Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa taistelemaan ottelusarjaa tasoihin

15.03.2018

Runkosarjassa neljänneksi sijoittunut Kiekko-Vantaa lähtee perjantaina tasoittamaan kiihkeää puolivälieräsarjaa TUTO:n vieraana ja hakemaan kotietua takaisin. Edessä on kiistatta lohipaitojen kauden tärkein kamppailu.

Viime kevään hopeajoukkue Kiekko-Vantaa ja TUTO iskevät perjantaina yhteen neljännessä puolivälieräottelussa. Sähköä ei tule tälläkään kertaa puuttumaan, kun kaksi Mestiksen klassikkojoukkuetta mittelevät paremmuudesta.

TUTO ryösti kotiedun ja otti toisen kiinnityksen välieräpaikkaan kaatamalla keskiviikkona Trio Areenalla Kiekko-Vantaan tiukan taistelun jälkeen maalein 2–3. Lohipaitojen maaleista vastasivat Miro Mäkinen (1+1) ja Julius Rantaeskola (1+1). 

– Tasakentällisin olimme hyvin pelissä mukana. TUTO rankaisi kovalla kädellä meidän turhista virheistä. Maalipaikoissa meidän täytyy olla tehokkaampi, sillä paikkoja meillä oli riittävästi. Työmoraaliin olin ihan tyytyväinen, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen kertoo.

Hyökkäysvoimainen Kiekko-Vantaa lähtee perjantaina Kupittaalta jahtaamaan puolivälieräsarjan toista voittoaan, joka tasoittaisi kuuman ottelusarjan. Odotettavissa on jälleen tasainen ja kiihkeä kiekkonäytelmä kahden laadukkaan joukkueen välillä, jossa ne kuuluisat pienet voittavat asiat ratkaisevat.

– Varmasti taas on tiukka peli tulossa. Turusta meidän täytyy nyt vähintään yksi ryöstö hakea. Ei meidän tarvitse kauheasti mitään muuttaa, Arvonen sanoo. 

Lohipaitojen täytyy ehdottomasti pystyä parantamaan erikoistilannepelaamistaan. Keskiviikkona alivoimapeli meni eteenpäin, mutta lähes koko kauden yskineen ylivoiman kanssa riittää tekemistä.

– Eiköhän me lääkkeet perjantaille keksitä, Arvonen toteaa.

Pudotuspeleissä maalivahtipeli, erikoistilannepelaaminen, kamppailupelaaminen, hermokontrolli ja hetkessä elämisen taito nousevat esiin. Jokaisella tilanteella on nyt merkitystä. 

Mestiksen 4. puolivälieräottelu TUTO–Kiekko-Vantaa perjantaina Marli Areenalla Kupittaalla.

Playoffs 2018

La 10.3 Kiekko-Vantaa–TUTO 3–2 JA

Ma 12.3 TUTO–Kiekko-Vantaa 6–2

Ke 14.3 Kiekko-Vantaa–TUTO 2–3

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi pudotuspeleissä:

1) Janne Kivilahti 2+1

2) Miro Mäkinen 2+1

3) Joonas Hyttinen 2+1

4) Julius Rantaeskola 1+1

5) Robert Arrak 0+2

TUTO:n sisäinen pistepörssi pudotuspeleissä:

1) Kalle Valtola 2+3

2) Niko Ahoniemi 1+4

3) Aki Kangasmäki 2+2

4) Aki Keinänen 1+3

5) Nico Friman 2+1

Keskinäiset ottelut runkosarjassa: 

18.10.2017 Kiekko-Vantaa–TUTO Hockey 4–2

18.11.2017 TUTO Hockey–Kiekko-Vantaa 3–5

5.12.2017 Kiekko-Vantaa–TUTO Hockey 3–4

12.1.2018 TUTO Hockey–Kiekko-Vantaa 4–2

13.1.2018 Kiekko-Vantaa–TUTO Hockey 4–3 JA

14.2.2018 TUTO Hockey–Kiekko-Vantaa 3–2

Tiesitkö?

1) Viime kevään välieräsarjassa Kiekko-Vantaa kaatoi TUTO:n otteluvoitoin 4–2. Toisessa välieräottelussa tehtiin suomalaista jääkiekkohistoriaa, kun lohipaitojen ikitaistelija Joonas Hyttinen ratkaisi Suomen pisimmän jääkiekko-ottelun viidennessä jatkoerässä ajassa 157.54.

2) Kiekko-Vantaan kultakypärää kantava Janne Kivilahti on tehnyt tällä kaudella yhteensä seitsemän maalia tällä kaudella.

3) Tässä ottelusarjassa kohtaavat kaksi ainutta joukkuetta, jotka ovat pelanneet Mestistä yhtäjaksoisesti sen alusta saakka nykyhetkeen.

Seuraa heitä:

#52 Miro Mäkinen, Kiekko-Vantaa

Hienoa kevättä kasvattajaseurassaan pelaava hyökkääjä on isossa roolissa. Pelaa tunnollisesti kahteen suuntaan. Jalka liikkuu, kädet käyvät ja maisema vaihtuu. Juonikkuutta hyökkäysalueella löytyy ja maalintekoon tarvittavaa röyhkeyttä myös.

#17 Niko Ahoniemi, TUTO

Likaisen työn raataja pelaa hyvää puolivälieräsarjaa. Tekee kahteen suuntaan hommia ja luisteluvoimaakin löytyy. Pelaa tunteella ja aiheuttaa tilanteiden jälkeen hämmennystä. Taklaa, taistelee ja tulostakin tuntuisi syntyvän.

Mestis