Kiekko-Vantaa | Mestis

Ignatjew maalille, Monto palaa ykkösketjuun – katso kokoonpano lauantai-illan huumaan

24.11.2018

Kiekko-Vantaa isännöi tänään Trio Areenalla puolustavaa mestaria KeuPaa. Kiekko tippuu jäähän Tikkurilan lauantai-illan huumassa klo 17.

Kiekko-Vantaa on sarjassa yhdeksäntenä. Lohipaidat ovat parantaneet peliään maajoukkuetauon jälkeen ja lähteävt iltaan kolmen ottelun mittaisessa pisteputkessa.

KeuPa on sarjassa kahdeksantena ja vain pisteen lohipaitojen edellä. KeuPa on yksi sarjan parhaista kotijoukkueista, mutta vieraissa sillä on ollut vaikeampaa.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti ja Kiekko-Vantaa on voittanut ne molemmat. Sarja-avauksessa kotikaukalossa lohipaidat murjoivat keuruulaiset jään rakoon 5–0-lukemin ja lokakuussa vantaalaiset hakivat puolustavan mestarin vieraana 2–0-voiton.

Kiekko-Vantaan kokoonpanoon tulee muutamia viilauksia. Tolppien väliin tulee tällä kaudella kahdesti KeuPan nollannut maalivahtilupaus Waltteri Ignatjew.

Perjantaina KHL-debyyttinsä tehnyt Joona Monto palaa ykkösketjun keskelle, jossa tuttuun tyyliin laidoilla viilettävät Mestiksen pistepörssiä johtava Miro-Pekka Saarelainen ja neljän ottelun pisteputkessa oleva Joel Sund.

Erik Embrich palaa laitahyökkääjän tontille Joona Harjaman ja Henri Tammisen rinnalle. Pekka Niemimaan ketju jatkaa samassa koostumuksessa. Alex Leväsen johtamassa nelosketjussa Jesse Niemen paikan ottaa eilen huilannut Antton Mönkäre. Pakistossa ainut muutos on se, että Mikko Kumin ja Tyko Karjalainen vaihtavat paikkoja.

Huilivuorossa ovat puolustaja Eemeli Heikkinen ja hyökkääjäJesse Niemi. Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat puolustajat Emil Leppänen sekä Joel Pyykkönen ja hyökkääjä Riku Tiainen.

Jokerien A-nuorten vahvuudessa ovat Juho Ratilainen, Ville-Valtteri Mustonen ja eilen lohidebyyttinsä tehnyt Aleksi Halme.

Kiekko-Vantaa–KeuPa HT tänään klo 17 Trio Areenalla.

Kiekko-Vantaa tänään:

8 Miro Saarelainen–81 Joona Monto–67 Joel Sund

13 Erik Embrich–29 Joona Harjama–46 Henri Tamminen

43 Jussi Pelto-Arvo–3 Pekka Niemimaa–86 Roope Niskanen

25 Antton Mönkäre–27 Alex Levänen–47 Joona Puhakka

 

28 Ilari Metsola–53 Nico Nurmikanta

72 Jere Kiviniemi–52 Eetu Torpström

40 Mikko Kumin–63 Roope Reini

22 Tyko Karjalainen

 

1 Waltteri Ignatjew (30 Eetu Mäkiniemi)

Mestis