Kiekko-Vantaa | Mestis

Lauantaina juhlitaan faniryhmä Ruutanoiden 15-vuotista taivalta – ”Silloin oli muuten ääni koetuksella”

19.10.2018

Lauantaina Tikkurilassa on todellista kiekkohuumaa aistittavaksi. Kiekko-Vantaa isännöi Jokipoikia Trio Areenalla ja silloin vietetään myös faniryhmä Ruutanoiden 15-vuotisjuhlia.

Ruutanoiden puheenjohtajaa Sammy Ranta piipahti haastattelussa. 

1) Moro Sammy! Mestiksen ylivoimaisesti paras faniryhmä Ruutanat juhlivat 15-vuotista taivaltaan lauantaina. Mitkä ovat sinun parhaat muistot Ruutanana?

– Niitä on monia, mutta yksi tulee nyt heti mieleen. Seurahistorian toisen hopean voittaminen keväällä 2017 ja rakkaan vihollisen TUTO:n pudottaminen kesälomille. Ja tietenkin se ikimuistoinen maratonottelu, kun lähdettiin vielä ”kalastusreissulle” seuraavana päivänä. Silloin oli muuten ääni koetuksella, mutta myös peli oli aika kankeaa, sillä levännyt Petteri Nummelin taisi olla kentän ”nopein” pelaaja.

2) Ruutanat on tullut tutuksi myös huivien heiluttamisesta maalien jälkeen. Mistä tämä on lähtöisin?

– Muistaakseni Kukko-Ruutana sen aloitti muutama vuosi takaperin ravintolapäädyssä ja taisi siinä nykyisellä joukkueenjohtajalla (Jussi Haapiaisella) olla jotain tekemistä. Siihen aikaan fanikatsomo vielä sijaitsi vanhassa paikassaan kotijoukkueen vaihtoaitiota vastapäätä. Siitä se sitten hiljalleen ylestyi ja vakiintui viimeistään, kun katsomot yhdistettiin. Nykyäänhän Kukolla on katsomossa ns. Johtohuivi, jota kannattaa seurata tahdissa ja opetella heiluttamaan.

3) Mitä Kiekko-Vantaa sinulle merkitsee?

– Nyt laitoit aika vaikean. Miten tämän nyt sanoiksi laittaisi? Kotikaupungin rakas seura, intohimo, halua menestyä mukana, tukea kauden aikana ja olla mukana niin ylä -kuin alamäissäkin.

4) Miten Ruutanoilla menee vuonna 2018?

– Oikein KiVasti! Jäsenmäärä on tällä hetkellä 75 ja uskoisin muutaman vielä liittyvän kauden aikana mukaan. Mukavaa porukkaa meillä on. Kaikkien kannattaa tulla tutustumaan ja kyselemään vaikka jäseneduista.

5) Mikä saa Ruutanat kausi toisensa jälkeen katsomoihin?

–Tämäkin on paha. Halu kannustaa kotikaupungin joukkuetta, rakkaus lajiin, usko menestymiseen, elää peleissä niitä tunteiden vuoristoratoja, yhteisöllisyys ja kaverit. Siinä nyt muutama syy

6) Ruutanat on Mestiksen tunnetuin faniporukka ja tuttu näky myös vieraspeleissä. Mikä on ollut paras vierasreissu koskaan?

– Kaikissa reissuissa on tietenkin oma hohtonsa, mutta esimerkiksi Hummer-limusiinillä Keravalle lähtö oli ainakin tyylikäs. Neljä kautta takaperin oli huhuja, että voisirunkosarjan päätöspeli Mikkelissä olla jopa ”Lohen” viimeinen peli  taloustilanteen takia, mutta bussillinen faneja kannusti koko pelin ajan ja pitkään sen päättymisenkin jälkeen. Peli hävittiin 7–1, mutta se ei menoa haitannut.

7) Kuka on kaikkien aikojen paras pelaaja Kiekko-Vantaan historiassa?

– Tähän en edes yritä vastata, sillä se on mahdotonta. Yhtä pelaajaa ei vaan pysty millään nimeämään.

8) Mikä on parasta Ruutanoissa?

– Yhteisöllisyys, kivat tyypit, monenlaiset persoonat…Olemme kuin iso perhe ja kaikki tulevat toimeen hyvin vierasfanienkin kanssa.

9) Miten käy lauantaina Ruutanoiden juhlaottelussa, kun Kiekko-Vantaa isännöi Toni Leinosen edustamaa Jokipoikia Mestis-klassikossa?

– Kiekko-Vantaa voittaa 4–2. Viimeisen tekee tyhjiin Joel Sund, joka ”ajaa” ”Leiskan” (Toni Leinosen) kahville.

10) Kuka määrää?

– Onko tähän edes vaihtoehtoja? No tietenkin LOHI!!!

Mestis