Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa kohtaa kenraaliharjoituksessa TUTO:n

20.09.2018

Mestis-kauteen valmistautuvat Kiekko-Vantaa ja TUTO iskevät yhteen perjantaina Trio Areenalla. Jännitettä ei lohipaitojen harjoituskauden viimeisestä ottelusta tule puuttumaan.

Kiekko-Vantaa ja TUTO viimeistelevät kuntoaan viikon päästä starttaavaan Mestis-kauteen. Perjantaina Tikkurilan kirkkaisiin valoihin tosin TUTO-paidassa palaavat mitä todennäköisemmin Kiekko-Vantaan kasvatit, Mäkisen kaksoisveljekset Atte ja Miro.

Kiekko-Vantaa on pelannut harjoituskaudella neljä harjoitusottelua, joista se on voittanut yhden. Suomen Cupissa lohipaidat jäivät alkulohkoon.

Harjoituskauden tulokset eivät Vantaan kiekkoylpeyttä juurikaan mairittele, mutta tässä kohtaa kautta avainasemassa on pelin kehittyminen, joukkueeksi hioutuminen ja pelitavallisten nyanssien iskostuminen selkäytimeen.

– Kenraaliharjoitus ennen viikon päästä alkavaa sarjaa. Odotan, että peli näyttäisi jo terhakaammalta. Meillä on tällä viikolla ollut oikeastaan ensimmäistä viikkoa se ryhmä kasassa, jonka olemme suunnitelleet. Treeneissä tekeminen onkin näyttänyt koko ajan paremmalta, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Lohipaidoilta loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat maalivahtilupaus Eetu Mäkiniemi ja keskushyökkääjä Alex Levänen.

Kiekko-Vantaa ja TUTO ovat muodostaneet viime vuosina Mestiksen tulikuumimman rivalryn. Näiden joukkueiden välillä on nähty hienoja ja tunteikkaita jääkiekko-otteluita.

Viime kaudella Kiekko-Vantaa ja TUTO kohtasivat runkosarjassa kuusi kertaa, joista voitot menivät tasan 3–3. Puolivälieräsarjassa turkulaiset veivät pidemmän korren keväällä otteluvoitoin 4–1.

– Oikeastaan kahta asiaa on teroitettu joukkueelle. Haluan nähdä, että jokainen yksilö on valmis laittamaan kaiken likoon sekä kiekolliseen peliin haluamme nopeutta ja laatua lisää, Mälkiä sanoo.

TUTO on pelannut harjoituskaudella kaksi treenipeliä, joissa se kaatoi sarjanousija Kooveen kahdesti. Suomen Cupissa Miika Elomon alaisuudessa jatkavat turkulaiset jäivät alkulohkoon.

TUTO on tulevalla kaudella kiistatta yksi ennakkosuosikeista paperilla. Vaikka se menetti Mestiksen pakkien piste-ennätyksen uusiksi laittaneen Kalle Valtolan ja tähtisentteri Niclas Luceniuksen, on tilalle tullut laadukkaita korvaajia.

Pakistossa uusia kasvoja ovat SM-liigakaukaloista tuttu Jere Rouhiainen, jokerikortti Joona Tala ja kaukalopoliisina sekä ylilyönneistään tunnettu Matt Nickerson. Nimekkäässä hyökkäyksessä on paljon jatkuvuutta, mutta myös uusia kasvoja. Maaliahne Topi Taavitsainen teki paluun Kupittaalle, Mäkisen kaksoisveljekset loikkasivat kasvattajaseurastaan, ykkössentteriksi hankittu Lassi Kokkala palasi ulkomailta ja kelpo maalimääriä takonut Eetu Elo saapui Heinolasta. Tolppien välissä ykköstorjujan viittaa kantaa alkavallakin kaudella Julius Pohjanoksa.

– TUTO on meille hyvä mittari. He ovat olleet kärkinippuja tässä sarjassa jo vuosia oikeastaan millä mittarilla tahansa, Mälkiä tuumii.

Kiekko-Vantaan harjoituskauden viimeinen ottelu ennen ensi viikon sarja-avausta pelataan perjantaina 21.syyskuuta Trio Areenalla. Kiekko tippuu jäähän klo 18.30. Aikuisten liput otteluun ovelta 10 euroa ja lasten liput ovelta 5 euroa.

Seuraa heitä:

#47 Joona Puhakka, K-Vantaa

Liukasliikkeinen ja taitava hyökkääjä on pelannut pirteästi harjoituskaudella. Kiekko tottelee lavassa ja  pelisilmää löytyy. Espoo Unitedissa viime kaudella kiekkoillut Puhakka on nakuttanut kuuteen otteluun tehot 0+3.

Mäkinen Brothers, TUTO

Atte ja Miro Mäkinen hyökkäävät alkavalla kaudella TUTO:ssa. Kiekko-Vantaan kasvatit ovat laatupelaajia tähän sarjaan ja ovat tehneet harjoituskaudella myös kovaa jälkeä turkulaisten paidassa. Varmasti vähän spesiaalimpi peli tälle kaksoisveljesparille.

Kiekko-Vantaan harjoituskauden pistepörssi, TOP 5

1) Pekka Niemimaa 1+6=7 (6 ottelua)

2) Sami Salminen 5+1=6 (6 ottelua)

3) Miro Saarelainen 3+2=5 (6 ottelua)

4) Jussi Pelto-Arvo 3+2=5 (6 ottelua)

5) Nico Nurmikanta 2+2 (4 ottelua)

Mestis