Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa matkustaa Kooveen vieraaksi

07.09.2018

Kiekko-Vantaa kohtaa lauantaina Tampereella Mestikseen nostetun Kooveen.

Kiekko-Vantaa aloitti Suomen Cupin keskiviikkona Trio Areenalla kaatamalla Suomi-sarjajoukkue HC Indians Kaarinan maalein 8–0. Lohipaitojen maaleista vastasivat Tyko Karjalainen (1+1), Nico Nurmikanta (1+1), Miro-Pekka Saarelainen (1+0), Jussi Pelto-Arvo (1+2), Emil Leppänen (1+0) ja Sami Salminen (3+1).

Mestis-kauteen valmistautuva Kiekko-Vantaa on pelannut nyt harjoituskaudella yhteensä neljä ottelua, joista se on voittanut kaksi. Peli on kehittynyt koko ajan, mutta tekemistä vielä riittää.

Voitto lauantaina Hakametsässä veisi lohipaidat ensi viikolla pelattaviin Suomen Cupin puolivälieriin.

– Konkreettinen panos pelissä on hyvä asia. Koovee on kovempi vastustaja ja saadaan sitä kautta varmasti myös kovempi haaste, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Kiekko-Vantaan päävalmentajan Simo Mälkiän mukaan Kooveen kohtaamiseen lähestytään oman tekemisen kautta. Valmennusryhmä haluaa nähdä joukkueen toteuttavan harjoiteltuja asioita ja esiintyvän hyvällä työmoraalilla.

– Ihan kaikessa pitää olla terävämpi ja parempi. Edelleen perusasia, jotka pitää joka ilta näkyä meidän pelissä on aktiivinen paine, jotta saadaan mahdollisimman paljon riistoja lähellä vastustajan maalia. Kiekolliseen peliin haluamme vielä enemmän järkeä, Mälkiä sanoo.

Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat varmuudella maalivahti Eetu Mäkiniemi, puolustaja Eetu Torpström ja hyökkääjä Joel Sund. Muuten Kiekko-Vantaa pääsee matkaan lähes samalla ryhmällä kuin keskiviikkonakin, mutta jonkin verran odotettavissa on rotaatiota. 

Mestis-tasolle 11 vuoden tauon jälkeen palannut Koovee on pelannut harjoituskaudella viisi täysimittaista harjoitusottelua ja hävinnyt ne kaikki. Nokian-turnauksessa Koovee sijoittui toiseksi.

Juha Pajuojan luotsaama perinteikäs tamperelaisseura ei paperilla materiaalillaan hurraa-huutoja herätä, mutta sitä ei ole syytä aliarvioida. Kasassa on nuori, ennakkoluuloton ja arvoituksellinen ryhmä.

Joukkueesta löytyy myös Mestiksestä jo entuudestaan tuttuja pelimiehiä, kuten maalivahti Lassi Yrjölä, Erno Hopponen ja hyökkääjä Kristian Tikka. Oman mielenkiinnon tuovat myös koeajalla olevat ulkomaalaiset: Tomas Dajcar, Branislav Pavuk, Alexander Kregan ja Dimitri Shaburov.

Lauantaina nähdään todellinen Kiekko-Vantaan ja Kooveen kohtaamisten superpäivä, sillä A-nuoret kohtaavat ensin Nuorten Mestiksessä klo 14 Hakametsän kakkoshallissa ja samalla areenalla klo 17 kiekko tippuu jäähän Suomen Cupin merkeissä.

Jääkiekon Suomen Cupin ottelu Koovee–Kiekko-Vantaa lauantaina klo 17.

Seuraa heitä:

Pekka Niemimaa, K-Vantaa

Tunnollinen kahden suunnan sentteri pelaa tehokasta harjoituskautta. Oli yli vuoden pois peleistä vakavan vamman vuoksi. Päässyt hyvin pelirytmiin ja muodostanut tehokkaan tutkaparin Jussi Pelto-Arvon kanssa.

Kristian Tikka, Koovee

Potentiaalinen läpimurtopelaaja saa Kooveessa suuren roolin. Voitti viime keväänä KeuPassa pienessä roolissa mestaruuden. Iskenyt junioreissa kovia maalimääriä.

Mestis