Kiekko-Vantaa löi päätään Heljankoon

10.01.2018

Kiekko-Vantaa hallitsi keskiviikkoillan kiekkonäytelmää mielin määrin, mutta voiton tiellä oli tällä kertaa LeKin maalilla peräti 49 kertaa torjunut Tappara-laina Christian Heljanko.

Sarjakakkonen Kiekko-Vantaa kärsi kirvelevän tappion maalein 4–2 Lempäälän tulitikkuaskissa LeKin vieraana. Lohipaidat hallitsivat avauserää sekä päätöserää, niin ettei saukkopaidat päässeet edes omalta alueeltaan ulos. Siitä huolimatta pisteet ryöstöretkeltä jäivät saamatta.

– Jääkiekko on maalintekopeli ja siinä hävisimme tänään. Melkoinen mörkö oli tuo Heljanko meille. Siellä oli muutama tolppa, mailanvarsi ja viivallakin kiekko pomppi, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen kertoi taiston tauottua.

Avauserän alku oli täydellistä lohipaitojen näytöstä, mutta maalit jäivät puuttumaan. LeKi sen sijaan käytti omat paikkansa läpi illan tehokkaasti ja viimeisenä lukkona toimi päälläänkin tolppien välissä seisonut Christian Heljanko, joka oli kiistatta ottelun ykköstähti.

LeKi siirtyi avauserässä 1–0-johtoon Tomi Peltosen ylivoimaosumalla, johon Tappara-laina Anton Levtchi antoi maukkaan esityön.

Toinen erä oli pelitapahtumien osalta tasaisempi, kun LeKi pystyi myös pelaamaan pitkiä hyökkäyksiä lohipaitojen alueelle. Vantaalaisten karmeat virheet kostautuivat ja LeKi käytti tonttinsa häikäilemättä. Ensin Niko Lahtinen tinttasi limpun verkkoon ja sitten minuuttia myöhemmin Ismo Nikkinen sijoitti isännät jo 3–0-johtoon.

Kolmas erä oli puolestaan täysin Kiekko-Vantaan dominointia kaukalossa. Maalipaikkoja oli iskeä sellaiset 6–10 maalia erään, mutta rouva fortunakaan ei ollut puolella.

Lohipaidat kavensivat välittömästi erän alussa todella näyttävällä ylivoimakuviolla. Taikuri Janne Kivilahti tarjoili maagisen syötön takatolpalle, josta sentterilupaus Erik Embrich puttasi limpun verkkoon.

LeKi iski 4–1-osumansa erän ainoasta maalipaikastaan lohipaitojen sekoiltua omalla alueella. LeKi-laituri Ismo Nikkinen latasi illan toisen maalinsa voimahyökkääjä Tommi Välimaan esityöstä.

Kiekko-Vantaa jahtasi osumia jälleen hurjalla tahdilla ja kiekkoja sateli kohti Heljangon vartioimaa maalia. Lohipaitojen Julius Rantaeskola kilautteli ottelun aikan kahdesti tolppia ja pikkumusta kävi jo viivallakin moneen otteeseen.

Neljä minuuttia ennen päätössummeria hienoa tulokaskautta pelaava keskushyökkääjä Alex Levänen ohjasi loppulukemiksi 4–2 taidokkaasti. Syöttöpisteet korjasivat Otto-Eemeli Linke ja tehot 0+2 kerännyt Sakari Turtiainen.

– Työmoraali oli täysin eri tasolla meillä kuin viime viikonloppuna ja siihen olen tyytyväinen. Kun painetaan samalla tavalla hommia yhdessä joukkueena ja uskotaan itseemme, niin se palkintokin taas kyllä tulee sieltä, Arvonen sanoi.

Kolmannen perättäisen tappionsa kärsinyt Kiekko-Vantaa jatkaa taistelua perjantaina entistäkin nälkäisempänä TUTO:n vieraana.

LeKi–Kiekko-Vantaa 4–2 (1–0, 2–0, 1–2)

10.49 1–0 Tomi Peltonen (Anton Levtchi, Jere Rouhiainen) YV

26.09 2–0 Niko Lahtinen (Sami Laakso, Toni Utunen)

27.05 3–0 Ismo Nikkinen (Santeri Arousva, Tommi Välimaa)

40.21 3–1 Erik Embrich (Janne Kivilahti, Sakari Turtiainen) YV

53.33 4–1 Ismo Nikkinen (Tommi Välimaa)

56.19 4–2 Alex Levänen (Sakari Turtiainen, Otto-Eemeli Linke)