Kiekko-Vantaa raapi kolme pistettä Tampereelta

23.11.2018

Kiekko-Vantaa palasi voittojen tielle Mestiksessä kaatamalla sarjanousija Kooveen vieraskaukalossa maalein 1–4 (0–2, 1–1, 0–1).

Kiekko-Vantaa aloitti kamppailun erittäin terävästi ja avauserän jälkeen tilanne olikin lohipaitojen eduksi 2–0.

Voimalaituri Henri Tamminen iski ”kenttämestarin erikoisen” päätteeksi limpun rysään ja vei Kiekko-Vantaan 1–0-johtoon kauden avausmaalillaan. Syöttöpisteet saalistivat hyökkäyksen vauhdikkaasti käynnistäneet maestro Joona Harjama ja pirteän lohidebyytin tehnyt Aleksi Halme.

Kapteeni Pekka Niemimaa lisäsi vantaalaisten johtoa, kun konkarisentteri karvasi kiekon keskialueella ja harhautteli alivoimalla läpiajosta 2–0-kihauksen.

– Ihan hyvä lähtö meiltä peliin. Pelasimme avauserässä fiksusti. Toisessa erässä teimme pelistä itsellemme vaikean, kun olisimme voineet lyödä pelin pakettiin nopeammin. Mutta kokonaisuudessaan ihan hyvä peli meiltä ja tärkeä voitto, Pekka Niemimaa niputti.

Toinen erä oli tasainen ja molemmilla oli omat maalipaikkansa. Koovee kavensi erän alussa, kun Alex Hukki lapioi irtokaran sisään maalin edestä.

Erän lopussa Kiekko-Vantaa siirtyi 3–1-johtoon komean ylivoimakuvion päätteeksi. Eetu Torpström ja Joel Sund liikuttivat kiekkoa upeasti ja Erik Embrich tälläsi pointilta limpun verkkoon.

Päätöserässä Kiekko-Vantaa puolusti tiiviisti ja tappoi kaksi alivoimaa. Koovee painoi päälle, mutta lohipaidat taistelivat ja pelasivat varsin kypsästi vieraskaukalossa.

Loppulukemat niittasi illan toisellaan Pekka Niemimaa. Syöttöpisteet korjasivat hyökkääjä Roope Niskanen ja puolustaja Nico Nurmikanta.

– Tietenkin kiva onnistua. Näistä saa varmasti lisää itseluottamusta ja tyytyväinen voi olla siihen myös miten maalit syntyivät, Niemimaa kommentoi.

Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä löysi pelistä paljon hyvää, mutta myös parannettavaa.

– Puolustimme hyvin, mutta siihen ei voi olla tyytyväinen, että noin paljon jouduimme puolustamaan. Silti ihan tyylikkäästi hoidettu kaikkien kommervenkkien jälkeen. Meiltä ei energisin peliesitys tänään. Toivottavasti saadaan huomenna parempi jalka heti lähtöön, Mälkiä tuumasi.

Maalissa Eetu Mäkiniemi oli kauden kolmannessa ottelussaan erinomainen ja antoi torjunnoillaan vantaalaisille mahdollisuuden voittaa.

Kiekko-Vantaa jatkaa kauttaan lauantaina kotiottelulla puolustavaa mestaria KeuPa HT:ta vastaan. Edullisemmat ennakkoliput hankit täältä.

Koovee–Kiekko-Vantaa 1–4 (0–2, 1–1, 0–1)

9.05 0–1 Henri Tamminen (Aleksi Halme, Joona Harjama)

12.12 0–2 Pekka Niemimaa AV

22.16 1–2 Alex Hukki (Erik Ahopelto, Elias Laitamäki)

37.48 1–3 Erik Embrich (Joel Sund, Eetu Torpström) YV

57.58 1–4 Pekka Niemimaa (Roope Niskanen, Nico Nurmikanta)