Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa pistejahtiin Heinolaan

27.11.2018

Kiekko-Vantaa matkustaa keskiviikkona Heinolan Peliittojen vieraaksi.

Kiekko-Vantaa pelaa tällä viikolla kaksi ottelua: keskiviikkona Heinolassa vastaan asettuu Peliitat ja perjantaina lohipaidat isännöivät Trio Areenalla sarjakakkosta Kokkolan Hermestä. Mitään ei tälläkään kertaa saa ilmaiseksi, vaan Kiekko-Vantaan täytyy laittaa parasta pöytään joukkueena. 

– Aika samantyylisiä pelejä nämä Mestis-matsit ovat. Tälläkin viikolla vastaan tulee nuoria, luisteluvoimaisia, yritteliäitä ja kovaa karvaavia nippuja, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Kiekko-Vantaa on yhdeksäntenä, kun runkosarjasta on pelattu kolmannes. Lohipaidat ovat keränneet 20 ottelusta 26 pistettä. Matkaa pudotuspelipaikkaan on kaksi pistettä.

Vantaan kiekkoylpeys on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kaksi. Marraskuun maajoukkuetauon jälkeen Kiekko-Vantaa on petrannut otteitaan ja varsinkin puolustuspeli on mennyt eteenpäin.

– Lähdemme jatkamaan hyvää puolustuspeliä. Se on jämäköitynyt viime otteluissa, eikä meitä vastaan kovin montaa maalia ole tehty. Alkuviikosta on käyty hyökkäyspeliä läpi ja haluttu edistää kiekollista pelaamista, jotta pääsisimme vielä enemmän hyökkäämään ja luomaan enemmän maalipaikkoja, Mälkiä tuumasi.

Vuoristoratamaisen alkukauden pelannut Kiekko-Vantaa on parhaimmillaan pelannut erinomaista jääkiekkoa, mutta otteet ovat ailahdelleet liikaa.

Mestiksen pistepörssiä johtavan Miro-Pekka Saarelaisen, taitavan ja juonikkaan pelintekijän Joona Monton ja vauhdikkaan voimalaiturin Joel Sundin muodostama ykköskentällinen on kiistatta sarjan tulikuumin koostumus – ja ollut sitä läpi kauden. Potentiaalia tuloksentekoon löytyy kuitenkin laajalta rintamalta.

Kiekko-Vantaa on sarjan toiseksi kovin vierasjoukkue. Lohipaidat ovat voittaneet tällä kaudella 11 vieraspelistään kuusi.

Peliitat on sarjassa kymmenentenä saalistettuaan 19 ottelusta yhtä monta pistettä. Heinolalaiset lähtevät uuteen viikkoon kaksi perättäistä voittoa alla. Sitä ennen se oli hävinnyt kahdeksan peliä putkeen.

Vähiten maaleja sarjassa tehnyt ja kolmanneksi eniten osumia omiin päästänyt Peliitat on sarjan kolmanneksi huonoin kotijoukkue. Heinolalaiset ovat keränneet kahdeksasta kotipelistä yhtä monta pistettä.

– Peliitat on nuori, liikkuva ja energinen ryhmä. Meidän pitää olla heti alusta saakka valmiina ja pelata kärsivällisesti, Mälkiä tuumii.

Sarjapaikkansa keväällä karsintojen kautta säilyttäneen Peliittojen materiaali ei ole Mestiksen kovimpia, mutta sitä on turha aliarvioida.

Peliitoilta esiin ovat alkukaudesta nousseet eritoten Pelicans-lainat Mikko Laine, Roope Mäkitalo ja Niklas Salo. Omista sopimuspelaajista lauantaisen IPK-ottelun sankari Pasi Kouvalainen, liigakokemusta omaava laitahyökkääjä Waltteri Hopponen, keskushyökkääjä Atte Antinaho ja viime kaudella lohipaidassa pelannut Joakim Kukkonen ovat pelanneet pirteästi. Pakkipäässä suuria minuutteja kellottavat Markus Neva-Aho ja Jarkko Pynnönen. Tolppien välissä Sami Suni ja slovakkivahti Adam Nagy ovat jakaneet vastuun tasaisesti.

Kiekko-Vantaa ja Pelicansin kanssa yhteistyötä tekevä Peliitat ovat kohdanneet tällä kaudella kerran aikaisemmin. Lokakuussa Peliitat haki täyden pistepotin Tikkurilasta maalein 1–3. Nyt lohipaidoilla on siis revanssin paikka.

Peliitat–Kiekko-Vantaa keskiviikkona Heinolan jäähallissa Versowood Areenalla klo 18.30. Ottelua voit seurata suorana lähetyksenä Elisa Viihde Sportin kautta.

Seuraa heitä:

#67 Joel Sund, K-Vantaa

Viiden ottelun pisteputkessa Heinolaan. Pelaa uransa tehokkainta kautta. Laukaus on kuin hevosen potku ja syötöt napsahtelevat teipistä teippiin. Voimalaituri ja liukasliikkeinen sellainen.

#91 Roope Mäkitalo, Peliitat

Taitava pelimies ja Peliittojen selvä ykkössentteri. Liikkuu hyvin, tekee peliä ja omaa hyvän pelinäkemyksen.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Miro-Pekka Saarelainen 17+11=28

2) Joona Monto 7+20=27

3) Joel Sund 7+18=25

4) Erik Embrich 4+6=10

5) Eetu Torpström 4+6=10

Peliittojen sisäinen pistepörssi:

1) Mikko Laine 7+7=14

2) Niklas Salo 6+5=11

3) Roope Mäkitalo 3+7=10

4) Pasi Kouvalainen 3+6=9

5) Waltteri Hopponen 3+5=8

Mestis