Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa kohtaa harjoituskauden avauksessa Peliitat

21.08.2018

Mestis-kauteen valmistautuva Kiekko-Vantaa avaa harjoitusottelut keskiviikkona kotiyleisön edessä.

Pitkä odotus on päättynyt. Kiekko-Vantaa pelaa kauden ensimmäisen harjoitusottelunsa Trio Areenalla keskiviikkona, jolloin vastaan asettuu Heinolan Peliitat.

Lohipaidat ovat viihtyneet jäällä omatoimisen jakson jälkeen nyt toista viikkoa. Kiekko-Vantaan miehistö on hionut pelisapluunaa päävalmentaja Simo Mälkiän johdolla.

– Keskitytään omaan peliin ja mennään ne asiat edellä joita olemme harjoitellet. Isoin asia on se, että ilme on aktiivinen ja rohkea alusta saakka. Ei haittaa, vaikka ilme menisi ylikin, koska siitä on helppo ottaa napsu tai pari pois, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Vantaalaisten miehistössä on tapahtunut paljon vaihtuvuutta, mutta kasassa on äärimmäisen kilpailukykyinen joukkue. Kovia tekijöitä on siirtynyt muualle, mutta laadukkaita pelimiehiä on tullut tilalle. Harjoituskauden avauksessa nähdäänkin useita lohipaidassa ensiesiintymisensä tekeviä pelaajia.

– Mielenkiintoista nähdä miten uudet pelaajat käyttäytyvät ottelutapahtumassa. Se on yksi tärkeimmistä asioista tässä tutustumisvaiheessa, Mälkiä sanoo.

Kaikki pelaajat eivät kuitenkaan ole vielä Kiekko-Vantaan käytettävissä, sillä taitava keskushyökkääjä Joona Monto, hyökkääjälupaus Erik Embrich, lahjakas rightin puolustaja Eetu Torpström, maalivahti Juho Ratilainen sekä viime viikolla kahdeksan ja puolen kuukauden tauon jälkeen tositoimiin palannut Nico Nurmikanta ovat yhteistyöseura Jokereiden matkassa Pietarissa Nikolai Putshkov -muistoturnauksessa. Puolustaja Roope Reini ja laitahyökkääjä Aleksi Halme ovat sen sijaan Jokerien A-nuorten vahvuudessa Junior Club World Cupissa Sotshissa.

Lohipaidat matkustavat torstaina leirille Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan rajalla, Saimaan rannalla sijaitsevalle Puruvedelle.

Kiekko-Vantaa ja viime kaudella karsintojen kautta sarjapaikkansa säilyttänyt Peliitat kohtasivat viime kaudella yhteensä viisi kertaa (runkosarja+harjoitusottelu). Voitot menivät lohipaidoille 3–2.

Peliitat on ensi kaudella hyvin mielenkiintoinen ryhmä. Entisen liigasentterin Jani Keinäsen suojatit eivät kuulu nytkään ennakkosuosikkien joukkoon, mutta paperilla heinolalaiset ovat jopa vahvistuneet. Uusia nimiä ovat muun muassa slovakialaisvahti Adam Nagy, SaiPasta tullut puolustaja Santeri Koponen, Espoo Unitedista saapunut laituri Waltteri Hopponen ja IPK:sta siirtynyt Pasi Kouvalainen. Mielenkiintoa tuovat myös kolme ulkomaalaista try out -puolustajaa: Ivan Lytvynov, Vladislav Shishkov ja Michal Smutny. Pelicans-lainoista joukkuetta vahvistavat ainakin Sami Suni, Jarkko Pynnönen, Roope Mäkitalo ja Jonne Jantunen.

Myös Peliitoille kyseessä on harjoituskauden ensimmäinen ottelu. Perjantaina se kohtaa kotikaukalossaan Ruotsin pääsarjasta keväällä tippuneen Karlskrona HK:n.

Harjoituskauden ensimmäinen ottelu Kiekko-Vantaa–Peliitat keskiviikkona klo 18.30 Trio Areenalla. Kaikki liput 5 euroa ovelta. Tervetuloa tsekkaamaan Kiekko-Vantaan alkavan kauden joukkueen ensiesiintyminen ja Simo Mälkiän paluu lohipaitojen penkin taakse!

Seuraa heitä:

Miro-Pekka Saarelainen, K-Vantaa

Kiekko-Vantaan oma kasvatti tekee paluun lohipaitaan. Nopea ja näppärä laitahyökkääjä voitti viime kaudella Mestis-mestaruuden ja oli pistepörssin kutonen iskettyään 49 täppää. Erinomainen pelimies ja kiistatta yksi sarjan parhaista hyökkääjistä.

Waltteri Hopponen, Peliitat

Liigakokemusta omaava laitahyökkääjä hakee uutta vauhtia uralleen Peliitoista. Viime kausi Espoo Unitedissa oli hankala. Yhdysvaltojen juniorisarjoissakin pelannut Jäähonka-kasvatilla on suuri rooli ja tulosvastuukin heinolalaisten hyökkäyksessä.

Mestis