Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa nälkäisenä Mestis-klassikkoon

02.10.2018

Kiekko-Vantaa jatkaa kauttaan keskiviikkona vierasottelulla TUTO:a vastaan. Odotettavissa on jälleen kovatasoinen ja kiihkeä kamppailu sarjapisteistä.

Kiekko-Vantaa on kahden pelatun ottelun jälkeen kuudentena kerättyään kahdesta ottelusta kolme pistettä.

Lohipaidat kaatoivat perjantaina sarja-avauksessa puolustavan mestarin kotikaukalossa maalein 5–0. Lauantaina lohipaitojen hurja päätöserän kiri ei riittänyt pisteisiin LeKin vieraana. Anton Ollikaisen läpiajomaali 41 sekuntia ennen kolmannen erän loppua pilasi ryöstöretken.

Kiekko-Vantaan alkukauden tehokentällinen Miro-Pekka SaarelainenJoona MontoJoel Sund takoivat hurjaa jälkeä. Tulikuuma tehoketju keräsi kahteen otteluun yhteensä 20 tehopistettä. Kolmikko miehittääkin Mestiksen pistepörssin kärkikolmikon.

Lohipaitojen suurin kehityskohde on ehjässä 60-minuuttisessa. Se ei riitä, että pelaa vain yhden erän laadukasta kiekkoa. Lisäksi vantaalaisten täytyy terävöittää puolustuspelaamista.

– Lähdemme pelaamaan hyvää peliä ja ryöväämään pisteitä. Kaikkien pelaajien täytyy olla asialla ja valmiina paiskimaan hommia, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Kiekko-Vantaa ja TUTO ovat muodostaneet viime vuosina Mestiksen tulikuumimman rivalryn. Näiden joukkueiden välillä on nähty hienoja ja tunteikkaita jääkiekko-otteluita. Mestiksen ainoat yhtäjaksoisesti sarjaa pelanneet joukkueet eivät jätä varmasti tälläkään kertaa ketään kylmäksi.

Viime kaudella Kiekko-Vantaa ja TUTO kohtasivat runkosarjassa kuusi kertaa, joista voitot menivät tasan 3–3. Puolivälieräsarjassa turkulaiset veivät pidemmän korren keväällä otteluvoitoin 4–1.

TUTO on aloittanut kauden kahdella tappiolla. Perjantain kotiavauksessa turkulaiset kokivat Hermestä vastaan 3–4-tappion ja lauantaina hallitseva mestari KeuPa kaatoi Miika Elomon luotsaaman ryhmän 5–3. Molemmissa otteluissa sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuva TUTO on hukannut johtonsa.

TUTO on tälläkin kaudella kiistatta yksi nimekkäimmistä joukkueista paperilla. Vaikka se menetti Mestiksen pakkien piste-ennätyksen uusiksi laittaneen Kalle Valtolan ja tähtisentteri Niclas Luceniuksen, on tilalle tullut laadukkaita korvaajia.

Pakistossa uusia kasvoja ovat SM-liigakaukaloista tuttu Jere Rouhiainen, jokerikortti Joona Tala ja kaukalopoliisina sekä ylilyönneistään tunnettu Matt Nickerson. Nimekkäässä hyökkäyksessä on paljon jatkuvuutta, mutta myös uusia kasvoja. Maaliahne Topi Taavitsainen teki paluun Kupittaalle, Mäkisen kaksoisveljekset Atte ja Miro loikkasivat kasvattajaseurastaan, ykkössentteriksi hankittu Lassi Kokkala palasi ulkomailta ja kelpo maalimääriä takonut Eetu Elo saapui Heinolasta. Tolppien välissä ykköstorjujan viittaa kantaa Julius Pohjanoksa.

– TUTO on hyvä joukkue ja kova vastustaja. He pelaavat aktiivista lätkää ja ottavat ylhäältä kiinni, Mälkiä valottaa.

TUTO–Kiekko-Vantaa keskiviikkona klo 18.30 Kupittaalla. Ottelun näet myös Elisa Viihde Sportilta.

Seuraa heitä:

#81 Joona Monto, K-Vantaa

Taikuri Joona Monto on aloittanut kauden vahvasti. Iski hattutempun KeuPan verkkoon ja saalisti kolme syöttöpistettä LeKin vieraana. Juonikas ja taitava pelintekijä, joka rytmittää ketjunsa peliä äärimmäisen tyylikkäästi.

#13 Matias Lehtonen, TUTO

Tapparasta pelipaikkaa kesällä hakenut hyökkääjä palasi TUTO:n paitaan. Nousi viime kaudella sarjan hyökkääjäeliittiin. Tekee töitä kahteen suuntaan. Hyökkäyspäässä laiturilta löytyy taitoa ja maalintekopotentiaalia.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Miro-Pekka Saarelainen 5+2=7

2) Joel Sund 0+7=7

3) Joona Monto 3+3=6

TUTO:n sisäinen pistepörssi:

1) Juho Mäkelä 1+2=3

2) Matias Lehtonen 1+2=3

3) Aaro Löyttymäki 1+1=2

Mestis