Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa sarjanousijan vieraaksi Hakametsään

23.10.2018

Kiekko-Vantaa matkustaa keskiviikkona sarjanousija Kooveen vieraaksi legendaariseen Hakametsän jäähalliin. Mistä lähtökohdista kuumaan kiekkoiltaan lähdetään? Se selviää seuraavassa.

Alkuperäinen Mestis-seura Kiekko-Vantaa on sarjassa kahdeksantena. Lohipaidat ovat keränneet yhdeksästä ottelusta yhteensä 12 pistettä. Viidestä edellisestä kamppailustaan voittoja on kertynyt kaksi.

Kiekko-Vantaa palasi voittokantaan lauantaina kaadettuaan kotikaukalossa Jokipojat jatkoaikatrillerissä maalein 3–2. Lohipaitojen osumista vastasi kauden toisen hattutemppunsa viimeistellyt Miro-Pekka Saarelainen.

– Pelissä oli jo järkeä, eikä kohnottamista tai kaahailua. Tärkeä asia olisi, että hyvistä jutuista pystyttäisiin pitämään kiinni, jotta ei aina palattaisi taaksepäin ja sitten taas eteenpäin, Kiekko-Vantaan apuvalmentaja Tony Virta kertoo.

Koko joukkue pelasi vahvan kamppailun ja kaikki neljä sylinteriä olivat asialla alusta saakka. Hyökkäyspelaaminen oli raikasta ja puolustuspelikin erittäin tiivistä, mutta vielä kuitenkin riittää myös parannettavaa. Saman peli-ilmeen täytyy säilyä myös tulevissakin otteluissa, jotta pistepotti kasvaa jatkossakin.

Kultakypärä Miro-Pekka Saarelaisen, neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa olevan taikuri Joona Monton ja liukasliikkeisen voimalaiturin Joel Sundin muodostama ykköskentällinen on kiistatta Mestiksen kuumin hyökkäyskolmikko. Tämä trio on takonut yhteensä 44 tehopistettä kauden yhdeksässä ottelussa. Lohipaidoilta löytyy kuitenkin ratkaisupotentiaalia myös muistakin koostumuksista.

– Kooveelle hävittiin Suomen Cupissa ja siitä jäi hampaankoloon. He ovat tehneet paljon maaleja ja varsinkin ylivoimalla. Meidän täytyy puolustaa hyvin ja olla kärsivällinen, Virta kertoo.

Mestikseen nostettu perinteikäs tamperelaisseura Koovee on sarjassa viimeistä edellisenä. Juha Pajuojan luotsaama ryhmä on saalistanut yhdeksästä ottelusta kahdeksan pistettä. Se on tehnyt maaleja varsin hyvin ja varsinkin ylivoima on toiminut, mutta vastaavasti sarjanousijan verkkoon on tehty eniten maaleja.

Pirteästi kauden aloittanut Koovee on ajautunut tappiokierteeseen. Tamperelaiset ovat nyt kuuden ottelun mittaisessa tappioputkessa. Sarjanousija on pelannut jo peräti kuusi kotiottelua ja niistä se on voittanut yhden ja kerännyt kolmesta pisteitä.

Kaudella 2006–07 edellisen kerran toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelannut Koovee menetti liigakaukaloistakin tutun alkukauden tehomiehensä Kim Strömbergin, joka siirtyi Tanskaan Herning Blue Foxin miehistöön. Tamperelaisten materiaali ei paperilla välttämättä hurraa-huutoja herätä, mutta sitä ei voi aliarvioida.

Vahvistuksia tamperelaiset saavat kauden mittaa yhteistyöseura Ilveksestä. Liiga-avuista Kooveen miehistössä on nähty muun muassa Jerry Laakso, Elias Laitamäki, Julius Valtonen, Eero Savilahti,Topias Haapanen ja maalivahti Antti Lehtonen.

Koovee voitti Kiekko-Vantaan jääkiekon Suomen Cupin lohkovaiheessa syyskuun alussa maalein 3–2 melkoiseen kiekkosateeseen joutuneen maalivahti Tomi Ristelin johdolla. Lohipaidoilla on siis nyt revanssin paikka.

Koovee–Kiekko-Vantaa keskiviikkona Hakametsän päänäyttämöllä klo 18.30.

Seuraa heitä:

#13 Erik Embrich, K-Vantaa

Taiturimainen hyökkääjä palasi lauantaina lohipaitojen vahvuuteen ja pelasi pirteä ottelun sekä alusti voittomaalin. Luistin liikkuu, kädet käyvät ja peliälyä löytyy. Muodostanut hyvän hyökkäystrion maestro Joona Harjaman ja Riku Tiaisen kanssa.

#4 Jerry Laakso, Koovee

Ilves-laina on suuressa roolissa tamperelaisten alakerrassa. Kiekollinen puolustaja vietti neljä edellistä kautta Pohjois-Amerikassa. Kerännyt yhdesässä ottelussa kuusi syöttöpistettä.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Miro-Pekka Saarelainen 10+7=17

2) Joona Monto 6+9=15

3) Joel Sund 3+9=12

Kooveen sisäinen pistepörssi:

1) Ville Saloranta 4+6=10

2) Niki Huovinen 4+4=8

3) Kristian Tikka 3+4=7

Mestis