Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa palasi voittojen tielle – Ignatjew nollasi IPK:n

17.11.2018

Kiekko-Vantaa katkaisi kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa ja nappasi äärimmäisen tärkeät kolme pistettä mukaansa sarjajumbo Iisalmen Peli-Karhujen vieraana 4–0-voitolla.

Kiekko-Vantaa ja IPK kohtasivat ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Molemmat joukkueet lähtivät katkaisemaan tappioputkiaan.

Kiekko-Vantaa pelasi kaksi ensimmäistä erää todella hyvin ja hallitsi kamppailua. Kolmannessa erässä vantaalaiset passivoituivat ja IPK haki vimmatusti kavennusta, mutta Waltteri Ignatjew nollasi epätoivoisen karhulauman maagisilla torjunnoillaan.

Lohipaidat siirtyivät vauhdikkaassa ja kiihkeässä avauserässä 1–0-johtoon, kun työmyyrä Jesse Niemi iski maalin edestä kiekon ilmasta verkkoon pitkän hyökkäyksen päätteeksi Joona Puhakan ja Alex Leväsen syötöistä.

Toinenkin erä oli lohipaidoilta varsin tasapainoinen ja tehokas. Mestiksen pistepörssiä johtava kultakypärä Miro-Pekka Saarelainen haki itselleen vetoväylän pyörityksen jälkeen ja napautti jo kauden 16. maalinsa. Syöttöpisteen osumaan kirjautti taikuri Joona Monto ja pisteputkeaan jatkava puolustajalupaus Eetu Torpström.

Hetkeä myöhemmin vantaalaisten tehokentällinen iski jälleen. Soturipuolustaja Ilari Metsola toimitti limpun viivasta maalille ja juonikas pelintekijä Joona Monto lapioi irtokaran sisään. Syöttöpisteen maalin kirjautti myös pirteän kamppailun pelannut Joel Sund.

IPK:n Jevgeni Fofanov lensi erän puolivälin jälkeen suihkuun taklattuaan Kiekko-Vantaan Henri Tammista törkeästi päähän. 

Lohipaitojen ylivoima oli tahmeaa, mutta terävä suora hyökkäys toi lopulta 4–0-johtomaalin. Joel Sund ja Joona Monto tarjoilivat kolmanteen aaltoon nousseelle puolustaja Jere Kiviniemelle, joka tälläsi tarkalla kudillaan uran ensimmäisen Mestis-maalinsa.

Kolmas erä oli Kiekko-Vantaalta heikompi ja se antoi kotijoukkueelle saumat tulla peliin mukaan. Lohipaidat lopetti osittain jopa pelaamisen, mutta siitä huolimatta vantaalaisillakin oli paikat iskeä rumemmatkin lukemat taululle sarjajumbon vieraana.

Kiekko-Vantaan tolppien välissä 18-vuotias veskarilupaus Waltteri Ignatjew pysäytti 33 kiekkoa ja pelasi jo kauden kolmannen nollapelinsä.

Maukkaan ja arvokkaan pistepotin mukaansa ottanut Kiekko-Vantaa on tasaisessa sarjassa edelleen yhdeksäntenä, mutta nousi nyt 22 pisteeseen.

Kiekko-Vantaa jatkaa ensi viikolla kauttaan kolmella ottelulla: keskiviikkona lohipaidat isännöivät Mestis-klassikossa TUTO:a, perjantaina kohdataan vieraskaukalossa sarjanousija Koovee ja lauantaina Trio Areenalle saapuu puolustava mestari KeuPa HT.

IPK–Kiekko-Vantaa 0–4 (0–1, 0–3, 0–0)

13.02 0–1 Jesse Niemi (Alex Levänen, Joona Puhakka)

29.45 0–2 Miro-Pekka Saarelainen (Joona Monto, Eetu Torpström)

31.46 0–3 Joona Monto (Ilari Metsola, Joel Sund)

37.17 0–4 Jere Kiviniemi (Joona Monto, Joel Sund)

Torjunnat:

Jonathan Iilahti, IPK 9+10+0=19 (vaihto 40.00 0–4)

Elmeri Metsävainio, IPK 0+0+7=7

Waltteri Ignatjew, K-Vantaa 11+8+14=33

Mestis