Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa kohtaa lauantai-illan huumassa RoKin

02.11.2018

Kiekko-Vantaa isännöi lauantaina ensimmäistä kertaa tällä kaudella Rovaniemen Kiekkoa. Jaossa on äärimmäisen tärkeät sarjapisteet.

Kiekko-Vantaa on sarjassa seitsemäntenä. Lohipaidat ovat keränneet 13 ottelusta kasaan yhteensä 19 pistettä. Se on tehnyt neljänneksi eniten maaleja ja kuudenneksi vähiten maaleja.

Perjantaina Kiekko-Vantaa haki hurjan koko joukkueen taistelun siivittämänä kolme pistettä Imatran Ketterän vieraana maalein 2–4.

Lohipaitojen maaleista vastasivat Mestiksen pistepörssiä johtava Miro-Pekka Saarelainen, tehot 1+1 mieheen latoneet Joel Sund sekä Erik Embrich ja toisessa perättäisessä ottelussa maalin makuun päässyt Joona Harjama. Tolppien välissä Mestis-debyyttinsä tehnyt Eetu Mäkiniemi oli häikäisevä.

Kiekko-Vantaan peli on alkukaudella ailahdellut. Parhaimmillaan se on pelannut vahvaa kiekkoa ja hallinnut pelejä mielin määrin. Toisaalta nukahduksia, vaikeita jaksoja ja maaleja maksaneita virheitäkin on sattunut.

Vantaalaiset ovat voittaneet viidestä edellisestä ottelustaan kolme. Kiekko-Vantaa on vasta sarjan yhdeksänneksi paras kotijoukkue. Viidestä edellisestä kotipelistään lohipaidat ovatkin voittaneet vain yhden.

Kiekko-Vantaan ykköskentällinen Miro-Pekka SaarelainenJoona MontoJoel Sund on sarjan tulikuumin koostumus. Hyökkäystrio on kerännyt yhteensä 61 tehopistettä tässä vaiheessa kautta. Kiekko-Vantaa tarvitsee koko ryhmän kovan työmoraalin illasta toiseen taistellakseen voitosta.

Rovaniemen Kiekko on sarjassa yhdeksäntenä. RoKi on saalistanut 13 ottelusta kasaan 17 pistettä. Lauantaina edessä on siis tietyllä tapaa kuuden pisteen kiekkoilta, sillä joukkueet taistelevat tässä kohtaa kautta samoista sijoista.

RoKi nappasi perjantaina maukkaan vierasvoiton kukistamalla vieraskaukalossa jatkoajalla lukemin 2–3. Rovaniemeläisten maaleista vastasivat kapteeni Henri Joki-Erkkilä, taitosentteri Kasper Elo ja tehot 1+1 kerännyt Kärppä-laina Julius Hermonen.

RoKi on voittanut tällä kaudella seitsemästä vierasottelustaan kolme, mutta täyttä pistepottia se ei ole vieraslaatikossa tällä kaudella vielä onnistunut nappaamaan.

Napapiirin kiekkoylpeyttä luotsaa tällä kaudella Santeri Immonen, joka pelaajaurallaan muistetaan 90-luvulta Jokerien pakistosta. Viime kaudella Immonen valmensi vielä Jokerien A-nuoria.

RoKin avainpelaajia ovat kiistaton ykkösvahti Rasmus Reijola, konkaripuolustaja Henri Joki-Erkkilä, joukkueen sisäistä pistepörssiä johtava laitahyökkääjä Julius Hermonen, työmyyrä Eetu Karvinen ja viime kaudella 20 maalia takonut Olli-Matti Järvelä.

Rovaniemeläisten riveissä nähdään lohipaidastakin tuttuja hamoja, sillä Otto-Eemeli Linke luutii tämän viikon alakerrassa ja sentteriosastolla operoi Mestis-hopeaa keväällä 2017 saavuttanut Ville Heikkinen.

Kiekko-Vantaa ja RoKi eivät ole vielä tällä kaudella toisiaan kohdanneet. Viime kaudella seurat ottivat yhteen neljä kertaa ja lohipaidat voittivat niistä kolme.

Mestis-historiassa joukkueet ovat kohdanneet yhteensä 16 kertaa. Voitot ovat Kiekko-Vantaalle 10–6. RoKi ei ole koskaan voittanut Trio Areenalla varsinaisella peliajalla.

Kiekko-Vantaa–RoKi lauantaina klo 17 Tikkurilan Trio Areenalla. Edullisemmat ennakkoliput hankit lauantai-illan huumaan täältä

HUOM! Kiekko-Vantaan A-nuoret pelaa Trio Areenalla klo 13.50 SaPKoa vastaan Nuorten Mestistä ennen edustusjoukkueen mittelöä. Nuorten Mestiksen otteluun vapaa pääsy. 

Seuraa heitä:

#20 Ville-Valtteri Mustonen, K-Vantaa

Kaksi ottelua lohinutussa ja molemmissa tehopisteillä. Tuo Kiekko-Vantaan miehistöön etenkin luisteluvoimaa. Työmoraali korkealla, eikä anna ikinä tippaakaan periksi. Loistava joukkuepelaaja pelasi Ketterää vastaan ylivoimaakin.

#55 Ville Heikkinen, RoKi

Toissa kaudella Mestis-hopea Kiekko-Vantaan miehistössä. Voitti viime kaudella Suomi-sarjan pistepörssin Huntersissa. Juonikas hyökkäyspään pelaaja. Jalka liikkuu ja kädet käyvät.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Miro-Pekka Saarelainen 13+10=23

2) Joona Monto 6+14=20

3) Joel Sund 6+12=18

4) Erik Embrich 3+6=9

5) Joona Harjama 3+3=6

RoKin sisäinen pistepörssi:

1) Julius Hermonen 6+5=11

2) Christoffer Seppelin 3+7=10

3) Henri Joki-Erkkilä 4+5=9

4) Kasper Elo 4+4=8

5) Olli-Matti Järvelä 2+5=7

Mestis