Kiekko-Vantaa taipui Kupittaalla

12.01.2018

Kiekko-Vantaa koki kirvelevän tappion TUTO Hockeyn vieraana maalein 4–2 revanssiviikonlopun avausnäytöksessä Kupittaalla.

Viime kevään välieräpari Kiekko-Vantaa ja TUTO Hockey järjestivät kuuman ja laadukkaan kiekkopelin. Pienet asiat ratkaisivat näytelmän tällä kertaa isännille.

– Paska maku jäi, mutta jos katsoo tuloksen taakse niin paransimme jälleen peliä. Siellä näkyi voittavia juttuja, mutta tuolla jäähymäärällä ei TUTO:a voiteta, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen kertoi taiston tauottua.

Avauserä oli varsin tasainen ja molemmilla joukkueilla oli omat hallintahetkensä. Lohipaidat siirtyivät avauserässä 1–0-johtoon Jussi Pelto-Arvon maalilla, johon upean esityön teki sentterilupaus Erik Embrich.

TUTO tasoitti kamppailun hyökkääjä Eetu-Ville Arkiomaan tarkalla laukauksella kaksi vastaan yksi -hyökkäyksestä.

Kiekko-Vantaa tuli toiseen erään hurjalla asenteella ja pyöritti peliä mielin määrin TUTO:n päädyssä. Palkintokin tuli heti erän alkuun, kun puolustajalupaus Veeti Vainio tinttasi kauden toisen osumansa iskettyään puolustaja Sakari Turtiaisen viivalta lähteneen tolppakudin paluukiekon verkkoon.

Turkulaiset tasoittivat tasaisen väännön laitahyökkääjä Niko Ahoniemen osumalla, kun vantaalaiset nukahtivat hetkellisesti omassa päädyssä.

Hetkeä myöhemmin nähtiin ottelun kulminaatiopiste. Kiekko-Vantaan puolustaja Veeti Vainio taklasi TUTO-hyökkääjä Niko Ahoniemen laitaan. Tuomari arpoi miettimistuokion jälkeen tilanteesta suihkutuomion. Turkulaisten hyökkääjä talutettiin kaukalosta, mutta hän palasi kuitenkin pian kaukaloon.

Kiekko-Vantaa pelasi hyvää alivoimaa läpi illan. TUTO onnistui kuitenkin kahden miehen ylivoimalla siirtymään 3–2-johtoon lohipaidastakin tutun Jarmo Jokilan osumalla takatolpalta tehot 0+3 keränneen Niclas Luceniuksen esityöstä.

Kolmannessa erässä jäähyt sotkivat takaa-ajoa, mutta lohipaidoilla oi omat hetkensä kääntää peli edukseen.

Loppulukemat 4–2 iski maalin edestä Niko Ahoniemi juuri lohipaitojen alivoimapelin päätyttyä ja jälleen pistepörssiä johtavan Niclas Luceniuksen oivalluksesta.

– Nuollaan haavat ja huomenna jatketaan, Arvonen sanoi.

Neljännen perättäisen tappion kokenut Kiekko-Vantaa lähtee hakemaan huomenna nälkäisenä revanssia kotikaukalossa. Lauantai-illan herkkupala starttaa Trio Areenalla klo 17.

TUTO Hockey–Kiekko-Vantaa 4–2 (1–1, 2–1, 1–0)

10.15 0–1 Jussi Pelto-Arvo (Erik Embrich, Juha Tarkkanen)

16.25 1–1 Eetu-Ville Arkiomaa (Anssi Virkki)

20.53 1–2 Veeti Vainio (Sakari Turtiainen, Juuso Perttilä)

27.38 2–2 Niko Ahoniemi (Niclas Lucenius)

34.14 3–2 Jarmo Jokila (Niclas Lucenius, Niklas Näppi) YV2

42.49 4–2 Niko Ahoniemi (Niclas Lucenius, Kalle Valtola)