Kiekko-Vantaa ryöväsi maukkaat pisteet TUTO:lta

03.10.2018

Kiekko-Vantaa nappasi kauden ensimmäisen vierasvoittonsa kaatamalla kuumassa Mestis-klassikossa TUTO:n maalein 3–1.

Kiekko-Vantaa ja TUTO iskivät yhteen alkuperäisten ja yhtäjaksoisesti sarjaa pelanneiden joukkueiden kuumassa kohtaamisessa. Näiden jengien välillä on nähty viime vuosina todella värikkäitä, kiihkeitä ja tapahtumarikkaita kiekkopelejä, eikä keskiviikon kamppailu tehnyt suinkaan poikkeusta.

Kiekko-Vantaa pelasi vahvan ja kypsän vierasottelun Kupittaalla. Lohipaidat pelasivat melko hyvin johtoasemassa ja viimeisenä lukkona toimi huikean ottelun tolppien välissä pelannut Waltteri Ignatjew, joka piti maalinsa koskemattona yhtäjaksoisesti 100 minuuttia ja 18 sekuntia ennen ensimmäistä takaiskua.

Lohipaidat siirtyivät tasaisessa avauserässä 1–0-johtoon, kun Joona Puhakka riisti kiekon maalin vierustalla ja tarjoili vapaana olleelle Alex Leväselle. Tunnollinen kahden suunnan sentteri rysäytti limpun suoraan syötöstä verkkoon ja tuuletti kauden avausosumaansa.

Toinen erä oli Kiekko-Vantaan hallintaa ja lukemat olisivat voineet olla 40 minuutin pelin jälkeen suuremmatkin lohipaidoille. Nälkäiset vantaalaisvieraat onnistuivat kertaalleen, kun maestro Joona Harjama iski luukulta rystyllä laatan pussin pohjalle. Maaliin erinomaisen esityön tekivät Riku Tiainen ja hyökkääjälupaus Erik Embrich.

Toisessa erässä nähtiin myös yksi ylilyönti TUTO:lta, kun jäähyherkkä jenkkipuolustaja Matt Nickerson irtosi linjatuomarin vartioinnista ja kävi lyömässä halpamaisen iskun taitavan keskushyökkääjän Joona Monton kasvoihin. Nickerson lensi hölmöstä tempauksestaan suihkuun.

Kiekko-Vantaa ei kuitenkaan viiden minuutin ylivoimaa onnistunut hyödyntämään. Muun muassa kultakypärä Miro-Pekka Saarelainen oli muutaman kerran lähellä maalintekoa, mutta Julius Pohjanoksa ja molarin parhaat kaverit eli tolpat olivat tiellä.

Kolmannen erän alussa TUTO onnistui kaventamaan ylivoimalla, kun hyökkääjä Matias Lehtonen napautti kiekon verkkoon.

Kiekko-Vantaa ei hätkähtänyt kavennuksesta, vaan pelasi fiksusti johtoasemassa. Lohipaidoille avautui useita laadukkaita maalipaikkoja muun muassa ylivoimahyökkäyksistä.

Loppulukemat tyhjään nuottaan ohjasi taikuri Joona Monto, jolle osuma oli kauden neljäs. Pirteän ottelun pelannut Joel Sund pelasi kulmasta kiekon luukulle, josta Monto tuikkasi pikkumustan verkkoon. Sundille syöttöpiste oli kolmanteen otteluun jo kauden kahdeksas. Kakkossyötön merkkautti taistelijaluonne Ilari Metsola.

Kiekko-Vantaa jatkaa kauttaan perjantaina kotiottelulla Imatran Ketterää vastaan. Huippukamppailuun edullisemmat ennakkoliput löydät täältä.

TUTO–Kiekko-Vantaa 1–3 (0–1, 0–1, 1–1)

7.43 0–1 Alex Levänen (Joona Puhakka)

25.35 0–2 Joona Harjama (Riku Tiainen, Erik Embrich)

40.18 1–2 Matias Lehtonen YV

59.36 1–3 Joona Monto (Joel Sund, Ilari Metsola) TM