Kylmää kyytiä kärkikamppailussa

02.02.2018

Kiekko-Vantaa koki sarjakärki KeuPa HT:n vieraana tylyn tappion maalein 7–2 (2–1, 3–1, 2–0).

Perjantain Mestis-kierroksen helmessä vastakkain olivat sarjan kovin vierasjoukkue ja kuumin kotijoukkue.

KeuPa HT viimeisteli äärimmäisen tehokkasti ja rokotti kylmästi lohipaitojen virheistä. Kiekko-Vantaa oli kuitenkin ottelussa se joukkue, joka vei kiekollista peliä läpi illan.

– Ei numerot kuitenkaan valehtele. Kotijoukkue oli parempi ja ansaitsi voittonsa. Meidän peli oli oikeastaan surkuhupaisaa ja ylivoimapeli täysi katastrofi, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen kertoi taiston tauottua.

Ensimmäinen erä oli hyvää tekemistä lohipaidoilta vieraskaukalossa ja se määräsi tahdin. KeuPa-laituri Jere Helenius iski onnekkaasti isännät 1–0-johtoon, mutta hetkeä myöhemmin Kiekko-Vantaan kultakypärä Juuso Perttilä tälläsi tarkalla kudilla tasoituksen parhaalta maalintekosektorilta.

KeuPa HT lähti kuitenkin erätauolle johtoasemassa. Kiekko-Vantaan pelatessa kahden miehen ylivoimalla KeuPa-sentteri Teemu Huttu polki läpiajoon ja peippaili 2–1-maalin.

Toisessa erässä isännät rokottivat lohipaitoja todella tylyllä tavalla virheistä. KeuPa pääsi liian helposti ylivoimahyökkäyksiin ja naputteli limppua pussiin tehokkaasti. Illan tehopelaaja Teemu Huttu laukoi 3–1-osuman ja tarjoili seuraavaan kultakypärä Markus Jokisen tekemään alivoimalla syntyneeseen maaliin maukkaan passin.

Kiekko-Vantaa kavensi sentteri Miro Mäkisen taidokkaalla ohjauksella pelin ja ilmoittautui taisteluun jälleen mukaan.

Keuruulaiset lisäsivät johtoa kuitenkin aivan erän lopussa illan toisen osumansa harhautelleen Jere Heleniuksen maalilla.

– Tällä hetkellä meidän peli on tyylittelyä, eikä työhaalarit ole oikein päällä jokaisella pelaajalla. Tammikuun ja helmikuun aikan peli on ailahdellut aivan liikaa, Arvonen sanoi.

Kolmannen erän alussa Kiekko-Vantaalla oli maalipaikat kääntää vielä ottelu. Sentterilupaus Erik Embrich pääsi muun muassa läpiajoon ja taitavasti hyökkäyspäässä operoinut Juuso Perttilä oli muutamaan otteeseen pahanteossa.

Lohipaitojen ylivoimapeli oli jälleen todella huonolla tasolla. Vastustaja iski peräti kaksi alivoimamaalia kärkikamppailussa. Kiekko-Vantaa ei ole nyt 12 otteluun tehnyt yhtäkään ylivoimaosumaa.

Lopussa KeuPa HT sai sitten vielä apua tuomaristolta, kun Kiekko-Vantaan Joakim Kukkonen arvottiin suihkuun. Vauhdikas laitahyökkääjä taklasi KeuPan Ville Paalasta lujaa. Tuomaristo ei antanut ensiksi tilanteesta jäähyä, eikä kenekään käsi siis noussut. Seuraavan pelikatkon aikana noin kaksi minuuttia tapahtuneesta tuomaristo kokoontui ja arpoi käsittämättömän tuomion jälkeenpäin.

KeuPa iski ylivoimallaan kaksi osumaa, kun ensin Lukko-laina Ville Petman takoi uran ensimmäisen Mestis-maalinsa ja sitten vielä Aleksi Luhtalampi lakaisi takatolpalta loppulukemat 7–2.

Kiekko-Vantaa lähtee viikonlopun viettoon kolmannelta sijalta. Lohipaidat tulevat varmasti sisuuntuneena keskiviikkona kotikaukaloon, kun vastaan asettuu Peliitat.

KeuPa HT–Kiekko-Vantaa 7–2 (2–1, 3–1, 2–0)

8.39 1–0 Jere Helenius (Teemu Huttu, Janne Väyrynen)

8.52 1–1 Juuso Perttilä (Joona Tolvanen, Erik Embrich)

17.28 2–1 Teemu Huttu AV2

21.15 3–1 Teemu Huttu (Janne Väyrynen, Jere Helenius)

22.15 4–1 Markus Jokinen (Teemu Huttu)

26.20 4–2 Miro Mäkinen (Emil Leppänen, Julius Rantaeskola)

37.55 5–2 Jere Helenius (Janne Väyrynen, Aleksi Luhtalampi)