Kiekko-Vantaa raapi upean taisteluvoiton Keuruulla

12.10.2018

Kiekko-Vantaa kaatoi tylyn vierasesityksen jälkeen puolustavan mestarin KeuPa HT:n vieraskaukalossa maalein 2–0.

Kiekko-Vantaan koko joukkue laittoi kaiken likoon ja haki arvokkaan vierasvoiton Keuruun jääpalatsista.

Lohipaidat puolustivat läpi illan tiiviisti, maalivahtilupaus Waltteri Ignatjew oli tolppien välissä maaginen ja maalipaikoissa vantaalaiset olivat riittävän tehokkaita.

Avauserä oli isäntien hallintaa, mutta lohipaidat taistelivat joukkueena upeasti. Erätauolle lähdettiin Kiekko-Vantaan 1–0-johdossa, kun taikuri Joona Monto pamautti upealla lyöntilaukauksella ylivoimalla limpun verkkoon mielipaikaltaan. Syöttöpisteet korjasivat puolustajalupaus Eetu Torpström ja kultakypärä Miro-Pekka Saarelainen.

– Fiksua vieraspelaamista meiltä. Välillä jouduttiin puolustamaan paljonkin, mutta selvittiin niistä. On totta, että meidän ykkösketju on jäätävässä iskussa tällä hetkellä, mutta kyllä meiltä ratkaisuvoimaa löytyy kaikista neljästä ketjusta, lohipaitojen kapteeni Pekka Niemimaa kertoi.

Toinen erä oli Kiekko-Vantaan kontrollissa, eikä ensimmäisen kotitappionsa kärsinyt KeuPa päässyt laadukkaille maalipaikoille. Lohipaidoilla oli hyviä tilanteita hyökkäyspäässä läpi erän ja maaliverkkoa Kiekko-Vantaa heilutti myös kertaalleen.

Eikä maali ollut ihan millainen tahansa osuma, vaan kiistatta tämän kauden upein byyri koko sarjassa. Taikuri Joona Monto ja Miro-Pekka Saarelainen sahasivat näyttävillä syötöillä keuruulaisten viisikon nippuun ja Joel Sund laittoi takatolpalta tyhjiin.

Kolmannessa erässä KeuPa tuli jälleen kovaa päälle kotikaukalossaan, mutta Kiekko-Vantaa puolusti upeasti ja pelasi johtoasemassa riittävän fiksusti.

Lohipaitojen maalissa Waltteri Ignatjew pelasi kauden toisen nollapelinsa ja piti toista kertaa tällä kaudella maalinsa puhtaana nimenomaan puolustavaa mestaria vastaan. Koko Keuruun kylä on nyt tiukasti 18-vuotiaan veskarin povitaskussa.

– Tämä oli täydellinen vastakohta keskiviikon Peliitat-ottelulle, jolloin haettiin tyylipisteitä. Nyt sitten haettiin sarjapisteitä. Ei meidän peli varmasti tänään kaunista aina ollut, vaan pirunmoista taistelua. Wade oli maalissa loistava, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä sanoi.

Kiekko-Vantaa palasi hienolla koko joukkueen taistelulla takaisin voittokantaan ja nousi sarjassa kuudenneksi. Lohipaidat jatkavat kauttaan ja vieraskiertuetta lauantaina Kokkolan Hermeksen vieraana.

KeuPa HT–Kiekko-Vantaa 0–2 (0–1, 0–1, 0–0)

6.34 0–1 Joona Monto (Eetu Torpström, Miro-Pekka Saarelainen) YV

24.28 0–2 Joel Sund (Miro-Pekka Saarelainen, Joona Monto)