Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa katkaisi Ketterän voittoputken

28.02.2018

Kiekko-Vantaa nappasi upean peliesityksen jälkeen arvokkaat kolme pistettä. Lohipaitojen maalissa Jani Kautto pelasi kauden ensimmäisen nollapelinsä ja puolustajalupaus Eetu Pylkkänen iski uransa ensimmäisen Mestis-maalinsa ja se oli myös ottelun voittomaali.

Kiekko-Vantaa varmisti voitolla myös pudotuspelipaikan. Lohipaidat on sarjassa neljäntenä ja taistelee kiihkeästi kotiedusta. 

Lohipaidat katkaisivat sarjanousija Ketterän hurjan 12 ottelun mittaisen tappioputkensa. Koko joukkue laittoi hienosti kroppaa likoon ja se palkittiin upealla taisteluvoitolla. 

Kuudennesta perättäisestä kotiottelusta pisteitä kerännyt Kiekko-Vantaa ja sarjakolmonen Ketterä järjestivät laadukkaan ja kiihkeän kiekkonäytelmän sarjapisteistä. Molemmat joukkueet laittoivat parasta pöytään ja jännitysnäytelmä olikin valmis.

Molemmilla joukkueilla oli omat maalipaikkansa. Molemmissa päissä maalivahdit esittivät parastaan. Kiekko-Vantaalta ylärimaa kolisutti Julius Rantaeskola ja tolppia nuolaisivat Miro Mäkinen sekä läpiajoon ampaissut Toni Leinonen.

Kiekko-Vantaa iski ottelun voittomaalin vajaa yhdeksän minuuttia ennen päätössummeria. Toni Leinonen ruokki vastahyökkäyksestä Joonas Hyttistä, joka sutaisi kiekon kohti maalia. Irtokiekolle tuli puolustajalupaus Eetu Pylkkänen, joka lapioi uransa ensimmäisen Mestis-maalinsa makeaan paikkaan.

Tolppien välissä Jani Kautto pelasi upean ottelun ja pysäytti 26 kiekkoa. Vastustajan maalilla Juhana Aho venyi kiekon tielle peräti 36 kertaa.

Kiekko-Vantaa jatkaa taistelua kotiedusta lauantaina runkosarjan viimeisessä kotiottelussa, jossa vastaan asettuu viime kevään finaaliuusinnassa SaPKo.

Kiekko-Vantaa–Ketterä 1–0 (0–0, 0–0, 1–0)

51.28 1–0 Eetu Pylkkänen (Joonas Hyttinen, Toni Leinonen)

Torjunnat: 

Jani Kautto, K-Vantaa 9+7+10=26

Juhana Aho, Ketterä 12+11+13=36 (poissa 57.35–60.00)

Mestis