Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekkoarkea Ranskassa – Juuso Perttilä nauttii jääkiekosta ja auringosta

19.12.2018

Juuso Perttilä kiekkoilee ensimmäistä kauttaan ulkomailla. Mitä mailataiturille kuuluu nyt?

Viime kaudella Kiekko-Vantaassa ihastuttanut ja Mestiksen pistepörssissä kahdeksanneksi 49 tehopisteellään sijoittunut Juuso Perttilä siirtyi kesällä Ranskan pääsarjaan Les Aigles De Nicen riveihin.

Taiturimainen hyökkääjä pelaa ensimmäistä kauttaan ulkomailla. Lääkäriksi valmistunut Perttilä on saalistanut Ranskan pääsarjassa 17 ottelussa tehot 11+10=21.

– Ihan hyvin on pelit mennyt. Lokakuussa oli loukkaantuminen, mutta sen jälkeen on tullut pisteitä ja onnistumisia, Juuso Perttilä kertoo.

Nizzan kiekkoylpeys on sarjassa yhdeksäntenä. Ranskan Cupissa joukkue taistelee keskiviikkona Lyonia vastaan paikasta neljän parhaan joukossa.

– Joukkueella on sujunut kaksijakoisesti. Välillä on pelattu todella hyvin ja toisinaan kompuroitu kotikaukalossa. Seura pelaa kolmatta kautta pääsarjassa ja suurin tavoite on päästä ensimmäistä kertaa pudotuspeleihin. Ranskan Cupissa haluamme päästä neljän parhaan joukkoon ja Pariisissa pelattavaan Final Four -turnaukseen, Perttilä valottaa.

Kolmen Mestiksessä vietetyn kauden jälkeen ulkomaille suunnannut pistenikkari on viihtynyt hyvin Välimeren rannalla Nizzassa.

– Nizza on siisti mesta. Parasta täällä on nämä kelit. Aurinko paistaa talvellakin ja lämmintä on, Perttilä sanoo.

Les Aigles De Nicen pukukopissa voi kuulla suomea, sillä Perttilän lisäksi joukkuetta edustavat Mestis-kaukaloistakin tutut Juha Tarkkanen, Roni Viirlas ja Tuukka Rajamäki.

– Kyllä se aika paljon helpottaa kaukalossa ja sen ulkopuolellakin, että täällä on muitakin suomalaisia.  Usein olemme samaan aikaan jäällä kaikki neljä, Perttilä kertoo.

Ranskan pääsarjajoukkueista sekä Grenoble että hallitseva mestari ja sarjaa tälläkin hetkellä johtava Rouen pelasivat tällä kaudella CHL-kiekkoa. Kiekko-Vantaastakin tutun viime kevään Suomen mestarin Juha Koiviston edustama Rouen teki ranskalaista kiekkohistoriaa etenemällä ensimmäisenä maansa joukkueena alkulohkosta jatkoon.

Perttilä pitää Ranskan pääsarjaa tasokkaana, mutta tasoerot ovat kuitenkin joukkueiden välillä suuret.

– Vaikea arvioida pelin tasoa. Sanoisin, että pääpiirteittäin tämä on lähellä Mestistä. Joukkueiden sisällä on isoja eroja ja useilla jengeillä on terävä kärki, mutta sitten taso tippuu. Rouen ja Grenoble ovat todella hyviä joukkueita, Perttilä tuumii.

Hyökkääjävirtuoosin mukaan Suomessa pelataan paremmin joukkueena.

– Täällä peli on vapaampaa kuin Mestiksessä, eikä joukkueilla ole niin tiukkoja sapluunoita. Pelaajat ovat täällä hyviä, mutta Mestiksessä pelataan paremmin joukkueena, Perttilä vertailee.

Mitä häikäisevä mailataituri sitten ikävöi Suomesta?

– Kaikki on mennyt täällä hyvin ja olen viihtynyt. Perhe ja kaverit ovat Suomessa ja heitä tietenkin kaipaan. Tosin Suomessakin kauden aikana on aina hektistä, Perttilä kertoo.

Kiekko-Vantaan edesottamuksista ”Tohtori” on hyvin perillä.

– Olen seurannnut Kiekko-Vantaan pelejä ja jutellut viime kauden pelikavereiden kanssa miten siellä on sujunut, Perttilä sanoo.

Mestis