Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa pisteiden perässä vieraskiertueelle

08.02.2018

Kotiedusta pudotuspeleihin taisteleva Kiekko-Vantaa matkustaa viikonlopuksi vieraskiertueelle, josta tavoitteena on ottaa mukaan täydet kuusi pistettä. 

Viime kevään hopeajoukkue Kiekko-Vantaa kohtaa perjantaina Rovaniemen Kiekon Lohipaidat lähtevät havittelemaan kauden neljättä päänahkaa RoKista.

– Tästä viikosta odotetaan yhdeksää pistettä ja siitä lähdetään taistelemaan. Se vaatii kaksi todella hyvää, kurinalaista ja tylyä vieraspeliä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen kertoo. 

Sarjassa neljäntenä oleva Kiekko-Vantaa tappelee tiukasti kotiedusta pudotuspeleihin ja asetelmistä kevääseen. Lohipaidoilla on matkaa nyt kolmossijaan kaksi pistettä ja kakkostilaan kolme pinnaa.

Kiekko-Vantaa on sarjan paras vierasjoukkue, mutta viidestä edellisestä vieraspelistään se on kuitenkin voittanut ainoastaan yhden. 

Lohipaidat palasivat keskiviikkona takaisin voittojen tielle ja nappasivat toisen perättäisen kotivoittonsa kaatamalla sarjajumbo Peliitat maalein 5–2. Vantaalaisten osumista vastasivat Miro Mäkinen, Julius Rantaeskola, Juuso Perttilä ja kahdesti osunut Janne Kivilahti.

– Olin tyytyväinen pisteisiin. Toisessa erässä pelasimme todella hyvin. Alkuviikosta palaveerattiin ja joukkue vastasi kyllä huutoon. Toivottavasti meidän laiva notkahti eteenpäin, Arvonen sanoo.

Hyökkäysvoimaisen Kiekko-Vantaan peli on ailahdellut viime aikoina. Lohipaitojen täytyy petrata edelleen erikoistilannepelaamistaan ja karsia virheet. Pienet voittavat asiat täytyy tehdä kaukalossa illasta toiseen huolella.

– Kun puolustamme hyvin, niin silloin me myös hyökkäämme laadukkaasti. Se pitää muistaa myös nyt, kun pelaamme vieraissa, Arvonen tuumii.

Sarjassa kymmenentenä oleva RoKi kamppailee viimeisistä pudotuspelipaikoista ja haluaa välttää karsintoihin joutumisen. Matkaa pudotuspelipaikkaan sillä on tällä hetkellä viisi pistettä, kun runkosarja lähestyy loppusuoraa.

RoKi katkaisi keskiviikkona neljän ottelun mittaisen tappioputkensa ja aloitti pitkän kotiotteluiden putkensa maukkaalla tavalla, kun se kukisti kotikaukalossa sarjakärki KeuPa HT:n jalkapallolukemin 1–0. 

Kiekko-Vantaa ja RoKi ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti. Lohipaidat ovat juhlineet voittoa jokaisella kerralla. Reilu viikko sitten joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Vantaalla lohipaidat kaatoi ”Maanteiden Shamaanit” maalinälkäisen Julius Rantaeskolan johdolla jatkoajan jälkeen 5–4.

RoKi–Kiekko-Vantaa perjantaina Rovaniemellä Lappi Areenalla klo 18.30. 

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Juuso Perttilä 14+25=39

2) Janne Kivilahti 17+18=35

3) Juha Tarkkanen 7+19=26

RoKin sisäinen pistepörssi:

1) Tino Metsävainio 11+20=31

2) Kristian Kangas 12+15=27

3) Olli-Matti Järvelä 16+10=26

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaa on sarjan paras vierasjoukkue 

2) Kiekko-Vantaa ja RoKi ovat kohdanneet Mestis-historiassa 15 kertaa. Voitot ovat lohipaidoille 10–5.

3) Kiekko-Vantaan Julius Rantaeskola ja Miro Mäkinen lähtevät iltaan kolmen ottelun mittaisissa pisteputkissa.

Keskinäiset ottelut tällä kaudella:

21.10.2017 RoKi–Kiekko-Vantaa 1–4

1.11.2017 Kiekko-Vantaa–RoKi 4–1

31.1.2018 Kiekko-Vantaa–RoKi 5–4 JA

Seuraa heitä:

#47 Joona Tolvanen, Kiekko-Vantaa

Oikealta laukova kiekollinen puolustaja on pelannut viime otteluissa varsin pirteästi ja päässyt kahdessa edellisessä kamppailussa tehopisteidenkin makuun. Tukee aktiivisesti hyökkäyksiä. Suurta roolia tarjolla lohipaitojen pakistossa.

#5 Eemeli Heikkinen, RoKi

Onnistui viikko sitten maalinteossa Kiekko-Vantaata vastaan. Raamikas rightin pakki on tärkeä palanen RoKin alakerrassa. Painava kuti ja käsiäkin löytyy, joten ei ole pelkkä peruspuolustaja. Vahva kaksinkamppailuissa. 

Mestis