Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa taipui kotikaukalossa

10.10.2018

Kiekko-Vantaa koki keskiviikkona 1–3-tappion kotikaukalossa Peliittoja vastaan.

Lohipaidat pelasivat ajoittain todella vahvasti ja hallitsivat kiihkeää kamppailua, mutta vastustaja rokotti röyhkeästi virheistä.

Avauserä oli maaliton ja tasainen. Kiekko-Vantaalla oli paremmat maalipaikat, mutta kiekkoa ei saatu ohi Sami Sunin. Ensimmäisen erän kohokohta oli puolustaja Ilari Metsolan puhdas pommi Peliittojen hyökkääjään Atte Antinahoon.

Toisen erän alku oli lohipaitojen, mutta erän loppu puolestaan Peliittojen.

Kiekko-Vantaa siirtyi 1–0-johtoon upean ylivoimakuvion päätteeksi. Nico Nurmikanta levitti viivalta, maestro Joona Harjama jakoi taidokkaasti luukulle, josta Sami Salminen ohjasi kauden ensimmäisellä osumallaan lohipaidat johtoon.

Vain 32 sekuntia myöhemmin Peliitat kuittasi vastahyökkäyksestä, kun Pelicans-laina Niklas Salo tinttasi 1–1-tasoituksen.

Heinolalaiset siirtyivät lohipaitojen heikomman jakson aikana johtoon, kun Peliittojen kapteeni Ville-Matti Koponen iski limpun takaylänurkkaan suorasta hyökkäyksestä.

Kolmannen erän alku oli Kiekko-Vantaan osalta murheellinen. Taskuraketti Niklas Salo sai kiekon tyhjään tilaan ja laukoi illan toisen osumansa.

Kiekko-Vantaa hallitsi kolmatta erää mielin määrin ja loi useamman laadukkaan maalipaikan. Muun muassa taikuri Joona Monto ja kultakypärä Miro-Pekka Saarelainen olivat äärimmäisen lähellä maalintekoa, mutta kiekko ei tällä kertaa kotijoukkueelle edes pomppinut.

Peliitat nappasi kauden avausvoittonsa. Kiekko-Vantaa jäi ensimmäistä kertaa kotikaukalossa ilman pisteitä.

Lohipaitojen kausi jatkuu perjantaina vierasottelulla puolustavan mestarin KeuPa HT:n vieraana.

Kiekko-Vantaa–Peliitat 1–3 (0–0, 1–2, 0–1)

25.50 1–0 Sami Salminen (Joona Harjama, Nico Nurmikanta) YV

26.22 1–1 Niklas Salo (Roope Mäkitalo, Mikko Laine)

33.49 1–2 Ville-Matti Koponen (Waltteri Hopponen, Vladislav Shiskov)

40.16 1–3 Niklas Salo (Mikko Laine, Roope Mäkitalo)

Torjunnat:

Waltteri Ignatjew, K-Vantaa 8+6+4=18

Sami Suni, Peliitat 11+8+4=23

Mestis