Kiekko-Vantaa | Mestis

Kiekko-Vantaa kääntämään kurssia kotiyleisön eteen

13.01.2018

Kiekko-Vantaa palaa neljän ottelun mittaisen vieraskiertueen jälkeen takaisin kotiin ja kohtaa lauantai-illan huumassa revanssiviikonlopun toisessa näytöksessä TUTO Hockeyn.

Viime kevään hopeajoukkue Kiekko-Vantaa on sarjassa kolmantena. Lohipaidat ovat keränneet 33 ottelusta yhteensä 56 pistettä. Matkaa sarjakakkoseen SaPKoon on nyt kaksi pistettä, kun taas takana LeKi hengittää niskaan kahden pisteen päässä.

Kiekko-Vantaa lähtee katkaisemaan neljän ottelun mittaista tappioputkeaan, joka on lohipaitojen pisin tappiollinen jakso tällä kaudella. Kotikaukalossa Vantaan kiekkoylpeys on puolestaan kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa, jossa ovat kaatuneet kaikki kärkijoukkueet KeuPa, SaPKo ja LeKi. 

Revanssiviikonlopun kiihkeässä ja äärimmäisen laadukkaassa avausnäytöksessä TUTO Hockey oli kotikaukalossa parempi maalein 4–2. Lohipaitojen peliesityksessä oli paljon hyvää, mutta palkinto jäi saamatta. Vantaalaisten maaleista vastasivat laitahyökkääjä Jussi Pelto-Arvo ja puolustajalupaus Veeti Vainio

Kiekko-Vantaan kultakypärää kantaa taiturimainen laitahyökkääjä Juuso Perttilä, joka on Mestiksen pistepörssissä kuudentena nakutettuaan 33 ottelussa tehot 11+22=33. 

TUTO Hockey on sarjassa kuudentena metsästettyään 32 ottelusta yhteensä 50 pistettä. Turkulaiset ovat tehneet sarjassa eniten maaleja ja päästäneet vähiten osumia omiin. 

Viime kevään välierävastustaja TUTO on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan neljä. Hyökkäysvoimainen ja nimekäs ryhmä on vasta sarjan kymmenenneksi paras vierasjoukkue. 

TUTO:n kultakypärää kantaa Mestiksen pistepörssiä johtava Niclas Lucenius, joka on nakuttanut peräti 42 tehopistettä tähän kauteen. 

Kiekko-Vantaa ja TUTO ovat kohdanneet tällä kaudella neljä kertaa. Voitot ovat nyt tasan 2–2. Lohipaidat voittivat kaksi ensimmäistä kohtaamista, mutta sen jälkeen on ollut TUTO:n vuoro juhlia. 

Odotettavissa on jälleen kuuma ja tasainen kamppailu sarjapisteistä kahden hyvää jääkiekkoa pelaavan joukkueen välillä. Nämä ottelut eivät tule jättämään ketään kylmäksi, eikä tuskin tälläkään kertaa.

Mestis-klassikko Kiekko-Vantaa–TUTO Hockey lauantaina Trio Areenalla klo 17.

Loukkaantuneet:

Nico Nurmikanta

Pekka Niemimaa

Atte Mäkinen

Kiekko-Vantaan sisäinen pistepörssi:

1) Juuso Perttilä 11+22=33

2) Janne Kivilahti 14+17=31

3) Juha Tarkkanen 7+17=24

TUTO Hockeyn sisäinen pistepörssi:

1) Niclas Lucenius 10+32=42

2) Kalle Valtola 9+27=36

3) Aki Juusela 23+9=32

Tiesitkö?

1) Kiekko-Vantaan hyökkääjä Joonas Hyttinen on vain kahden tehopisteen päässä 100 pinnan rajapyykistä.

2) Lohipaitojen puolustaja Juha Tarkkanen on Mestiksen pakkien pistepörssissä toisena.

3) Kiekko-Vantaan Juuso Perttilä ja Jussi Pelto-Arvo ovat päässeet neljässä edellisessä kotiottelussa tehopisteille.

Seuraa heitä:

#42 Veeti Vainio, Kiekko-Vantaa

Hyvin liikkuva kiekollinen puolustaja on Columbus Blue Jacketsin viidennen kierroksen varaus kesältä 2015. Loukkaantumiset häirinneet lupaavan puolustajan kehitystä. Taitava pelaaja kiekon kanssa ja hyvä viivapelaaja. 

#9 Jarmo Jokila, TUTO Hockey

Kokenut laitahyökkääjä palasi ulkomaan kierrokseltaan Mestis-kaukaloihin, jossa on tehnyt aiemmin kovaa jälkeä. Pelannut lohipaidassakin kolme kautta. Juonikas virtuoosi hyökkäysalueella. Mestiksen pistepörssin voittaja kaudella 2008–09.

Mestis