Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa kääntämään kurssia vieraskiertueelle

15.11.2018

Kiekko-Vantaa matkustaa viikonloppuna vieraskiertueelle, jossa vastaan asettuvat perjantaina Jokipojat ja lauantaina IPK.

Kiekko-Vantaa lähtee matkaan kaksi tappiota allaan, joten se lähtee viikonlopun vieraskiertueelle kääntämään kurssiaan. Lohipaidat janoavat takaisin voittojen tielle.

– Lähdemme hakemaan kuutta pistettä ja kääntämään kurssia paremman puolustuspelin kautta. Ajoittain olemme pelanneet hyvin, mutta sitten olemme passivoituneet ja nukahdeltu. Keskittymisen täytyy säilyä 60 minuuttia, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä kertoo.

Vuoristoratamaisen alkukauden pelannut Kiekko-Vantaa on sarjassa yhdeksäntenä ja kerännyt 15 ottelusta plakkariin 19 pistettä. Matkaa neljän parhaan joukkoon on tasaisessa sarjassa nyt kahdeksan pistettä.

Lohipaidat palasivat tositoimiin maajoukkuetauon jälkeen keskiviikkona. Vantaan kiekkoylpeys kärsi sarjakärki LeKin vieraana tappion maalein 5–2. Sarjan viidenneksi parhaan vierasjoukkueen Kiekko-Vantaan osumista vastasivat Eetu Torpström ja kultakypärä Miro-Pekka Saarelainen.

Mestiksen pistepörssiä johtavan Miro-Pekka Saarelaisen, taitavan ja juonikkaan pelintekijän Joona Monton ja voimalaituri Joel Sundin muodostama ykköskentällinen on sarjan tulikuumin koostumus. Hyökkäystrio on kerännyt tässä vaiheessa kautta yhteensä 65 tehopistettä. Leveyttä ja tulivoimaa kuitenkin riittää Joona Harjaman, Pekka Niemimaan ja Alex Leväsenkin johtamissa kentällisissä.

Jokipojat on sarjassa kolmantena. Ärjypaidat ovat saalistaneet 16 ottelusta yhteensä 29 pistettä ja sillä on matkaa nyt sarjakärkeen seitsemän pisteen verran. Jouni Variksen luotsaama ryhmä on päästänyt vähiten maaleja.

– Jokipojilla on hyvä joukkue ja heidän maalivahtinsa ovat pelanneet hyvin. He ovat puolustaneet hyvin ja pelanneet vähämaalisia otteluita. Meidän täytyy pystyä vastaamaan heidän hyvään puolustuspeliinsä. Nälkäisenä täytyy olla maalien edustoilla, Mälkiä sanoo.

Jokipojat palasi tauolta keskiviikkona kärsittyään 2–1-rankkaritappion RoKin vieraana. Ärjypaitojen maalista vastasi ykkössentteri Tatu Kokkola.

Helsingin IFK:n kanssa yhteistyötä tekevä Jokipojat on mättänyt maaleja tasaisesti ja heillä on kasassa neljä vahvaa sylinteriä.

Joukkueen avainpelaajiin kuuluvat muun muassa maalivahtikaksikko Niilo Halonen ja Joonas Harald, puolustuksen Joel Olkkonen, Lassi Raitanen ja Eero Teräväinen sekä hyökkääjät Tatu Kokkola, Mika Koivisto, Janne Väyrynen, Toni Leinonen, Janne Hämäläinen, Joonas Larinmaa ja syöttötaituri Lauri Huhdanpää. Jokipoikien kultakypärää kantaa läpimurtoaan tekevä seuran oma kasvatti Miro Väänänen.

Kiekko-Vantaa ja Jokipojat ovat tällä kaudella kohdanneet kerran. Lohipaidat kukistivat 20. lokakuuta Trio Areenalla joensuulaiset Mestis-klassikossa jatkoajalla Miro-Pekka Saarelaisen hattutempun siivittämänä lukemin 3–2.

Joensuussa lohipaitoja odottaa iso kaukalo, joka muuttaa pelin luonnetta ainakin jonkin verran.

– Luistelu, syöttäminen ja se miten pelataan viisikkona samaa peliä korostuvat. Meidän täytyy olla heti alusta saakka valmiina laittamaan itsemme täysillä likoon, Mälkiä tuumasi.

Viime kaudella Kiekko-Vantaa ja Jokipojat kohtasivat Mestis-klassikoissa neljä kertaa. Lohipaidat juhlivat voittoa kolmesti. Kaiken kaikkiaan joukkueet ovat iskeneet yhteen 58 kertaa. Voitot ovat näistä 32–25 Jokipojille ja kerran on pelattu tasan.

Jokipojat–Kiekko-Vantaa perjantaina klo 18.30 Mehtimäen PKS Areenalla.

Seuraa heitä:

#67 Joel Sund, K-Vantaa

Hyvin liikkuva voimalaituri pelaa uransa tehokkainta kautta. Muodostanut sarjan kovimman kentällisen Joona Monton ja Miro-Pekka Saarelaisen kanssa. Laukaus lähtee kuin hevosen potku ja syötöt napsuvat lapoihin.

#33 Janne Väyrynen, Jokipojat

Isokokoinen rightin laituri omaa maalintekijän vaistot. Laukaus lähtee terävästi ja tarkasti. Viime vuodet Lukossa olivat hankalia. Haukkojen kasvatti on yksi Jokipoikien hyökkäyksen kirkkaimmista tähdistä.

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Miro-Pekka Saarelainen 14+11=25

2) Joona Monto 6+15=21

3) Joel Sund 6+13=19

4) Erik Embrich 3+6=9

5) Eetu Torpström 3+4=7

Jokipoikien sisäinen pistepörssi:

1) Miro Väänänen 6+5=11

2) Joonas Larinmaa 5+6=11

3) Janne Väyrynen 6+4=10

4) Mika Koivisto 4+5=9

5) Eetu Rissanen 5+3=8

Mestis