Kiekko-Vantaa taisteli arvokkaat pisteet Heinolasta

28.11.2018

Kiekko-Vantaa palasi voittojen tielle Mestiksessä kaadettuaan Heinolan Peliitat vieraskaukalossa maalein 2–1.

Kiekko-Vantaa ja Peliitat iskivät yhteen toista kertaa tällä kaudella. Heinolan keskiviikkoillan kiekkonäytelmästä kehkeytyi tasainen taistelu tärkeistä sarjapisteistä.

Kiekko-Vantaa siirtyi jo toisella minuutilla 1–0-johtoon. Mestis-debytantti Roope Hirvonen voitti laidassa kaksinkamppailun ja kiekon lohipaidoille, Jussi Pelto-Arvo löysi syötöllään kolmannesta aallosta puolustajalupaus Roope Reinin, joka tinttasi kauden toisen maalinsa.

Lohipaidat lisäsivät johtoaan toisen erän puolivälissä komean ylivoimakuvion päätteeksi. Uransa 200. Mestis-ottelunsa pelannut Joona Monto löysi kultakypärä Miro-Pekka Saarelaisen, joka tarjoili vielä takatolpalle. Kapteeni Pekka Niemimaa antoi vielä kiekon Joel Sundille, joka sai laittaa kiekon lähes tyhjään rysään ja jatkoi samalla pisteputkeaan jo kuuden ottelun mittaiseksi.

Toisen erän lopussa Peliitat onnistui kaventamaan, kun isännät pääsivät vastahyökkäykseen ja laitahyökkääjä Pasi Kouvalainen täräytti limpun ranteella suorasta luistelusta yläpeltiin.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa pelasi fiksusti johtoasemassa, sai pitkiä pyörityksiä ja sillä oli paikat paketoida kamppailu hyvissä ajoin.

Vääntö sarjapisteistä meni lopussa vielä jännittäväksi, kun Peliitat sai loppuun ylivoiman ja otti maalivahdin pois. Kiekko-Vantaa selvitti alivoiman uhrautuvasti ja taisteli mukaansa todella tärkeät kolme pistettä.

Kiekko-Vantaan tolppien välissä Waltteri Ignatjew oli jälleen loistava ja nappasi 24 torjuntaa. Mukaan mahtui jälleen useampi gamesaver. Peliittojen maalissa slovakkivahti Adam Nagylle puolestaan kirjattiin 18 torjuntaa.

– Todella tärkeät pisteet. Ei se aina niin kaunista ollut, mutta ihan tyylikäs vierasesitys. Toisessa erässä annettiin vastustajalle paikat, mutta kolmanteen erään olen tyytyväinen. Pystyimme pitkiin hyökkäyksiin. Lopun jäähyn kautta jouduttiin lopussa liriin, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoi.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu perjantaina kotiottelulla sarjakakkosta Kokkolan Hermestä vastaan.

Peliitat–Kiekko-Vantaa 1–2 (0–1, 1–1, 0–0)

2.09 0–1 Roope Reini (Jussi Pelto-Arvo, Roope Hirvonen)

30.36 0–2 Joel Sund (Pekka Niemimaa, Miro-Pekka Saarelainen) YV

37.56 1–2 Pasi Kouvalainen (Markus Neva-Aho, Santeri Koponen)