Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa kaatui tehottomuuteen Tampereella

08.09.2018

Mestis-kauteen valmistautuva Kiekko-Vantaa kärsi lauantaina karvaan 3–2-tappion jääkiekon Suomen Cupissa sarjanousija Kooveen vieraana Tampereella.

Kiekko-Vantaa aloitti uneliaasti kamppailun ja lahjoitti Kooveelle kaksi helppoa maalia. Yli 400 liigaottelua yhteensä urallaan pelannut hyökkääjä Kim Strömberg ja puolustaja Jaska Ojanperä kuittasivat vantaalaisten virheistä.

Ensimmäisen erän lopussa Kiekko-Vantaa otti kuskin paikan pelissä. Lohipaidat hallitsivat mielin määrin ja varsinkin kolmas erä oli täysin vantaalaisten dominointia. Kiekko-Vantaalla oli hurja määrä maalipaikkoja, mutta Kooveen maalivahti Tomi Risteli pelasi unelmaottelun ja keräsi peräti 43 torjuntaa.

Kiekko-Vantaa onnistui kolmannen erän puolivälissä kaventamaan, kun Jussi Pelto-Arvo iski maalin edestä limpun verkkoon.

Lohipaidat jahtasivat vimmatusti tasoitusta, mutta mutkia matkaan toi Kooveen Ville Salorannan iskemä 3–1-johtomaali.

Kiekko-Vantaa tuli vielä puolitoista minuuttia ennen summeria maalin päähän, kun alivoimalla ja ilman maalivahtia puolustaja Tyko Karjalainen pommitti viivalta limpun pussiin. Lohipaitojen pisterohmu oli kaksi syöttöpistettä kerännyt konkarisentteri Pekka Niemimaa. Tasoitusta lohipaidat eivät loppukiristä huolimatta saaneet aikaiseksi ja näin jatkopaikka jäi vain haaveeksi.

Vuonna 1968 Suomen mestaruutta juhlinut ja Suomen Cupin voittanut Koovee eteni puolivälieriin. Kiekko-Vantaan taival Suomen Cupissa päättyi tähän.

Koovee–Kiekko-Vantaa 3–2 (2–0, 0–0, 1–2)

2.32 1–0 Kim Strömberg (Alex Hukki, Valtteri Peltonen)

8.28 2–0 Jaska Ojanperä (Santeri Sillanpää, Kim Strömberg)

50.44 2–1 Jussi Pelto-Arvo (Pekka Niemimaa, Riku Tiainen)

53.36 3–1 Ville Saloranta (Kristian Tikka, Jaska Ojanperä)

58.27 3–2 Tyko Karjalainen (Pekka Niemimaa) AV IM

Torjunnat:

Tomi Risteli, Koovee 13+15+15=43

Juho Ratilainen, K-Vantaa 5+17+4=26

Mestis