Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaalle piste rankkaritrilleristä

21.11.2018

Kiekko-Vantaa koki keskiviikkona Trio Areenalla kirvelevän 1–2-tappion TUTO:lle voittolaukauskilpailun jälkeen.

Mestis-klassikko Kiekko-Vantaan ja TUTO:n välillä ei jättänyt ketään kylmäksi tälläkään kertaa. Molemmat joukkueet laittoivat kaiken likoon ja Tikkurilassa nähtiinkin fyysinen, tasokas, viihdyttävä ja vauhdikas kiekkonäytelmä.

Molemmissa päissä maalivahdit olivat tulikuumia läpi illan. Niin Kiekko-Vantaan 18-vuotias veskarilupaus Waltteri Ignatjew kuin TUTO:n Julius Pohjanoksa venyivät mielettömiin pelastuksiin.

Kiekko-Vantaa pelasi todella vahvan toisen erän ja hallitsi kamppailua, mutta palkinto jäi saamatta.

Lohipaidat avasivat maalihanat ajassa 48.51, kun juonikas pelintekijä Joona Monto taikoi upealla syötöllä limpun Joona Puhakan lapaan, joka tarjoili kultakypärä Miro-Pekka Saarelaiselle takatolpalle. Mestiksen pistepörssiä johtava Saarelainen viimeisteli paikasta tyylikkäästi.

Kiekko-Vantaa taisteli hienosti ja täysi pistepottikaan ei jäänyt kauas. TUTO onnistui tasoittamaan ottelun neljä minuuttia ennen päätössummeria, kun Kiekko-Vantaan koulimat Mäkisen kaksoisveljekset Atte ja Miro värkkäsivät 1–1-maalin. Atte Mäkinen nousi maalin takaa ja laukoi takapatjaan ja irtotkiekon rysään toimitti kauden ensimmäisellä osumallaan Miro Mäkinen.

Jatkoajalla molemmilla oli omat paikkansa. Lohipaidat selvittivät uhrautuvalla alivoimalla TUTO:n ylivoimapyörityksen. Toisessa päässä puolestaan Miro-Pekka Saarelainen oli lähellä ratkaisua.

Lisäpisteen kohtalo ratkesi lopulta voittolaukauskilpailussa. TUTO:lta maalinteossa onnistuivat alkukauden lohinutussa viettänyt Sami Salminen ja tulokashyökkääjä Aaro Löyttymäki. Kiekko-Vantaa ei rankkareissa maaleja onnistunut viimeistelemään ja näin TUTO nappasi 2–1-voiton.

Kiekko-Vantaa jatkaa kauttaan perjantaina sarjanousija Kooveen vieraana. Seuraavan kotiottelunsa lohipaidat pelaavat tulevana lauantaina, kun puolustava mestari KeuPa HT saapuu Vantaalle.

Kiekko-Vantaa–TUTO 1–2 VL (0–0, 0–0, 1–1, 0–0, 0–1)

48.51 1–0 Miro-Pekka Saarelainen (Joona Puhakka, Joona Monto)

56.01 1–1 Miro Mäkinen (Atte Mäkinen)

65.00 1–2 Sami Salminen

Torjunnat:

Waltteri Ignatjew, K-Vantaa 9+6+11+6=32

Julius Pohjanoksa, TUTO 5+8+1+1=15

Mestis