Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaalle Nuorten Mestiksen mestaruus

02.04.2018

Kiekko-Vantaa juhlii Nuorten Mestiksen mestaruutta keväällä 2018.

Kiekko-Vantaa kaatoi hyytävän jännittävässä finaalisarjassa Lempäälän Kisan otteluvoitoin 2–1.

Muikut kukisti maanantaina ratkaisevassa finaalissa täpötäydessä Lempäälän jäähallissa LeKin lukemin 1–2 Atte Kauppisen ja Nico Björkbackan maaleilla. 

– Lempäälässä ensimmäisessä pelissä oli avaimet kädessä voittaa ja maalipaikat menivät meille. Vantaalla pelattu ottelu oli meiltä todella tyly esitys. Ratkaisupelissä pystyttiin pitämään vastustajan ykkösketju kurissa ja heidät pois pahoilta maalipaikoilta, Kiekko-Vantaan A-nuorten päävalmentaja Pekka Siikala kertoo.

Kiekko-Vantaan sankareina finaalisarjassa toimivat maalivahti Markus Leinonen ja pudotuspelien pistepörssin voittanut hyökkääjä Nico Björkbacka, joka iski seitsemässä playoff-ottelussa tehot 11+2. Muikut puolustivat tiiviisti läpi kevään ja rankaisivat vastustajia tehokkaasti hyökkäyspäässä. 

– Leinonen piti meitä vaikeilla hetkillä torjunnoillaan pystyssä ja Björkbacka teki useita tärkeitä maaleja. Heidät voi nostaa esille, jos yksilöitä haluaa nostaa esiin, Siikala kehuu.

Vantaalaisten matka mestariksi piti sisällään mielenkiintoisia käänteitä. Alkusarjassa Muikut jäi huonommalla maalierolla täpärästi nuorten SM-liigan alempaan loppusarjaan oikeuttavasta paikasta.

– Se oli mieletön pettymys jäädä SM-liigapaikan ulkopuolelle niin täpärästi. Meillä oli joulukuussa Mestiksen runkosarjassa vaikea alku ja siinä oli kyllä vaikea motivoida pelaajia. Joukkue päätti kapteeniston johdolla, että me haluamme kuitenkin taistella mestaruudesta tässä sarjassa, Siikala valottaa.

Nuorten Mestiksen runkosarjassa neljänneksi sijoittunut Kiekko-Vantaa kaatoi puolivälierissä Imatran Ketterän voitoin 2–1 ja välierissä se kellisti runkosarjan voittaneen Jokipojat puhtaasti otteluvoitoin 2–0. 

– Meillä oli todella hyvä joukkue. Jos miettii tarkemmin, niin aika nuori ryhmäkin. Meillä oli kolme 1996 syntynyttä ja kaksi 1997 syntynyttä. Loput sitten 98- tai 99 syntyneitä. Vanhemmat pelaajat ottivat joukkueen reppuselkään. Henki oli poikkeuksellinen ja jätkät olivat valmiita puhaltamaan yhteen hiileen, Siikala sanoo.

Hienoa työtä tehnyt Siikala toimi Kiekko-Vantaan A-nuorten päävalmentajana viiden vuoden ajan. Vantaalaisluotsin matka jatkuu ensi kaudeksi uusiin haasteisiin.

– Hienoa päättää tämä ajanjakso mestaruuteen. On tässä vähän tippakin linssissä ja haikea fiilis tietenkin. Lohisydän on iso, joten toivottavasti vielä joskus saisi seurassa valmentaa, Siikala tuumii.

Erityiskiitokset Siikala antaa apuvalmentajana toimineelle entiselle liigahyökkääjälle, Suomen Mestarille ja Kiekko-Vantaan kasvatille Hannu Väisäselle.

– Hannulle iso kiitos. Hän on loistava tyyppi ja tehnyt myös ison työn. On ollut mukava tehdä hänen kanssa töitä, Siikala kiittää.

Kiekko-Vantaan Mestis-joukkueestakin tuttu Markus Leinonen pelasi huikean finaalisarjan Muikkujen maalilla.

Kuva: Toni Jaconelli

Mestis