Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa matkustaa LeKin vieraaksi

09.01.2018

Sarjakakkonen Kiekko-Vantaa jatkaa vieraspelien putkeaan keskiviikkona, kun lohipaidat matkustavat Lempäälään LeKin vieraaksi kärkipään kamppailuun.

Viime kevään hopeajoukkue Kiekko-Vantaa on sarjassa toisena kerättyään 31 ottelusta yhteensä 56 pistettä. Matkaa sarjan piikkipaikalle on nyt kahdeksan pistettä, mutta takana SaPKo hengittää niskaan vain pisteen päässä.

Viidestä edellisestä ottelusta lohipaidat ovat voittaneet kaksi, mutta jääneet kuudessa viimeisessä mittelössä vain kerran ilman pisteitä. 

Viime viikon kolmesta ottelusta Kiekko-Vantaa raapi neljä pistettä plakkariin kaatamalla kotikaukalossa hallitsevan mestarin SaPKon 6–2. Vieraskiertueella lohipaidat taipui ensin sarjakärki KeuPalle 2–4 ja lauantaina Hermekselle jatkoajan jälkeen 3–4. 

Kiekko-Vantaan puolustuspeli on ollut hyvällä tasolla läpi kauden ja hyökkäyspeli puolestaan raikasta sekä usein myös varsin tehokasta. Kiekolliseen pelaamiseen se kuitenkin tarvitsee kiistatta lisää huolellisuuttaa. Kevättä kohti mentäessä ne kuuluisat pienet voittavat asiat täytyy tehdä kaukalossa kärsivällisesti ja nöyrästi.

– Meidän täytyy pelata fiksummin ja puolustaa sekä hyökätä paremmin. Viime viikonlopusta kiekollisen pelin on parannuttava paljonkin, jotta voidaan taistella pisteistä. Luottavaisena lähdetään matkaan. Tiedämme, että voimme voittaa myös Lempäälässä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen kertoo.

Kiekko-Vantaan kultakypärää kantaa taiturimainen laitahyökkääjä Juuso Perttilä, joka on nakuttanut jo 32 tehopistettä tähän kauteen. Lohipaidoilta löytyy ratkaisupotentiaalia kaikista neljästä kentällisestä, kuten lauantain kiekkotrillerin Joakim Kukkosen kaksi komeaa osumaa osoittavat. 

Hyökkäyksessä kilpailu pelipaikoista on tällä hetkellä kovaa. Puolustuspäähän vahvistusta tuo toistaiseksi voimassa olevalla lainapestillä lohipaitaan takaisin liittynyt pakkilupaus Veeti Vainio.

Kiekko-Vantaa ja LeKi ovat kohdanneet tällä kaudella jo viisi kertaa. Voitot ovat näistä lohipaidoille 3–2. Kaksi viimeisintä kuumaa ja tiukkaa vääntöä lohipaidat veivät jatkoajan jälkeen Trio Areenalla. 

Lempäälän Kisa on sarjassa neljäntenä kasattuaan 30 ottelusta yhteensä 51 pistettä. Saukkopaidat ovat pelanneet läpi kauden todella vahvasti vieraskaukalossa.

Myös LeKi on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kaksi. Kymmenestä edellisestä kamppailusta se on kuitenkin kerännyt kahdeksasta mittelöstä pisteitä. Saukkopaidat kaatoivat lauantaina IPK:n kotikaukalossa Tappara-laina Anton Levtchin jatkoaikaosumalla 2–1.

LeKin kultakypärää kantaa kokenut keskushyökkääjä Antti Kangasniemi, joka on tehtaillut 25 täppää saukkopaita yllään. 

– Isokokoinen ryhmä on vastassa ja LeKi pelaa kyllä hyvää kiekkoa. Vastustaja on hyvin tiedossa, kun pelataan heitä vastaan jo kuudetta kertaa. Hyviä tasaisia pelejä on ollut heitä vastaan, Arvonen sanoo.

Peräti kolmen liigaseuran kanssa yhteistyötä tekevä LeKi on pelannut vahvan kauden Miika Kuuselan komennossa. Lohen ja Saukkojen kohtaamiset ovat olleet tällä kaudella todella laadukkaita ja kovatasoisia kiekkonäytelmiä, eikä keskiviikkoillan kapina Lempäälän tulitikkuaskissa tee tuskin poikkeusta. 

Mestiksen kärkipään kamppailu LeKi–Kiekko-Vantaa Lempäälän jäähallissa klo 18.30. 

Loukkaantuneet:

Nico Nurmikanta

Pekka Niemimaa

Atte Mäkinen

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Juuso Perttilä 11+21=32

2) Janne Kivilahti 14+16=30

3) Juha Tarkkanen 7+16=23

LeKin sisäinen pistepörssi:

1) Antti Kangasniemi 8+17=25

2) Anton Levtchi 9+12=21

3) Jere-Matias Alanen 10+8=18

Tiesitkö?

1) Alkuperäinen Mestis-seura Kiekko-Vantaa ja keväällä 2007 Suomen toiseksi korkeimmalle sarjatasolle noussut LeKi ovat kohdanneet historiassa 52 kertaa. Voitot ovat lohipaidoille 27–25. 

2) Kiekko-Vantaa on sarjan toiseksi kovin vierasjoukkue. 

3) Lohipaidat ovat ottaneet sarjassa vähiten jäähyminuutteja ja kakkosia. 

Seuraa heitä:

#86 Roope Niskanen, Kiekko-Vantaa

Pelannut viime aikoina todella vahvasti ja päässyt myös tehopisteiden makuun. Taitoa ja oveluutta hyökkäyspäässä löytyy. Luistin kulkee nyt, kun vammahelvetti on takanapäin. Vääntää vahvasti kulmissa ja pelaa tunnollisesti kahteen suuntaan. Ottaa harvinaisen vähän jäähyjä. 

#72 Tommi Välimaa, LeKi

Raamikas SM-liiga- ja Mestis-konkari on yksi saukkopaitojen johtohahmoista kaukalossa. Vahva kaksinkamppailuissa ja taklaustilanteissa. Kiekkokin pysyy kohtuullisesti lavassa, vaikkei mikään varsinainen virtuoosi olekaan. Omaa painavan laukauksen. 

Mestis