Kiekko-Vantaa taipui voittolaukauskilpailussa

05.10.2018

Kiekko-Vantaa koki Tikkurilan perjantai-illan kiekkokarnevaalissa niukan tappion voittolaukauskilpailun jälkeen Imatran Ketterälle maalein 3–4.

Kiekko-Vantaa keräsi viikon kahdesta ottelusta yhteensä neljä pistettä. Lohipaidat lähtivät viikonlopun viettoon viidenneltä sijalta.

Perjantai-illan kiihkeässä kiekkonäytelmässä Kiekko-Vantaa ja Ketterä tarjosivat yleisölle tasaisen, vauhdikkaan ja viihdyttävän kamppailun sarjapisteistä.

Lohipaidat johtivat kamppailua kahteen otteeseen, mutta lopulta käteen jäi vain yksi sarjapiste. Kiekko-Vantaa pelasi vahvan toisen erän, mutta kolmannessa erässä se joutui puolustuskannalle.

Kovatempoisessa avauserässä nähtiin kaksi maalia. Alkuviikon huilannut ja treenannut Ketterä siirtyi johtoon Rasmus Hämäläisen 1–0-osumalla. Kiekko-Vantaan laitahyökkääjä Jussi Pelto-Arvo tasoitti kamppailun upealla rannelaukauksellaan.

Toisessa erässä Kiekko-Vantaa oli kuskin paikalla. Juonikas ja taitava pelintekijä Joona Monto napautti lohipaidat 2–1-johtoon Ilari Metsolan (0+2) ja Miro-Pekka Saarelaisen (0+2) esityöstä.

Ketterä tuli kuitenkin tasoihin Mikko Haaparannan uran ensimmäisellä Mestis-maalilla, Janne Kettusen upeasta tarjoilusta. Toisessa erässä nähtiin myös ikävä loukkaantuminen, kun Jussi Pelto-Arvo lensi vaarallisesti päin laitaan Marlo Koposen taklauksesta. Kiekko-Vantaan nopea laituri Pelto-Arvo joutui jättämään pelin kesken.

Imatralaiset saivat maalista lisää virtaa, mutta lohipaidat onnistuivat jälleen siirtymään johtoon. Kultakypärä Joel Sund siirsi viivaan, josta puolustaja Tyko Karjalainen latasi uran ensimmäisen Mestis-osumansa.

Ketterä onnistui kuitenkin tasoittamaan juuri ennen toista erätaukoa, kun Mikko Haaparanta tinttasi 3–3-tasoituksen.

Kiihkeässä kamppailussa ratkaisu nähtiin lopulta vasta voittolaukauskilpailussa, jossa Ketterälle ratkaisun veivasivat Valtteri Lipiäinen ja kultakypärä Aku Kestilä.

Kiekko-Vantaa jatkaa kauttaan keskiviikkona kotiottelulla Heinolan Peliittoja vastaan.

Kiekko-Vantaa–Ketterä 3–4 VL (1–1, 2–2, 0–0)

7.49 0–1 Rasmus Hämäläinen (Sebastian Sjöholm)

17.46 1–1 Jussi Pelto-Arvo (Ilari Metsola)

21.02 2–1 Joona Monto (Ilari Metsola, Miro-Pekka Saarelainen)

29.25 2–2 Mikko Haaparanta (Janne Kettunen, Marlo Koponen)

33.39 3–2 Tyko Karjalainen (Joel Sund, Miro-Pekka Saarelainen)

39.27 3–3 Mikko Haaparanta (Janne Kettunen, Ville Paalanen)

65.00 3–4 Valtteri Lipiäinen