Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa kohtaa SKA Nevan Imatralla

27.08.2018

Mestis-kauteen valmistautuva Kiekko-Vantaa pelaa tällä viikolla kaksi harjoitusottelua VHL-joukkue SKA Nevaa vastaan. Tiistaina lohipaidat matkustavat Imatralle ja perjantaina joukkueet iskevät yhteen Tikkurilassa.

Kiekko-Vantaa aloitti harjoitusottelut keskiviikkona 2–1-kotivoitolla Peliitoista. Lohipaitojen maaleista vastasivat koeajan kautta jatkosopimuksia metsästävät Jussi Pelto-Arvo ja Pekka Niemimaa. Vantaalaisten pelissä näkyi jo harjoiteltuja asioita ja siitä on hyvä jatkaa valmistautumista sarjakauteen.

Viime viikolla lohipaidat leireilivät Saimaan rannalla Puruvedellä, jossa joukkue hitsaantui entistä yhtenäisemmäksi.

– Tarkoitus oli, että ollaan yhdessä ja koetaan asioita, joita ei yhdessä olla ennen koettu. Tänään aamulla jo näki, että ollaan pikkaisen tutustuttu ja uskalletaan olla enemmän omia itsejämme, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Kiekko-Vantaan kokoonpanossa nähdään todennäköisesti tiistaina myös Jokerien vahvuudessa Pietarin-turnauksessa pelanneet Nico Nurmikanta, Joona Monto ja Erik Embrich

Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat puolustajalupaus Eetu Torpström ja voimalaituri Joel Sund. Taitava keskushyökkääjä Joona Harjama huilaa varotoimenpiteenä.

– Haluamme nähdä harjoiteltujen pelillisten asioiden parantuvan ja tietenkin se peli-ilme on myös tärkeä asia, Mälkiä tuumii.

KHL:n suurseuran Pietarin SKA:n, VHL:ssä pelaava farmiseura SKA Neva leireilee Imatralla. Se kohtaa Suomen leirillään myös Ketterän keskiviikkona.

Joukkuetta valmentaa Jevgeni Mikhalkevich, joka on toiminut muun muassa Severstal Tsherepovetsin apuvalmentajana ja general managerina. Apuvalmentajana puolestaan seurassa toimii kaksinkertainen maailmanmestari ja kahdesti KHL-mestaruutta juhlinut Konstantin Gorovikov.

Itse pelaajisto on varsin nuorekas, mutta kyseessä on edellisten vuosien tapaan taitava ja luisteluvoimainen ryhmä. Joukkueesta löytyy useita KHL-kokemustakin omaavaa pelaajaa. Yksi mielenkiintoisimmista nimistä on Chicago Blackhawksin kolmannen kierroksen varaus kesältä 2017, lupaava 20-vuotias hyökkääjä Andrei Altybarmakyan.

SKA Neva pelasi viime kaudella VHL:n finaaleissa pietarilaista Dynamoa vastaan, mutta joutui kuitenkin pettymään. Lohipaidoille SKA Neva on tuttu joukkue muun muassa harjoituskaudelta kaksi vuotta takaperin.

– Saadaan vähän erilainen vastustaja, mikä on vain hyvä asia. Edellisen kokemuksen perusteella sieltä tulee vastaan ihan SM-liigatason porukka. Mukava nähdä miten pärjäämme kamppailupelaamisessa isokokoista joukkuetta vastaan. Meidän pitää ainakin liikkua paremmin kuin vastustajan, Mälkiä sanoo.

SKA Neva–Kiekko-Vantaa tiistaina klo 17 Imatran Spa Areenalla.

Seuraa heitä:

Alex Levänen, K-Vantaa

Juonikas keskushyökkääjä, joka tekee tunnollisesti töitä kahteen suuntaan. Vahva tulokaskausi takana. 

Denis Mikhnin, SKA Neva

Kaksi edellistä kautta Pohjois-Amerikassa QMJHL:ää tahkonnut taitava hyökkääjä. Vaarallinen pelaaja hyökkäysalueella.

Mestis