Kiekko-Vantaa ryösti hurjalla taistelulla pisteet Imatralta

02.11.2018

Kiekko-Vantaa palasi voittojen tielle jääkiekon Mestiksessä kaatamalla sitkeällä taistelulla vieraskaukalossa Imatran Ketterän maalein 2–4 (0–1, 1–1, 1–2).

Kiekko-Vantaa jatkaa voittamattomana Imatralla. Lohipaidat kairasivat hurjan koko joukkueen taistelulla arvokkaat kolme pistettä vaikeasta vieraskaukalosta.

Kiekko-Vantaa oli ajoittain pesukoneessa Ketterän kanssa, mutta lohipaidat puolustivat tiiviisti vaikeilla hetkillä ja tolppien välissä Mestis-debyyttinsä tehnyt Eetu Mäkiniemi oli maaginen.

Avauserä oli tasainen ja Kiekko-Vantaa tuli peliin väkevästi. Lohipaidat siirtyivät 1–0-johtoon lokakuun Mestis-pelaajaksi valitun kultakypärän Miro-Pekka Saarelaisen upealla osumalla, johon mahtavat esityöt tekivät Joel Sund ja kahden syöttöpisteen iltaa viettänyt juonikas pelintekijä Joona Monto.

Vantaalaisvieraat saivat ryöstöretkelleen hienon toisen erän startin, kun Joel Sund napautti suorasta hyökkäyksestä kiekon tarkalla rannekudillaan etuyläkulmaan. Syöttöpisteet korjasivat Joona Monto ja pisteputkeaan kolmen ottelun mittaiseksi kasvattanut puolustaja Eetu Torpström.

Toisen erän puolivälin jälkeen Ketterä oli vahvasti pelin päällä ja lohipaidat olivat ahdingossa. Ketterä kavensi ottelun ylivoimalla Jukuri-laina Henri Nikkasen uran ensimmäisellä Mestis-maalilla.

Kolmas erä oli Kiekko-Vantaalta hyvää tekemistä johtoasemassa. Lohipaidat siirtyivät 3–1-johtoon maestro Joona Harjaman kauden kolmannella osumalla. Harjama pyssytti limpun voimalla pussiin Erik Embrichin ja päähän kohdistuneen taklauksen hetkeä aikaisemmin vastaanottaneen Roope Reinin syötöistä.

Ketterä onnistui tekemään vielä päätöserän lopusta jännittävän, kun liigakaukaloista Ketterään tullut Ville Vainikainen räppäsi maalin edestä irtokiekon rysään.

Isännät hakivat lopussa tasoitusta ilman maalivahtia. Kiekko-Vantaa katkaisi Ketterän kirin nopeasti, kun pisteputkeaan viiden ottelun mittaiseksi kasvattanut Erik Embrich niittasi tyhjään rysään loppulukemat. Syöttöpisteet merkittiin myös uran toisessa Mestis-pelissään pisteille päässeelle Ville-Valtteri Mustoselle ja soturipuolustajalle Ilari Metsolalle.

Kiekko-Vantaa nousi voitollaan pykälän verran sarjataulukossa. Seitsemäntenä nyt oleva Kiekko-Vantaa kohtaa lauantaina kotikaukalossa RoKin. Edullisemmat ennakkoliput klo 17 starttaavaan kiekkonäytelmään hankit täältä.

Ketterä–Kiekko-Vantaa 2–4 (0–1, 1–1, 1–2)

17.46 0–1 Miro-Pekka Saarelainen (Joel Sund, Joona Monto)

23.55 0–2 Joel Sund (Joona Monto, Eetu Torpström)

33.50 1–2 Henri Nikkanen (Sameli Ventelä, Joona Jääskeläinen) YV

41.04 1–3 Joona Harjama (Erik Embrich, Roope Reini)

53.51 2–3 Ville Vainikainen (Valtteri Lipiäinen, Jarno Lippojoki)

59.29 2–4 Erik Embrich (Ville-Valtteri Mustonen, Ilari Metsola)