Kivilahti ratkaisi hurjan jatkoaikatrillerin

10.03.2018

Kiekko-Vantaa nappasi ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan kaatamalla hurjassa jatkoaikatrillerissä TUTO:n maalein 3–2 (1–1, 0–1, 1–0, 0–0, 1–0). Lohipaitojen voittomaalin nakutti toisessa jatkoerässä ajassa 87.27 taikuri Janne Kivilahti.

Mestiksen klassikkojoukkueet Kiekko-Vantaa ja TUTO iskivät yhteen puolivälieräsarjan ensimmäisessä näytöksessä, josta tuli odotetustikin tunteikas, kiihkeä ja tasainen taistelu voitosta.

Avauserä oli todella tasainen. Kiekko-Vantaa tuli otteluun vauhdikkaasti ja paransi koko ajan peliään. TUTO siirtyi kamppailussa kuitenkin johtoon, kun ylivoimalla laitahyökkääjä Niko Ahoniemi ohjasi konkarihyökkääjä Aki Keinäsen laukauksen sisään.

Kiekko-Vantaa tasoitti kuitenkin erän lopussa, kun hienoa tulokaskautta pelaava sentteri Alex Levänen vapautti Joonas Hyttisen maalintekoon. Ikitaistelija Hyttinen lapioi lopulta oman irtokiekkonsa verkon perukoille kaksi vastaan yksi -hyökkäyksestä.

TUTO siirtyi toisessa erässä taas johtoon linjatuomarin avaustuksella. Kiekko-Vantaa lähti hyökkäykseen, mutta kikko osui keskialueella linjatuomariin. Se avasi vieraille ylivoimahyökkäyksen, josta Aki Keinänen naulasi limpun Niko Ahoniemen esityöstä verkkoon. Tilanteen jälkeen Kiekko-Vantaan apuvalmentaja Tony Virralle tuomittiin kyseenalainen toimihenkilön pelirangaistus epäurheilijamaisesta käytöksestä.

Hetkeä myöhemmin TUTO:n kultakypärä ja tähtisentteri Niclas Lucenius jätti kunnioittamatta vastustajaa törkeällä tavalla. Hän potkaisi lohipaitojen maalin takana puolustaja Otto-Eemeli Linkeä luistimella ja sai tilanteesta ottelurangaistuksen.

Kiekko-Vantaa ei onnistunut viiden minuutin ylivoimalla tekemään maalia, mutta se loi paljon hyviä tilanteita. Pirteän ottelun pelannut 18-vuotias sentterilupaus Robert Arrak sai kertaalleen kiekon maaliinkin, mutta osuma hylättiin potkumaalina.

Kolmas erä oli lohipaidoilta laadukasta jääkiekkoa ja se sai ansaitun tasoitusmaalin palkinnoksi kovasta työmäärästä vajaa yhdeksän minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä ylivoimalla. Robert Arrak taisteli kiekon viivalle, josta tulikuuma Joonas Hyttinen pamautti limpun kimmokkeen kautta verkkoon.

Ratkaisua lähdettiin jahtaamaan näiden joukkueiden välillä jo trendiksi muodostuneen jatkoajan kautta. Ensimmäisessä jatkoerässä Kiekko-Vantaa hallitsi peliä täysin ja loi jatkuvasti huippupaikkoja, mutta TUTO:n maalilla Karolus Kaarlehto piti turkulaiset torjunnoillaan taistelussa mukana.

Toiseen jatkoerään TUTO tuli lujaa, mutta lohipaidat jatkoivat laadukasta työskentelyä yhtenäisesti joukkueena. Maalissa Jani Kautto pelasi erinomaisen kamppailun.

Kiekko-Vantaa iski voittomaalin ajassa 87.27, kun puolustaja Ville Virtanen nousi vasemmalta vetopaikkaan kilauttaen kiekon napakalla kudilla yläriman ja tolpan kautta pelattavaksi. Maalille luistellut taikuri Janne Kivilahti pamautti jatkokiekon verkkoon ja näin lohipaidat ottivat ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan.

Kiihkeä puolivälieräsarja jatkuu nopeasti, joten palautumisella on nyt suuri rooli. Taistelu välieräpaikasta jatkuu maanantaina Kupittaalla.

Kiekko-Vantaa–TUTO 3–2 JA (1–1, 0–1, 1–0, 0–0, 1–0)

13.30 0–1 Niko Ahoniemi (Aki Keinänen, Kalle Valtola) YV

17.35 1–1 Joonas Hyttinen (Alex Levänen, Joakim Kukkonen)

28.04 1–2 Aki Keinänen (Niko Ahoniemi)

51.15 2–2 Joonas Hyttinen (Robert Arrak, Janne Kivilahti) YV

87.27 3–2 Janne Kivilahti (Ville Virtanen)