Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaan A-nuoret murskavoittoon Kajaanissa

22.09.2018

Kiekko-Vantaan A-nuoret nappasivat kolmannen perättäisen voittonsa Nuorten Mestiksessä kaatamalla Pohjois-Suomen kiertueen avausottelussa Kajaanin Hokin vakuuttavan peliesityksen jälkeen maalein 8–0.

Muikut starttasivat aamuvarhain Vantaalta bussilla kohti Kajaania. Bussijaloista ei ollut tietoakaan, vaan Muikut jyräsi nousujohteisella pelillä murskavoittoon.

– Olimme parempia ja ansaitsimme voittomme. Lähtö ei ollut helppo peliin, mutta paransimme koko ajan peliä. Olen erityisen tyytyväinen siihen, että kolmannessa erässä pelasimme tyylikästä ja tehokasta kiekkoa. Ryhdikäs esitys, eikä lähdetty läpsyttelemään missään vaiheessa, Kiekko-Vantaan A-nuorten päävalmentaja Jani Manninen kertoi taiston tauottua.

Muikkujen maaleista vastasivat Markku Kitunen (2+0), kauden toisen hattutemppunsa taituroinut Niko Lottanen (3+2), Samu Poutanen (1+0), Oliver Kiljunen (1+3) ja Juuso Tiihonen (1+0). Työteliäs laitahyökkääjä Joonas Kaartinen saalisti kolme syöttöpistettä.

Tehokentällinen Kiljunen–Poutanen–Lottanen oli pysäyttämätön pirteästi kauden aloittaneelle Hokille.

– Pojat tulivat kysymään voivatko pelata yhdessä, sillä heillä on yhteistä taustaa. Heillä on hyvät kemiat ja tehojakin tulee. Se mikä ei tilastoissa näy, niin Poutanen ottaa tällä hetkellä 70 prosenttia aloituksista ja on tasapainottava tekijä siinä sentterinä, Manninen tuumasi.

Tolppien välissä Mikko Holopainen torjui kauden ensimmäisen nollapelinsä pysäyttämällä 20 kiekkoa.

Hallitseva Nuorten Mestiksen mestari Kiekko-Vantaa päättää Pohjois-Suomen kiertueensa sunnuntaina Rovaniemen Kiekon vieraana.

– On totta, että meidän täytyy ymmärtää, ettei tästä pelistä saa mitään siihen otteluun. Mikään ei meillä muutu, vaan valmistaudumme siihen kuin muihinkin otteluihin. Joka kerta palapeli rakennetaan nollasta, Manninen vakuutti.

Hokki–Kiekko-Vantaa 0–8 (0–2, 0–2, 0–4)

8.02 0–1 Markku Kitunen (Lauri Savela, Joonas Kaartinen)

17.59 0–2 Niko Lottanen (Oliver Kiljunen, Jere Hänninen)

25.41 0–3 Niko Lottanen (Oliver Kiljunen) YV

35.08 0–4 Samu Poutanen (Oliver Kiljunen, Niko Lottanen)

42.29 0–5 Niko Lottanen (Eetu Peltola, Jere Hänninen)

52.16 0–6 Markku Kitunen (Joonas Kaartinen, Hannu Penttinen)

54.53 0–7 Oliver Kiljunen (Niko Lottanen, Joonas Kaartinen) YV

57.27 0–8 Juuso Tiihonen

Torjunnat:

Juho Järvinen, Hokki 13+18+43

Mikko Holopainen, K-Vantaa 5+4+11=20

Mestis