Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa katkaisemaan Ketterän voittokulkua

27.02.2018

Taistelu kotiedusta pudotuspeleihin jatkuu keskiviikkona, kun Trio Areenalle vieraaksi saapuu hurjassa iskussa oleva sarjanousija Imatran Ketterä. Sähköä ei tästä kiekkoillasta taatusti tule puuttumaan. 

Viime kevään hopeajoukkue Kiekko-Vantaa on sarjassa neljäntenä. Lohipaidat ovat keränneet 47 ottelusta yhteensä 75 pistettä. Niskassa TUTO Hockey hengittää kolmen pisteen päässä, joten jäljellä olevat kolme runkosarjaottelua ovat äärimmäisen tärkeitä. 

Kiekko-Vantaa nappasi lauantaina vapauttavan kotivoiton Kokkolan Hermeksestä maalein 5–3. Lohipaitojen maaleista vastasivat Joel Pyykkönen, Juuso Perttilä, Joonas Hyttinen, Joona Harjama ja Janne Kivilahti.

Alkuperäinen Mestis-seura Kiekko-Vantaa on sarjan viidenneksi paras kotijoukkue. Lohipaidat ovatkin keränneet pisteitä viidestä edellisestä pelaamastaan kotipelistään ja voittanut niistä neljä. 

Vantaan kiekkoylpeyden peli on ailahdellut viime aikoina. Jokaisella osa-alueella lohipaidoilla on parannettavaa ennen kevään tosipelejä.

– Hyvää fiksua pelaamista hluan joukkueelta nähdä. Hermestä vastaan lauantaina pelattiin kaksi erää hyvin ja päästiin nopeasti paineen alta pois. Siinä otimme ison harppauksen eteenpäin. Edelleen sitä sitoutunutta kamppailupelaamista tarvitaan, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen sanoo.

Imatran Ketterä on sarjassa kolmantena. Nousijajoukkue on kerännyt 47 ottelusta yhteensä 85 pistettä ja se taistelee vielä hallitsevan mestarin SaPKon kanssa kakkospaikasta. 

– Heillä on 12 perättäistä voittoa alla ja melkoinen hurmos päällä. Erittäin laadukas joukkue on vastassa. Parasta saadaan lyödä pöytään, jotta taistellaan pisteistä. Tämä on meille hyvä tasonmittaus, Arvonen kertoo.

Ketterä on kiistatta tällä hetkellä sarjan kuumin joukkue. Mestiksen nuorimman päävalmentajan Maso Lehtosen luotsaama Ketterä porskuttaa 12 ottelun mittaisessa voittoputkessa. 

Ketterä kaatoi viime lauantaina kotikaukalossaan Iisalmen Peli-Karhut maalein 7–2. Imatralaisilla hyökkäysvoimaa riittää, sillä se on tehnyt eniten maaleja sarjassa Vuoksen sotureilla on myös sarjan yksi kovimmista ylivoimista, jonka kapellimestarina toimii Mestiksen pistepörssiä johtava Jesse Juntheikki

Siirtorajalla Jukureista tulleella taitavalla hyökkääjällä Janne Kumpulaisella ja puolustajavirtuoosi Risto Mattilalla vahvistunut Ketterä on sarjan viidenneksi kovin vierasjoukkue. Se on voittanut nyt neljä vierasottelua putkeen. 

Kiekko-Vantaa ja Ketterä ovat kohdanneet tällä kaudella kolme kertaa. Lohipaidat ryöstivät tällä kaudella kahdesti täydet pisteet Imatralta. Vantaalle Ketterä puolestaan käänsi lopulta tasaisen kiekkopelin marraskuussa voitoksi. 

Mestiksen huippukamppailu Kiekko-Vantaa–Ketterä keskiviikkona Trio Areenalla klo 18.30. Ostamalla edullisemman ennakkolipun Ticketmasterin kautta, osallistut kahden lahjakortin arvontaan ravintola La Locandaan

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Juuso Perttilä 16+30=46

2) Janne Kivilahti 18+20=38

3) Juha Tarkkanen 7+22=29

Ketterän sisäinen pistepörssi:

1) Jesse Juntheikki 19+38=57

2) Joona Jääskeläinen 27+29=56

3) Santeri Vuoti 14+32=46

Keskinäiset ottelut tällä kaudella:

29.9.2017 Ketterä–Kiekko-Vantaa 2–5

17.11.2017 Kiekko-Vantaa–Ketterä 3–6

17.1.2018 Ketterä–Kiekko-Vantaa 1–2

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaan taiturimainen laitahyökkääjä Juuso Perttilä lähtee iltaan neljän ottelun mittaisessa pisteputkessa.

2) Mestiksen puolustajien pistepörssissä toisena oleva Kiekko-Vantaan Juha Tarkkanen on kolmen tehopisteen päässä seurahistorian yhden kauden pakkien piste-ennätyksestä.

3) Kiekko-Vantaan laitahyökkääjä Toni Leinonen on enää kahden tehopisteen päässä 100. tehopisteen rajapyykistä Mestiksessä.

Seuraa heitä:

#29 Joona Harjama, Kiekko-Vantaa

Uransa 100. Mestiksen runkosarjaottelunsa pelaava keskushyökkääjä antaa kaikkensa illasta toiseen. Kapteeni pelaa luotettavasti kahteen suuntaan. Juonikas ja taitava pelintekijä katkaisi lauantaina pitkän kuivan jaksonsa. Pelannut hyvin yhteen Juuso Perttilän ja Janne Kivilahden kanssa. Maestron älykkäitä ratkaisuja ja peippailuja kannattaa seurata tänäänkin. 

#91 Jere Laine, Ketterä

Voimalaituri on pelannut vahvan kauden ja palannut tasolleen vaikean viime kauden jälkeen. Menee röyhkeästi maalille ja laittaa kroppaa likoon. Taklaa, blokkaa, repii ja raastaa. Omaa napakan laukauksen, joka lähtee kovaa ja tarkasti. Oikea käsi alhaalla operoiva laituri on tuttu pelaaja kahdelta kaudelta lohipaidastakin. 

Mestis