Kiekko-Vantaa murskasi HCIK:n Suomen Cupissa

05.09.2018

Kiekko-Vantaa murskasi jääkiekon Suomen Cupissa maalein 8–0 Suomi-sarjajoukkue HC Indians Kaarinan.

Kiekko-Vantaa aloitti tahmeasti kotiyleisön edessä, mutta pelasi nousujohteisesti ja eteni lopulta vakuuttavaan voittoon.

Lohipaitojen maalihanat avasi ylivoimalla viivalaukauksellaan puolustaja Tyko Karjalainen (1+1). Kiekko-Vantaa lisäsi johtoaan avauserässä, kun Nico Nurmikanta sivalsi näyttävien syöttökuvioiden päätteeksi limpun verkkoon.

Toisessa erässä nähtiin todellinen Sami Salminen -show. Raamikas hyökkääjä iski kaksi komeaa osumaa ja vei isännät jo 4–0-johtoon. Taitava ja nopea Miro-Pekka Saarelainen taituroi maalin edestä erätaukolukemiksi 5–0.

Vahvan ottelun pelannut Salminen (3+1) lapioi kolmannen erän alussa illan kolmannen osumansa ja kruunasi iltapuhteensa kypärätemppuun. Jussi Pelto-Arvo (1+2) sivalsi Pekka Niemimaan ja Jesse Niemen tarjoilusta 7–0 ja loppulukemat tinttasi kaksi vastaan yksi -hyökkäyksestä puolustaja Emil Leppänen.

Kiekko-Vantaan tolppien välissä Waltteri Ignatjew pelasi jälleen vakuuttavan ottelun. Lupaava maalivahti tarvitsi nollapeliin 23 torjuntaa.

Kiekko-Vantaa jatkaa Suomen Cupia lauantaina vierasottelulla Mestikseen nostettua Kooveeta vastaan.

Kiekko-Vantaa–HCIK 8–0 (2–0, 3–0, 3–0)

4.16 1–0 Tyko Karjalainen (Joona Puhakka, Sami Salminen) YV

11.06 2–0 Nico Nurmikanta (Jesse Niemi, Jussi Pelto-Arvo)

29.46 3–0 Sami Salminen (Antton Mönkäre)

32.44 4–0 Sami Salminen (Nico Nurmikanta, Jussi Pelto-Arvo)

33.55 5–0 Miro-Pekka Saarelainen (Tyko Karjalainen, Erik Embrich)

41.40 6–0 Sami Salminen (Joona Puhakka, Riku Tiainen) YV

49.59 7–0 Jussi Pelto-Arvo (Pekka Niemimaa, Jesse Niemi)

58.29 8–0 Emil Leppänen (Pekka Niemimaa)