Kiekko-Vantaa murskavoitolla joulutauolle

15.12.2018

Kiekko-Vantaa kaatoi lauantaina Iisalmen Peli-Karhut Trio Areenalla maalein 6–1 upean peliesityksen jälkeen.

Kiekko-Vantaa ja Iisalmen Peli-Karhut iskivät yhteen toista kertaa tällä kaudella. Lauantain kiekkonäytelmään molemmat lähtivät kamppailuun voittoa janoten. Ottelusta kehkeytyi vauhdikas vääntö, jossa nähtiin hienoja maaleja.

Kiekko-Vantaa tuli otteluun sisuuntuneena keskiviikon kompuroinnistaan ja hallitsi kamppailua. Lohipaidat menivätkin avauserässä 2–0-johtoon työmyyrä Jesse Niemen iskettyä suorasta hyökkäyksestä irtokiekon pussiin ja kultakypärä Miro-Pekka Saarelainen peippaili läpiajosta limpun uuniin.

Toinen erä oli tasaisempi pelillisesti. IPK kavensi ottelun kahden miehen ylivoimalla, kun kultakypärää kantava hyökkääjälupaus Mikko Juusola tinttasi 2–1-kavennuksen Julius Rantaeskolan esityöstä.

Kiekko-Vantaa kohensi peliään ja iski pelin kannalta kaksi tärkeää osumaa. Ensin taikuri Joona Monto pyssytti ranteella kiekon etuylänurkkaan mummon hunajapurkin viereen ylivoimalla ja Mestiksen maalipörssiä johtava Miro-Pekka Saarelainen iski 4–1-johto-osuman pelintekijä Joona Montonupeasta esityöstä.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa ei nostanut jalkaa kaasulta, vaan rynnisti vakuuttavaan voittoon. Voimalaituri Henri Tamminen tykitti kaksi komeaa maalia ja lohipaidat palasivat voittojen tielle 6–1-lukemin.

Seitsemänneltä sijalta joulutauolle lähtevä Kiekko-Vantaa jatkaa kauttaan perjantaina 28. joulukuuta kotiottelulla TUTO:a vastaan.

Kiekko-Vantaa–IPK 6–1 (2–0, 2–1, 2–0)

6.25 1–0 Jesse Niemi (Tyko Karjalainen, Antton Mönkäre)

10.04 2–0 Miro-Pekka Saarelainen (Joel Sund)

28.30 2–1 MIkko Juusola (Julius Rantaeskola, Elmeri Metsävainio) YV2

30.20 3–1 Joona Monto (Nico Nurmikanta, Pekka Niemimaa) YV

33.05 4–1 Miro-Pekka Saarelainen (Joona Monto)

53.37 5–1 Henri Tamminen (Joona Harjama, Joona Puhakka)

58.50 6–1 Henri Tamminen (Nico Nurmikanta, Joona Harjama) SR