Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa kohtaa Mestis-klassikossa TUTO:n

20.11.2018

Kiekko-Vantaa pelaa tällä viikolla kolme ottelua, joista kaksi kotikaukalossa. Keskiviikkona Trio Areenalle vieraaksi saapuu Mestis-klassikkoon TUTO.

Kiekko-Vantaa ja TUTO ovat alkuperäisiä ja yhtäjaksoisesti Mestistä pelanneita joukkueita. Viime vuosina näiden kahden seuran välillä on nähty äärimmäisen kiihkeitä ja viihdyttäviä kiekkopelejä. Nyt tutut kiistakumppanit mittelevät jälleen arvokkaista sarjapisteistä.

– Kova ja hyvä joukkue vastassa. Meidän täytyy olla heti alusta saakka valmiina taistelemaan ja pelata omilla vahvuuksillamme, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Kiekko-Vantaa on sarjassa yhdeksäntenä ja kerännyt 17 ottelusta yhteensä 22 pistettä. Matkaa pudotuspeliviivaan on kolme pistettä. Lohipaidat ovat tehneet viidenneksi eniten maaleja sarjassa, mutta toisaalta päästänyt neljänneksi eniten osumia omiin.

Kiekko-Vantaa katkaisi kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa lauantaina kaatamalla vieraskiertueen päätösottelussa sarjajumbo Iisalmen Peli-Karhut maalein 4–0. Lohipaidoilta verkkoa heiluttivat uransa ensimmäisen Mestis-maalinsa iskenyt Jesse Niemi, sarjan piste- ja maalipörssiä johtava Miro-Pekka Saarelainen, tehot 1+2 saalistanut Joona Monto ja niin ikään Mestis-uran avausosumansa iskenyt Jere Kiviniemi. Tolppien välissä Waltteri Ignatjew torjui kauden kolmannen nollapelinsä.

Lohipaidat ovat pelanneet tällä kaudella parhaimmillaan äärimmäisen hyvää jääkiekkoa, mutta otteet ovat ailahdelleet liikaa. Joka ilta täytyy tässä sarjassa päästä parhaimpaan joukkueena, jos meinaa voittaa.

– Keskiviikon LeKi-ottelussa oli vielä sama laului kuin ennen taukoa ja teimme räikeitä virheitä, joista kaveri rankaisi. Perjantaina Joensuussa saimme tasapainoisemman esityksen ja se oli pieni askel eteenpäin. Lauantaina kaksi ensimmäistä erää oli aika tylyäkin vieraspeliä, Mälkiä sanoo.

– Välillä yritetään liian näyttävää, mutta välillä riittää taisteleminen ja alueen voittaminen. Ei meidän tarvitse koko ajan esittää jotain hienouksia ja dominoida, Mälkiä jatkaa.

Kiekko-Vantaa on sarjan toiseksi huonoin kotijoukkue ja kerännyt seitsemästä kotipelistään vain seitsemän pistettä.

– Pelataan vaan nöyremmin ja yksinkertaisemmin kiekolla. Olemme olleet ihan energisiä ja taistelleet kotonakin, mutta se on lässähtänyt sitten turhiin hasseihin. Se on varmasti myös itseluottamusasia ja toivottavasti lauantain voitto antoi sitä meille, Mälkiä tuumii.

Kolmen ottelun maaliputkessa olevan kultakypärä Miro-Pekka Saarelainen, juonikkaan pelintekijän Joona Monton ja vauhdikkaan voimalaiturin Joel Sundin muodostama Mestiksen tulikuumin hyökkäystrio on takonut yhteensä 76 tehopistettä.

TUTO on sarjassa kahdeksantena ja saalistanut 16 ottelusta kasaan 25 pistettä. Turkulaiset ovat tehneet kolmanneksi vähiten maaleja, mutta päästäneet puolestaan viidenneksi vähiten.

Sairastuvan hiljalleen tyhjennyttyä TUTO on päässyt vahvaan vireeseen. Turkulaiset ovat keränneet viidestä edellisestä ottelusta kolme voittoa ja neljässä pelissä keränneet pisteitä.

TUTO saapuu Vantaalle voitto alla, sillä se kaatoi viime viikon perjantaina kotikaukalossa sarjakärki Lempäälän Kisan vakuuttavasti maalein 7–2.

Miika Elomon luotsaama TUTO on sarjan toiseksi kovin vierasjoukkue. Turkulaisilla on tälläkin kaudella yksi sarjan nimekkäimmistä joukkueista. Avainpelaajiin kuuluvat muun muassa ykköstorjuja Julius Pohjanoksa, Tapparan mukana piipahtanut kultakypärä Matias Lehtonen, loukkaantumisesta toipunut laitahyökkääjä Topi Taavitsainen, ulkomaan kierrokseltaan palannut Lassi Kokkala, taitava Tappara-laina Otto Mäkinen ja Kiekko-Vantaan omat kasvatit Atte sekä Miro Mäkinen, jotka tekevät paluun Trio Areenalle nyt vastustajan peliasussa.

Kiekko-Vantaa ja TUTO ovat tällä kaudella kohdanneet runkosarjassa kerran. Lohipaidat hakivat täyden pistepotin 3. lokakuuta Kupittaalta 3–1-numeroin Alex Leväsen, maestro Joona Harjaman ja taikuri Joona Monton osumilla.

Mestis-klassikko Kiekko-Vantaa–TUTO keskiviikkona klo 18.30 Trio Areenalla. Edullisemmat ennakkoliput kuumaan kiekkoiltaan hankit täältä.

Seuraa heitä:

#46 Henri Tamminen, K-Vantaa

Ensiesiintymisen tällä kaudella lohipaidassa kotiyleisön edessä tekevä voimalaituri on loistava lisä joukkueeseen. Tekee töitä kahteen suuntaan, jalka liikkuu hyvin, voittaa kaksinkamppailuita ja laukaus lähtee terävästi.

#81 Timi Lahtinen, TUTO

Katkaisi sarjakärkeä vastaan perjantaina koko kauden kestäneen kuivan kautensa ja läväytti pöytään hattutempun (3+1). Raamikas hyökkääjä on pelannut SM-liigassa alemmissa ketjuissa työjuhtana, mutta Mestiksessä potentiaalia myös pisteiden tekoon.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Miro-Pekka Saarelainen 16+11=27

2) Joona Monto 7+19=26

3) Joel Sund 7+16=23

4) Eetu Torpström 4+5=9

5) Erik Embrich 3+6=9

TUTO:n sisäinen pistepörssi:

1) Matias Lehtonen 10+10=20

2) Juho Mäkelä 4+11=15

3) Aaro Löyttymäki 6+5=11

4) Lassi Kokkala 4+4=8

5) Mikke Levo 2+6=8

Mestis