Kiekko-Vantaa taipui SaPKon vieraana

29.12.2018

Kiekko-Vantaa koki lauantaina vuoden viimeisessä ottelussa kirvelevän tappion Savonlinnan Pallokerhon vieraana maalein 6–3 (2–2, 3–0, 1–0).

Toissa kevään finalistit Kiekko-Vantaa ja SaPKo iskivät yhteen toista kertaa tällä kaudella. Jälleen kerran näiden joukkueiden välillä nähtiin kovaa vääntöä ja tapahtumarikas kiekkopeli.

Kiekko-Vantaa aloitti ottelun heikosti ja SaPKo iski kaksi maalia reiluun kahteen minuuttiin, kun hyökkääjä Tatu Vihavainen ja puolustaja Eetu Andersson kuittasivat lohipaitojen kammottavista virheistä.

Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä vaihtoi maalivahtia ja herätteli joukkuettaan. Se myös toimi, sillä lohipaidat paransivat peliään vauhdikkaassa avauserässä ja tulikin hienolla nousulla tasoihin.

Ensin Erik Embrich iski Jussi Pelto-Arvon tarjoilusta limpun tarkalla kudilla verkon perukoille. Kiekko-Vantaa tasoitti pelin upealla ylivoimakuviolla, jossa pisteputkeaan jo yhdeksän ottelun mittaiseksi kasvattanut Miro-Pekka Saarelainen sekä tutkapari Joel Sund sahasivat takatolpalle. Taikuri Joona Monto laittoi limpun tyylikkäästi sisään vanhaa seuraansa vastaan.

Toinen erä oli SaPKon hallintaa, mutta lohipaidoillakin oli omat hallintahetkensä. Vantaalaisten murheena olivat hölmöt jäähyt, joista vastustaja rankaisi.

Pässipaidat viimeistelivät kolme maalia toiseen erään: Ässä-laina Tommi Laakso iski irtokiekosta 3–2-maalin, puolustaja Eetu Pylkkänen pyssytti kahden miehen ylivoimalla 4–2-osuman ja Tommi Laakso painoi illan toisellaan taukolukemiksi ylivoimalla 5–2.

Kiekko-Vantaa lähti kolmanteen erään hakemaan kiriä maali maalilta. Henri Tamminen iski suorasta hyökkäyksestä lohipaidat erän alussa kahden maalin päähän Alex Leväsen ja Ville-Valtteri Mustosen esitöistä.

Kiekko-Vantaalla oli omat tilaisuutensa kuroa ero umpeen muun muassa ylivoimalla, mutta hyviä hetkiä ei onnistuttu hyödyntämään.

SaPKo iski kolmannen erän puolivälissä ylivoimalla puolustaja Ville Väinölän viivakudilla loppulukemiksi 6–3.

Kiekko-Vantaa tippui tappion myötä sarjassa kahdeksanneksi. Lohipaitojen kausi jatkuu ensi perjantaina kotiottelulla sarjakärki Kokkolan Hermestä vastaan.

SaPKo–Kiekko-Vantaa 6–3 (2–2, 3–0, 1–1)

1.56 1–0 Tatu Vihavainen (Toni Henttonen, Jimi Kuronen)

2.20 2–0 Eetu Andersson

8.04 2–1 Erik Embrich (Jussi Pelto-Arvo)

9.54 2–2 Joona Monto (Joel Sund, Miro-Pekka Saarelainen) YV

30.11 3–2 Tommi Laakso (Teemu Lämsä, Jimi Kuronen)

36.40 4–2 Eetu Pylkkänen (Jimi Kuronen, Joonas Toivanen) YV2

38.25 5–2 Tommi Laakso (Teemu Lämsä, Eetu Pylkkänen) YV

42.01 5–3 Henri Tamminen (Alex Levänen, Ville-Valtteri Mustonen)