Kiekko-Vantaa kaatui taistellen Joensuussa – ”Kovatasoinen kiekkopeli”

16.11.2018

Kiekko-Vantaa koki perjantaina kirvelevän tappion Jokipoikien vieraana maalein 4–3 (2–2, 2–1, 0–0).

Jokipojat ja Kiekko-Vantaa kohtasivat toista kertaa tällä kaudella. Trio Areenalla pelatun ensimmäisen kohtaamisen tapaan myös Mehtimäen kaukalossa nähtiin laadukas kiekkopeli.

Kiekko-Vantaa taisteli hyvin ja pelasi jälleen parhaimmillaan todella hyvää kiekkoa, mutta virheet kostautuivat jälleen ja niistä maksettiin isoa hintaa. Lohipaidat olisivat ansainneet ärjypaitojen vieraana enemmän.

– Kovatasoinen kiekkopeli nähtiin kuten Vantaallakin, kun kohtasimme edellisen kerran. Kova tempo oli pelissä ja molemmat pelasivat kiekolla hyvin. Paransimme keskiviikon LeKi-ottelusta paljon, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoi taiston tauottua.

Vauhdikkaassa ja viihdyttävässä avauserässä nähtiin peräti neljä maalia. Ensin Joonas Larinmaa siirsi ärjypaidat 1–0-johtoon, mutta Kiekko-Vantaa iski kaksi seuraavaa kihausta.

Tehot 1+1 saalistanut Joel Sund niittasi rankkarista pelin tasoihin ja Mestiksen pistepörssiä johtava Miro-Pekka Saarelainen viimeisteli taikuri Joona Monton maagisesta syötöstä lohipaitojen 2–1-johto-osuman. Jokipoikien kova painostus tuotti tulosta ja laitahyökkääjä Taavi Tiala laukoi 2–2-tasoituksen.

Toisen erän alussa sarjakolmonen Jokipojat siirtyi 3–2-johtoon Joonas Larinmaan illan toisella nyytillä, johon mehukkaan esityön teki kultakypärä Miro Väänänen.

Kiekko-Vantaa kohensi peliään toisen erän edetessä ja se tuli tasoihin upean sommitelman päätteeksi. Juonikas pelintekijä Joona Monto löysi mestarillisella lättysyötöllään hyvässä vireessä olevan puolustajalupaus Eetu Torpströmin, joka naulasi tilanteeksi 3–3.

Ärjypaidat iskivät voittomaaliksi jääneen 4–3-kaappinsa onnekkaasti, kun Tatu Kokkola kuittasi vantaalaisten nukahduksen ja syötti Janne Väyrysen maalintekoon.

Kolmannessa erässä Kiekko-Vantaa painoi päälle ja sai aikaan useita hyviä maalipaikkoja. Ilman maalivahtiakin lopussa rynnistäneet lohipaidat eivät tällä kertaa onnistuneet tasoittamaan ja näin ollen pisteet jäivät Joensuuhun.

Kiekko-Vantaan maalissa Eetu Mäkiniemi torjui 33 kiekkoa ja seuran oma kasvatti antoi torjunnoillaan joukkueelleen mahdollisuuden tapella pisteistä. Toisessa päässä Jokipoikien HIFK-laina Niilo Halonen kirjautti 22 koppia.

– Tulos ja pisteet karttoivat meitä vielä siksi, että päästimme liikaa maaleja omiin. Keskiviikkona päästettiin viisi ja tänään neljä. Huomenna tiputetaan sitä lukemaa vielä muutama pykälä ainakin alaspäin, niin se tuloskin tulee sieltä, Mälkiä sanoi.

Kiekko-Vantaan kolmen vierasottelun viikko päättyy lauantaina Julius Rantaeskolan edustaman Iisalmen Peli-Karhujen vieraana.

Jokipojat–Kiekko-Vantaa 4–3 (2–2, 2–1, 0–0)

4.56 1–0 Joonas Larinmaa (Miro Väänänen, Eero Teräväinen)

5.27 1–1 Joel Sund RL

10.46 1–2 Miro-Pekka Saarelainen (Joona Monto)

12.05 2–2 Taavi Tiala (Eero Teräväinen, Esa Lehikoinen)

23.34 3–2 Joonas Larinmaa (Miro Väänänen, Mika Koivisto) VT

27.53 3–3 Eetu Torpström (Joona Monto, Joel Sund)

31.53 4–3 Janne Väyrynen (Tatu Kokkola, Lassi Raitanen)