Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa luottavaisena mestaruusjahtiin

09.03.2018

Mestiksen pudotuspelit käynnistyvät lauantaina kotiottelulla TUTO Hockeyta vastaan. Edessä on kahden alkuperäisen Mestis-joukkueen hurja ottelusarja, josta ei tule tapahtumia ja tunnetta puuttumaan.

Runkosarjassa neljänneksi sijoittunut Kiekko-Vantaa pelasi vahvan alkukauden ja eteni kärkikahinoissa voitosta voittoon. Joulutauon jälkeen tuloksenteon kanssa oli vaikeampaa, mutta runkosarjan viimeiset ottelut osoittivat pelin kehittyneen.

Kiekko-Vantaan leirissä ollaankin pudotuspelien aattona levollisin mielin. 

– Saatiin hyvä startti kauteen. Jouluun saakka pelattiin hyvää lätkää. Sitten tuli se vaikeampi jakso, mutta nyt on päästy taas pelin kanssa oikeille raiteille. Tiedetään, että voittaminen vaatii korkeaa työmoraalia illasta toiseen. Peli parantui runkosarjan lopussa, joten olemme valmiita pudotuspeleihin, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen kertoo.

Viime keväänä arkkiviholliset Kiekko-Vantaa ja TUTO iskivät yhteen kuumassa välieräsarjassa, joka tarjosi mielettömiä draamankaaria. Toisessa välieräottelussa Trio Areenalla tehtiin tuolloin suomalaista jääkiekkohistoriaa, kun Kiekko-Vantaan ikitaistelija Joonas Hyttinen ratkaisi Suomen pisimmän jääkiekko-ottelun viidennessä jatkoerässä ajassa 157.54. Lohipaidat kaatoivat TUTO:n hyytävässä ottelusarjassa voitoin 4–2 ja etenivät 14 vuoden tauon jälkeen Mestis-finaaleihin.

Kiekko-Vantaa ja TUTO kohtasivat tällä kaudella runkosarjassa kuusi kertaa. Voitot menivät tasan 3–3, joka kertoo joukkueiden tasaisuudesta. Odotettavissa onkin kuuma ja tasainen ottelusarja kahden laadukkaan joukkueen välillä, jossa mitään ei saa ilmaiseksi.

– Erittäin laadukas joukkue on vastassa. Meillä oli hyvät ja tasaiset pelit runkosarjassa heitä vastaan. Kaksi laadukasta joukkuetta on vastassa. Varmasti hieno ottelusarja on tulossa, Arvonen tuumii.

Kaukalossa tullaan näkemään kiistatta myös sarjan parhaita yksilöitä. Kiekko-Vantaalla muun muassa ykkösvahti Jani Kautto, Mestiksen pakkien pistepörssin kakkonen Juha Tarkkanen, maestro Joona Harjama, taikuri Janne Kivilahti, tohtori Juuso Perttilä ja suurella sydämellä joukkueelle illasta toiseen pelaava Toni Leinonen johtavat ryhmää edestä. Lohipaidoilla on neljä vahvaa kentällistä kasassa.

– Hyökkäyspelaaminen on suuri vahvuus meillä. Meidän täytyy tietenkin pystyä myös puolustamaan laadukkaasti ja olla henkisesti vahvoja. Pienet asiat ratkaisevat. Meidän pitää olla se yhtenäisempi ja fiksumpi joukkue kaukalossa, Arvonen sanoo.

– Meillä on neljä sylinteriä, jotka pystyvät otteluita ratkaisemaan ja tekemään tulosta, Arvonen jatkaa.

Runkosarjassa viidenneksi sijoittunut äärimmäisen hyökkäysvoimaisella TUTO:lla riittää materiaalissa laatua niin ikään neljään kentälliseen. Eturivissä tässäkin ottelusarjassa ovat varmasti nimet: Julius Pohjanoksa, pakkien piste-ennätyksen uusiksi laittanut Kalle Valtola, sentterivelho Niclas Lucenius, maalinälkäinen Niklas Näppi ja kuumaverinen konkarihyökkääjä Aki Keinänen.

Erikoistilannepelaaminen nousee varmasti suureen rooliin kiihkeässä ottelusarjassa. Myös maalivahtipeli ja hermokontrolli näyttelevät raastavassa ottelusarjassa isoa ruutua. 

Kiekko-Vantaa on valmis pudotuspeleihin. Näistä peleistä pitää osata nauttia. Hetkessä elämisen taito on myös kovaa valuuttaa tässä kohtaa, kun kevään tosipelit starttaavat.

– Meillä on hyvä joukkue ja hyvin sitoutunut ryhmä. Hyvä tekemisen meininki on ollut koko ajan, Arvonen päättää.

1. puolivälieräottelu Kiekko-Vantaa–TUTO Hockey lauantaina Trio Areenalla klo 17. Osta edullisemmat ennakkoliput playoff-huumaan tästä.

Mestiksen puolivälieräparit (paras seitsemästä):

KeuPa HT–LeKi

SaPKo–IPK

Ketterä–Jokipojat

Kiekko-Vantaa–TUTO Hockey

Mestis