Kiekko-Vantaa | Mestis

Lauantaina jahdataan revanssia RoKin vieraana

07.12.2018

Kiekko-Vantaa on sarjassa kahdeksantena. Lohipaidat ovat keränneet 24 ottelusta kasaan 35 pistettä. Matkaa neljän parhaan joukkoon on viisi pistettä.

Lohipaitojen kolmen ottelun mittainen voittoputki katkesi perjantaina, kun RoKi oli parempi jännittävien vaiheiden jälkeen maalein 4–2.

Kiekko-Vantaalta verkkoa heiluttivat Alex Levänen ja Joel Sund. RoKin maaleista vastasivat Julius Hermonen, Ville Heikkinen ja kahdesti osunut Olli-Aleksi Pietilä.

Joukkueiden kauden toinen kohtaaminen oli tasainen kiekkopeli, joka olisi voinut kääntyä kumpaan suuntaan tahansa. Kiekko-Vantaa kaatui perjantaina tyhmiin virheisiin ja tehottomuuteen maalipaikoissa. Myöskään jäähyilyyn ei vieraskaukalossa ole varaa.

Kiekko-Vantaa on sarjan toiseksi paras vierasjoukkue. Viidestä edellisestä vieraspelistä lohipaidat ovat raapineet neljä voittoa.

Mestiksen maalipörssiä johtavan Miro-Pekka Saarelaisen, juonikkaan pelintekijän Joona Monton ja vauhdikkaan voimalaiturin Joel Sundin muodostama ykköskentällinen on tehnyt läpi kauden hurjaa jälkeä. Kaikki kolme pelaajaa mahtuvat sarjan pistepörssissä viiden parhaan joukkoon ja hyökkäystrio on takonut yhteensä 91 tehopistettä.

RoKi on sarjassa seitsemäntenä. Maanteiden shamaanit ovat saalistaneet 23 ottelusta 36 pistettä. Mestiksessä on tällä hetkellä todella tasaista, sillä sijat 2–9 mahtuvat kymmenen pisteen sisälle.

Santeri Immosen luotsaama RoKi on voittanut kuudesta edellisestä ottelustaan kaksi.

Seurahistorian ensimmäistä pudotuspelipaikkaa jahtaavan RoKin alkukauden onnistujia ovat olleet muun muassa ykköstorjuja Rasmus Reijola, Kärppä-talentti Joona Huttula, kapteeni ja kapteeni Henri Joki-Erkkilä, Kärppä-laina Julius Hermonen, Christoffer Seppelin ja ranskalaishyökkääjä Gabin Ville.

RoKi on voittanut molemmat näiden joukkueiden keskinäiset kohtaamiset. Mestis-historiassa joukkueet ovat kohdanneet 18 kertaa ja voitot ovat näistä Kiekko-Vantaalle 10–8.

RoKi–Kiekko-Vantaa lauantaina klo 17 Lappi Areenalla. Ottelua voit seurata suorana lähetyksenä Elisa Viihde Sportilta.

Seuraa heitä:

27 Alex Levänen, K-Vantaa

Kiekko-Vantaan pirtein pelaaja perjantaina ja iski komean alivoimamaalin. Parantanut peliään viime aikoina. Tärkeä palanen lohipaitojen sentteriosastolla.

9 Olli-Aleksi Pietilä, RoKi

Tehnyt tällä kaudella yhteensä viisi maalia ja niistä neljä Kiekko-Vantaan verkkoon. Monipuolinen hyökkääjä, joka osaa myös pistetehtailun.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Miro-Pekka Saarelainen 18+14=32

2) Joona Monto 7+23=30

3) Joel Sund 10+19=29

4) Pekka Niemimaa 6+7=13

5) Eetu Torpström 5+6=11

RoKin sisäinen pistepörssi:

1) Julius Hermonen 9+7=16

2) Christoffer Seppelin 5+9=14

3) Gabin Ville 6+7=13

4) Henri Joki-Erkkilä 5+7=12

5) Olli-Aleksi Pietilä 5+6=11

Mestis