Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa petrasi otteitaan – SKA Neva niukkaan voittoon

31.08.2018

Kiekko-Vantaa koki perjantaina iltapäiväottelussa 4–5-tappion pietarilaiselle VHL-joukkueelle SKA Nevalle Trio Areenalla.

Mestis-kauteen valmistautuva Kiekko-Vantaa pelasi paremman ottelun kuin tiistaina Imatralla viime kevään VHL-finalistia SKA Nevaa vastaan. Voittoon asti pirteä peliesitys ei kuitenkaan kovatasoista pietarilaispumppua vastaan riittänyt.

– Paljon parempi peli meiltä kuin tiistaina. Viisi maalia omiin on tietenkin liikaa, mutta sellainen fiilis jäi, että siitä on helppo ottaa terästäytymällä kolme tai neljä takaiskua pois, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoi.

Lohipaidat olivat nyt heti alusta asti valmiita kamppailemaan ja varsinkin ensimmäinen 10-minuuttinen olikin Kiekko-Vantaan näytöstä.

Lohipaidat menivät toisessa erässä 3–2-johtoon, kun ensin Miro-Pekka Saarelainen iski kahdella yhtä vastaan -hyökkäyksestä Riku Tiaisen tarjoilusta limpun verkkoon. Lähes identtisen osuman viimeisteli hetkeä myöhemmin Saarelaisen passista puolustaja Nico Nurmikanta, joka esiintyi ensimmäistä kertaa lohinutussa kotiyleisön edessä sitten viime syksyn.

Toisessa erässä lohipaidoilla oli myös rangaistuslaukaus, mutta konkarisentteri Pekka Niemimaa ei yrityksessään onnistunut.

Ottelun kulminaatiopisteeksi muodostui toisen erän loppu, jolloin Kiekko-Vantaan 3–2-johto mureni. Toisen erän viimeisen minuutin aikana lohipaidat päästivät kaksi halpaa maalia ja päätöserään lähdettiin SKA Nevan 3–5-johdossa.

Kiekko-Vantaa aloitti kirin välittömästi kolmannen erän alussa, kun taikuri Joona Monto (0+2) löysi taidokkaalla syötöllään Miro-Pekka Saarelaisen (2+1), joka tälläsi limpun verkkoon illan toisellaan.

Lohipaidat hakivat tasoitusta vimmatusti, mutta lisämaaleja ei nähty. Pelitempo oli läpi kamppailun korkealla ja nämä tämän viikon pelit jos mitkä palvelevat ajatellen sarjakautta.

– Nämä pelit palvelivat meitä paljon. Vastustaja oli todella hyvä ja pelasi erilaista lätkää kuin Mestis-joukkueet. Jos teet virheen tai löysäilet, niin maksat siitä, Mälkiä sanoi.

Vantaalaisilta maalinteossa onnistui myös 1–1-tasoituksen avauserässä ensimmäisellä maalillaan lohipaidassa laukonut Sami Salminen. Syöttöpisteen kirjautti Kiekko-Vantaassa debytoinut puolustaja Eetu Torpström.

Kiekko-Vantaa pelaa ensi viikolla jääkiekon Suomen Cupia. Lohipaidat pelaavat alkulohkossa kaksi ottelua – toisen kotona ja toisen vieraissa. Vastustajat selviävät todennäköisesti sunnuntai-iltana.

Kiekko-Vantaa–SKA Neva 4–5 (1–2, 2–3, 1–0)

8.39 0–1 Svjatoslav Grebenschikov (Danila Kvartalnov) YV

9.47 1–1 Sami Salminen (Nico Nurmikanta, Alex Levänen)

18.27 1–2 Danila Kvartalnov (Georgii Solyannikov)

23.54 2–2 Miro-Pekka Saarelainen (Riku Tiainen, Eetu Torpström)

26.50 3–2 Nico Nurmikanta (Miro-Pekka Saarelainen, Joona Monto)

30.13 3–3 Danill Ogrichuk (Nikolai Knyzhov)

39.31 3–4 Denis Orlovich-Grudkov (Danila Kvartalnov)

39.58 3–5 Albert Konozov (Kirill Marchenko, Mikhail Tikhonov) YV

40.31 4–5 Miro-Pekka Saarelainen (Joona Monto)

Torjunnat:

Juho Ratilainen, K-Vantaa 12+10+10=32

Nikita Bogdanov, SKA Neva 5+6+0=11

Alexei Melnichuk, SKA Neva 0+3+7=10

Mestis