Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa kohtaa torstaina harjoitusottelussa LeKin

12.09.2018

Mestis-kauteen valmistautuva Kiekko-Vantaa matkustaa torstaina harjoitusotteluun Lempäälän Kisan vieraaksi.

Suomen Cupista tippunut Kiekko-Vantaa kohtaa torstaina harjoitusottelussa LeKin. Lohipaidat ovat treenanneet kovaa ja laadukkaasti. Valmennusjohto haluaa nähdä Lempäälässä pelin parantuvan.

– Lähdetään parantamaan peliä edellisestä ottelusta. Fokus on edelleen omassa tekemisessä ja sen kehittämisessä. Peliin lähtö pitää saada paremmaksi, oikeanlaista nöyryyttä kaivataan ja järkeä täytyy saada lisää. Viimeksi meni laukan puolelle, joten malttia täytyy saada lisää pelaamiseen, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Kiekko-Vantaa on pelannut harjoituskaudella nyt viisi ottelua. Lohipaidat ovat voittaneet niistä kaksi. Taival Suomen Cupissa alkoi viime viikon keskiviikkona 8–0-voitolla Suomi-sarjajoukkue HCIK:sta, mutta lauantaina lohipaidat taipuivat vieraskaukalossa sarjanousija Kooveelle 2–3 ja näin olleen puolivälieräpaikka jäi vain haaveeksi.

Kiekko-Vantaan harjoituskauden paras pistemies on konkarisentteri Pekka Niemimaa, joka on saalistanut viidessä ottelussa tehot 1+6.

Kiekko-Vantaalta sivussa loukkaantumisten vuoksi on maalivahtilupaus Eetu Mäkiniemi ja puolustajatalentti Eetu Torpström. Yhteistyöseura Jokerien mukana vieraskiertueella ovat maalivahti Juho Ratilainen, puolustaja Nico Nurmikanta ja hyökkääjä Erik Embrich.

Lahjakas puolustaja Roope Reini ja voimalaituri Joel Sund tekevät ensiesiintymisensä lohipaidassa. Tolppien väliin palaa Waltteri Ignatjew.

LeKi on pelannut ennen tätä neljä harjoitusottelua, joista se on voittanut kolme. Suomen Cupissa puolestaan saukkopaidat konttasivat pahemman kerran, sillä ensin se hävisi Ässä-lainoilla vahvistuneelle Suomi-sarjajoukkue Karhu HT:lle 6–2 ja kaksi päivää myöhemmin TUTO murskasi LeKin maalein 10–1.

LeKiä valmentaa tälläkin kaudella Miikka Kuusela, joka luotsasi viime keväänä saukkopaidat kolmen vuoden tauon jälkeen pudotuspeleihin. LeKillä on toistaiseksi sopimukset yhden maalivahdin, kuuden puolustajan ja kahdeksan hyökkääjän kanssa. Lempääläläisten miehistössä nähdään myös muutama lohinutustakin tuttu kasvo, sillä puolustuksessa luutivat Kiekko-Vantaan hopeajoukkueeseen kuulunut Valtteri Lemmetty ja viime keväänä seuraa edustanut Ville Virtanen.

Tulevan kauden avainpelaajiin kuuluvat muun muassa maalivahti Arttu Kulmala, TUTO:sta palannut puolustaja Matias Haaranen ja sarjan parhaimpiin laitureihin lukeutuva Santeri Vuoti. LeKi saa myös tällä kaudella laina-apuja Tapparalta ja HPK:lta.

Harjoitusottelu LeKi–Kiekko-Vantaa torstaina klo 18.30 Lempäälän jäähallissa.

Seuraa heitä:

Joona Monto, K-Vantaa

Taikuri rytmittää peliä tyylikkäästi ja rakentaa peliä mallikkaasti. Yksi sarjan parhaista keskushyökkääjistä omaa erinomaisen pelinäkemyksen. Jakelee taidokkaita syöttöjä ja laukauskin lähtee terävästi.

Santeri Vuoti, LeKi

LeKin hyökkäyksen kiistaton ykköstykki. Liigakokemustakin omaava laitahyökkääjä oli viime kaudella Mestiksen pistepörssin vitonen pelatessaan Ketterässä. Nopea luistelija ja taitava kiekonkäsittelijä.

Kiekko-Vantaan harjoituskauden pistepörssi, TOP5:

1) Pekka Niemimaa 1+6=7 (5 ottelua)

2) Sami Salminen 4+1=5 (5 ottelua)

3) Miro-Pekka Saarelainen 3+2 (5 ottelua)

4) Jussi Pelto-Arvo 3+2=5 (5 ottelua)

5) Nico Nurmikanta 2+2=4 (4 ottelua)

Mestis