Kiekko-Vantaa | Mestis

Kitunen ratkaisi Muikuille voiton päätöserässä

11.11.2018

Kiekko-Vantaa kaatoi sunnuntaina isänpäivän ottelussa TPS Akatemian Nuorten Mestiksessä vieraskaukalossa maalein 2–3 (0–2, 2–0, 0–1).

– Meiltä tahmea peli meidän omaan tasoon nähden. Vastustaja pelasi kykyjensä rajamailla ja teki meidän pelistä vaikeaa, Kiekko-Vantaan A-nuorten päävalmentaja Jani Manninen kertoi taiston tauottua.

Muikut aloitti kamppailun vahvasti ja johti ottelua avauserän jälkeen puolustaja Ville Östermanin ja kapteeni Lauri Savelan (1+1) maaleilla. Lisäosumiinkin Kiekko-Vantaalle oli erän aikana eväät ja muun muassa Juuso Tiihonen pääsi yrittämään maalia rangaistuslaukauksesta, mutta tällä kertaa näppärä hyökkääjävirtuoosi ei onnistunut sarja-avauksen tavoin verkkoa heiluttamaan.

Toisessa erässä TPS Akatemia kiri tasoihin, kun Anton Lehtonen (1+1) kavensi ylivoimalla ja ottelun puolivälissä Kim Karppinen viimeisteli 2–2-osuman.

Nuorten Mestiksen mestari Kiekko-Vantaa siirtyi jännittävässä päätöserässä 3–2-johtoon ylivoimalla, kun Markku Kitunen (1+1) pysäytti kellot aikaan 49.01.

Neljännen perättäisen tappionsa kärsinyt TPS Akatemia pääsi hakemaan tasoitusta lopussa kahdestikin, mutta Muikkujen alivoima toimi ja viimeisenä lukkona toimi yhteensä 30 kiekkoa pysäyttänyt Niku Halla-Aho.

– Puolustimme ihan hyvin, alivoima toimi myös ihan hyvin ja ylivoimalla oli riittävän tehokasta. Hyökkäyspelin osalta ei saatu ryhtiliikettä missään vaiheessa. Niku oli maalissa erinomainen. Kolme pistettä lämmittää ja hyvä asia tietysti, että välillä pystyy tahmeallakin pelillä voittamaan, Manninen sanoi.

Kolmantena sarjassa majaileva Kiekko-Vantaa pelaa seuraavan ottelunsa ensi lauantaina viime kevään finaalivastustajan Lempäälän Kisan vieraana.

– Päästään käymistilasta pois ensi viikolla, kun pelataan kaksi ottelua. Edelliset viikot on menty puolustuspelaaminen edellä. Nyt käännetään katseita hyökkäyspeliin. Ei keksitä pyörää uudelleen, vaan kerrataan ja vahvistetaan niitä meidän vahvuuksia, Manninen päätti.

TPS Akatemia–Kiekko-Vantaa 2–3 (0–2, 2–0, 0–1)

4.55 0–1 Ville Österman (Eetu Kärkkäinen, Jare Juutilainen)

15.42 0–2 Lauri Savela (Jesse Pietikäinen, Markku Kitunen)

25.27 1–2 Anton Lehtonen (Riku Koskinen, Heikki Huhto) YV

30.36 2–2 Kim Karppinen (Anton Lehtonen, Sami Ristolainen)

49.01 2–3 Markku Kitunen (Lauri Savela, Tomi Turunen) YV

Torjunnat:

Niko Virtanen, TPS Akatemia 9+10+10=29

Niku Halla-Aho, K-Vantaa 11+6+13=30

Mestis