Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaan alumnitoiminta lähtenyt hyvin vauhtiin

24.01.2018

Vantaalaisen jääkiekkoilun legendat laittoivat joukkueen pystyyn. Kaukalossa mennään kovaa, eikä pukukoppihuumorikaan ole mihinkään jäänyt. 

Markus Helanen, Petri Pitkäjärvi, Riku Rahikainen, Jorma Mäkinen, Jukka Hakkarainen. Muun muassa nämä entiset vantaalaisen jääkiekkoilun tähdet viilettävät hymy huulilla perjantaiaamuna Trio Areenan kaukalossa. 

Kiekko tuntuu vieläkin tottelevan näitä taitureita, eikä hauskanpitoakaan ole unohdettu viime kesänä Jorma Mäkisen sekä Markus Helasen toimesta käynnistetyssä Kiekko-Vantaan alumnijoukkueessa.

– Alkumatkalla vielä ollaan. Ideoidaan ja ideoidaan. Ensimmäiset tapahtumat on nyt hoidettu, yli 200 ottelua lohipaidassa pelannut seuraikoni Jukka Hakkarainen kertoo.

Alumnijoukkuetoiminnan käynnistäminen on koko Kiekko-Vantaan organisaatiolle merkittävä asia. 

– On se ehdottoman tärkeää. Ei tarvinnut itsekään kauaa miettiä lähdenkö tähän mukaan, kun sitä kysyttiin. Tämä luo yhteisöllisyyttä ja kulttuuria, toiseksi eniten otteluja Kiekko-Vantaan riveissä pelannut ja toiseksi eniten pisteitä takonut Hakkarainen tuumii.

Kiekko-Vantaan alumnijoukkue kohtasi marraskuussa Tikkurilassa Pietarin SKA:n yli 55-vuotiaiden joukkueen. Tuolloin vierasjoukkue nappasi voiton lukemin 4–7, kun vastustajan hyökkäystä tähditti vantaalaislähtöinen entinen liigahyökkääjä Riku Rahikainen. 

– Todella makea kokemus. Olisin halunnut pelata vasempana pakkina, mutta vedinkin laiturina. Siinä joutukin luistelemaan ihan kunnolla, entinen liigavahti ja Tikkurilan Jää-Veikkojen kasvatti Markus Helanen kertoo. 

Tänä keväänä vantaalaiset kiekkolegendat puolestaan matkustavat Venäjälle hakemaan revanssia.

– Jos saadaan tällä kertaa pidettyä Rahikaisen Riku meillä, niin voitto sieltä haetaan, Helanen virnistää. 

Mestis