Kiekko-Vantaa taipui Rovaniemellä

07.12.2018

RoKi katkaisi Kiekko-Vantaan kolmen ottelun mittaisen voittoputken kaatamalla lohipaidat Rovaniemellä lukemin 4–2 (1–0, 1–1, 2–1).

Kiekko-Vantaa ja RoKi iskevät yhteen viikonloppuna kaksi kertaa. Perjantain mittelöstä kehkeytyi tasainen kamppailu, jossa molemmilla oli omat vahvat jaksonsa.

Kiekko-Vantaa pelasi parhaimmillaan jälleen pirteästi vieraskaukalossa, mutta typerät virheet ja tehottomuus maalipaikoissa maksoivat kolme pistettä.

Kiekko-Vantaalla oli avauserässä rangaistuslaukaus, mutta tällä kertaa Joel Sund ei onnistunut yrityksessään.

RoKi siirtyi 1–0-johtoon avauserässä kultakypärä Julius Hermosen laukauksella.

Lohipaidat tasoittivat kamppailun toisen erän puolivälin jälkeen, kun vahvan ottelun pelannut Alex Levänen punnersi läpiajoon ja peippaili tyylikkäästi 1–1-osuman.

Lohipaidat lahjoittivat aivan toisen erän lopussa RoKille 2–1-johtomaalin. Toissa kaudella Mestis-hopeaa Kiekko-Vantaassa voittanut Ville Heikkinen kiitti ja kuittasi näpäyttämällä vanhaa seuraansa.

Kolmannessa erässä nähtiin tasaista ja vauhdikasta vääntöä. RoKi meni kamppailussa 3–1-johtoon Olli-Aleksi Pietilän osumalla, johon syötön tarjoili kiekon riistänyt Olli-Matti Järvelä.

Sarjan paras vierasjoukkue ennen illan kierrosta ollut Kiekko-Vantaa jahtasi vimmatusti kavennusta ja se tulikin maalin päähän.

Reilu kaksi minuuttia ennen loppua Kiekko-Vantaan pitkä ja näyttävä pyöritys toi palkinnon. Mestiksen maalipörssiä johtava Miro-Pekka Saarelainen ja puolustaja Tyko Karjalainen tarjoilivat kiekon voimalaituri Joel Sundille, joka pyssytti tulisella lämärillä pikkumustan verkkoon.

Kiekko-Vantaa myllytti lopussa vielä ilman maalivahtia, mutta tulosta ei syntynyt. RoKin Olli-Aleksi Pietilä iski loppulukemat tyhjään rysään.

Jos positiivisia asioita perjantai-illan spektaakkelista hakee, niin alivoima toimi jälleen moitteitta. Molemmat joukkueet ottivat paljon jäähyjä. Myös siihen vantaalaisten tulee kiinnittää huomiota seuraavassa ottelussa.

Joukkueet kohtaavat heti lauantaina uudestaan, jolloin Kiekko-Vantaalla on mahdollisuus ottaa revanssi. Kiekko tippuu jäähän Lappi Areenalla klo 17.

RoKi–Kiekko-Vantaa 4–2 (1–0, 1–1, 2–1)

5.50 1–0 Julius Hermonen (Fabien Bourgeois, Joona Huttula)

33.56 1–1 Alex Levänen AV

39.22 2–1 Ville Heikkinen

50.35 3–1 Olli-Aleksi Pietilä (Olli-Matti Järvelä)

57.51 3–2 Joel Sund (Tyko Karjalainen, Miro-Pekka Saarelainen) IM

58.20 4–2 Olli-Aleksi Pietilä TM