteosta tehdään mitään peikkoa. Keskitytään niihinkin asioihin tulevalla viikolla lisää. Tulos ei saa ohjata meidän tekemistä, vaan laadukas päivittäinen työ, joka tuottaa kyllä varmasti hedelmää, Manninen tuumi.

Kolme pistettä yhtä monesta ottelusta raapinut hallitseva mestari Kiekko-Vantaan A-nuoret jatkavat kauttaan lauantaina Trio Areenalla, jolloin vastaan asettuu sarjajumbo Hermes.

Kiekko-Vantaa–LeKi 1–2 (0–1, 1–0, 0–1)

0.34 0–1 Juuso Papinsaari (Jussi Laulajainen, Niklas Vihriälä)

27.54 1–1 Oliver Kiljunen (Niko Lottanen, Jesse Pietikäinen)

46.58 1–2 Henrik Närvänen

Torjunnat:

Mikko Holopainen, K-Vantaa 4+10+4=18

Eetu Haavisto, LeKi 18+9+8=35

Mestis