Kiekko-Vantaa taipui sarjakärjen vieraana – ”Jänne ei kestänyt 60 minuuttia”

14.11.2018

Kiekko-Vantaa koki kirvelevän 5–2-tappion sarjakärki Lempäälän Kisan vieraana keskiviikkona jääkiekon Mestiksessä.

Kiekko-Vantaan peliesityksessä oli paljon hyvää, mutta oman pään virheet maksoivat paljon. Lohipaidoilla oli eväät sarjakärjen kaatamiseen, mutta vastustaja oli omissa tekopaikoissaan tehokkaampi. Näin ollen pistepotti jäi tylysti pelanneelle LeKille.

– Vähän liian tuttu laulu LeKiä vastaan. Meillä oli hyviä jaksoja pelin sisällä, kun puolustimme hyvin. Aikamoisia puolustuspään virheitä meille sattui ja vastustaja rankaisi niistä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoi taiston tauottua.

Avauserä oli pelitapahtumien puolesta tasainen. LeKi rankaisi kuitenkin kahdesti, kun HPK-laina Otto Latvala kiskaisi 1–0-osuman ja Tappara-lupaus Patrik Puistola vei saukkopaidat kahden maalin karkumatkalle.

Kiekko-Vantaa tuli sisuuntuneena toiseen erään ja takoi pelin kahdella upealla ylivoimaosumalla tasoihin. Ensin puolustajalupaus Eetu Torpström latasi viivalta kavennuksen ja kultakypärä Miro-Pekka Saarelainen veivasi maalin edestä hienon sommitelman päätteeksi 2–2-tasoituksen.

Sensaatiomaisen alkukauden pelannut LeKi rokotti maalin jälkeisessä vaihdossa Joni Lavosen osumalla. Muutamaa minuuttia myöhemmin kahdella edellisellä kaudella lohinutussa nähty puolustaja Juho Rautanen niittasi tilanteeksi jo 4–2.

Päätöserä ei alkanut Kiekko-Vantaan uuden kirin kannalta kovinkaan valoisasti, sillä konkarilaituri Tommi Välimaa iski kolmannen erän toisella minuutilla loppulukemiksi 5–2.

– Vastustajalla on taitavia 17–18-vuotiaita hyökkääjiä ja me annoimme heidän vetää meitä höplästä. Meidän jänne ei kestänyt 60 minuuttia sen hyvän pelaamisen osalta, Mälkiä tuumasi.

Kiekko-Vantaan kausi jatkuu perjantaina vierasottelulla Jokipoikia vastaan.

LeKi–Kiekko-Vantaa 5–2 (2–0, 2–2, 1–0)

14.55 1–0 Otto Latvala (Janne Seppänen, Ismo Nikkinen)

15.39 2–0 Patrik Puistola (Tommi Välimaa, Santeri Arousva)

23.24 2–1 Eetu Torpström (Miro-Pekka Saarelainen, Joel Sund) YV

34.55 2–2 Miro-Pekka Saarelainen (Pekka Niemimaa, Joona Monto) YV

35.14 3–2 Joni Lavonen (Niko Lahtinen, Santeri Arousva)

37.37 4–2 Juho Rautanen (Santeri Vuoti, Anton Ollikainen)

41.32 5–2 Tommi Välimaa (Patrik Puistola, Ville Virtanen)